Uusia makuja ja juhlintaaTänään oli
(tai siis eilen kun tän julkaisu näemmä venähti keskiviikon puolelle) Wear a dress-päivä, mutta koska mun ainoat kesämekot ovat juuri nyt kumpainenkin pesussa ei tältä päivältä ole mitään kuvia esiteltäväksi. Sen sijaan esittelen teille erään jokin aika sitten valmistuneen tuunauksen jonka toteuttamiseen pyysin teidän ideoitanne.

Lauantain asuna taannoin kirppikseltä edullisesti löydetty paljettipusero. Päädyin lopulta vaihtamaan kukkien keskellä olleet valkoiset paljetit kullansävyisiin. Sekoittelin kultapaljettien väleihin hieman noita tummia ettei kukan keskusta näyttäisi liian tökeröltä. Muutakin korjattavaa puserossa oli. Helman kuminauha oli menettänyt elastisuutensa joten poistin sen. Lisäksi edellinen omistaja oli tylysti leikannut sivuihin halkiot jotka korjasin. Samalla korjasin sivusaumat kainaloon asti sillä kangas oli pahasti liestynyt. Paikkasin myös vuorin repeymät. Kaikkiin korjauksiin kului huomattavan paljon aikaa ja vaivaa, mutta 2,50 euron hinnalla ne teki ihan mielellään. Ja sitten ei kuin partyparty!

Isännällä tuli jälleen täyteen yksi kierros auringon ympäri joten kävimme lauantaina juhlistamassa tapausta intialaisessa ravintolassa. Englannin tarjontaan tottuneella isännällä on vähän huonoja kokemuksia Suomen intialaisista ravintoloista, joten läksimme matkaan hieman skeptisinä. Näsilinnankadulla sijaitseva Nanda Devi kuitenkin osoittautui ruokansa puolesta varsin oivaksi paikaksi jonne luultavasti suuntaamme uudelleen taas kun alkaa tehdä mieli kormaa ja tikka masalaa. Palvelu oli kiireisenä lauantai-iltana hivenen hitaanpuoleista, mutta kyllä hyvää ruokaa jaksaa odottaa hieman pidempäänkin. Evil Dressmaker approves!

 Paljettitoppi, housut & laukku – kirppis
Kengät – Marco Tozzi, Prisma
Panta – Putiikki Rannalla

Sequin top, trousers & handbag – thrifted
Shoes – Marco Tozzi, local supermarket
Hair fascinator – Putiikki Rannalla (engl. “Boutique on the Beach)
IN ENGLISH
Today was (or yesterday rather, since it looks that I published this just a tad on wednesday’s side) Wear a dress-day, but because both of my summer dresses are in wash there is no dress photos to show. However I can show you one finished DIY-project for which I asked opinions from you.
On saturday I was wearing sequin top that I found some time ago from fleamarket. I ended up replacing white sequins with golden ones. I also mixed some dark sequins in the middle to make the flowers look more natural. There was other things to repair aswell. Rubber band on the hem was way past its best days so I took it off completely. Previous owner made harsh decisions and cut both sides open on the hem. I repaired those and also both sideseams all the way up to the armpit. Fabric was rather badly worn in those places. I also repaired some torns in the lining. All of these repairs took rather a lot of time, but with 2,50 € price it was worth it.  And then, let’s partyparty!
My boyfriend turned another year older so we went to celebrate. We headed to a local indian restaurant Nanda Devi. Boyfriend is used to the quality of indian restaurants in England and he has had a bit bad experiences of indian restaurants here in Finland. Needless to say that we were a bit skeptic. Despite of our hesitation, food in Nandi Devi turned out to be very good and we are sure to return whenever we start craving for korma or tikka masala. On a busy saturday evening the service was a bit slow, but good food is worth waiting. Evil Dressmaker approves!

5 Comments

 1. Fiona Timantti says:

  Ihana Paljettipaita! Mä oon heikkona noihin!

 2. Sanna says:

  Ihania kuvia. Mä oon aina niin kade ihmisille, jotka tekevät noin hienoja löytöjä kirpputorilta. Ilmeisesti siellä pitäis vierailla säännöllisesti? Kirjoitustyylisi on aivan ihana :)

 3. Rhia says:

  Fiona: niin on =) Oon metsästäny tuommosta paljettipuseroa norsun sitkeydellä ja nyt vihdoin tärppäsi. Hankinta kannatti vaikka sitä vähän joutuikin fiksailemaan. Vielä kun löytäis sellaisen yksvärisen kuin mikä sulla oli yhdessä 20-lukuteemaisessa Dr Sketchyssä, semmonen hopeinen.

  Sanna: kiitos =) mun kirppislöydöt perustuu just siihen että siellä pitää käydä usein ja penkoa tarmolla. Vähemmän löytöjä teen silloin jos käyn vain satunnaisesti enkä käy vähintään kerran viikossa tarkistamassa tilannetta. Ja kun on harrastanut kirppiksiä jo reilusti päälle 10 vuotta niin niitä löytöjä on kertyny. Eli blogissa esittelemäni löydöt voivat olla tosi kauan aikaa sitten tehtyjäkin =)

 4. Sanna says:

  Tuli kyllä kauhea himo päästä penkomaan. :) Pitänee mennä tarkastamaan tarjonta kun töiltäni ehdin.

 5. Rhia says:

  Sanna: no eihän siinä sitten auta muu kuin lähteä penkomisreisulle =D

Comments are closed.