Yllättävä löytö / Surprising find

Joskus kirppislöytö yllättää. Eilinen extempore kirppari-reisu poiki löydön joka on minulle hyvin epätyypillinen. Väri on täysin normaalista valikoimastani poikkeava ja vaatteen tyyli ja malli ensisilmäyksellä varsin tanttaisa ja  epäsopiva. Mutta kun hypistelin vaatetta totesin sen olevan silkkiä ja tajusin että koko vaate on erittäin aikaavievällä menetelmällä käsin ommeltu ja hintakin oli vaivaiset kolme euroa en yksinkertaisesti voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Mietin jo ennen kassalta poistumista että voisin värjätä liivin, mutta kotona sovittaminen sai pääni kääntymään ja liivi jää entiselleen. Liivi on siis valmistettu kapeista silkkituppiloista ompelemalla niitä koristeellisin pistoin kiinni toisiinsa. Mustan mekon päällä liivin väri ja kuviot korostuvat hienosti ja malli tuo mieleen 20- ja 30-lukujen suoran ja kapean silhuetin. Sanoisin että varsin hyvä löytö. Mitäpä mieltä on arvoisa raati?

PS. Sain kerrankin kampauksen onnistumaan täydellisesti. Tässä resepti: tee rättikiharat edellisenä iltana hieman nihkeään tukkaan muotovaahdon kanssa. Aamulla avaa solmut ja suihkuta kiharoihin Cutrinin Sea Salt Sprayta. Se antaa rakennetta ja pitoa puhtaaseen tukkaan. Harjaa vain päälaelta ja molemmilta ohimoilta kämmentä vasten kiharat hyvin varovasti parilla vedolla auki. Vältä vetämästä hiharoita liikaa. Siloittele jollakin siloittavalla tuotteella hapsuiset latvat. Kiinnitä kiharat muutamalla pinnillä sivuille ja useammalla niskaan. Viimeistele hiuskiinteellä.

IN ENGLISH
Sometimes thrift-find can surprise. On my way home I suddenly decided to visit in a flea market. That little visit brought very atypical item to me. Colour is completely odd for me and on first look style and shape of the cloth are way too 90’s for me. But when I was investigating it more closely I noticed it was silk and I realized that it was made in very time-consuming handsewing technique. And it cost me only three euros so I just couldn’t leave it behind. Already at the till I was thinking about dyeing it but when I tried it on at home I decided to leave it as it is. It is made of thin silk tubes by sewing them together with decorative hand stitches and forming decorative patterns. On top of black dress the colour and patterns are enhanced nicely. Shape brings 20’s and 30’s style and silhouette to my mind. I would say it’s pretty darn good find. What say you?

PS. For once I managed to make perfect hairdo. Here’s the recipe: apply some hairmousse to your damp hair and set it with rags in the evening. In the morning open them and spray some Cutrin Sea Salt Spray. It gives texture and hold to your clean and slippery hair. Brush only the crown of your head and on both temples with couple strokes against the palm of your hand. Avoid pulling the curls too much. Smooth the ends with some smoothing product. Secure the curls on the side with couple pins and several at the nape of your neck. Finish with hairspray.


Lähikuva liivin ompelutekniikasta /
Close-up of the vest sewing technique.

7 Comments

 1. Ieva says:

  Tosi hyvältä näyttää toi uus tukan väri, sopii sun ihon sävyyn mainiosti :)

 2. Jennie says:

  Wow, I love that. So intricate & fabulous…you will be able to incorporate that into so many different outfits. I rather like it in that Egyptian-esque gold colour, so personally I wouldn’t dye it. Have a lovely weekend…x

  1. Rhia says:

   Ieva – Kiitos :D

   Jennie – I’m not as good at combining bold colours as you are. But I’m hoping this vest will get loads of use in different outfits, and I already decided to keep the colour. I’m learning to expand my colour scheme :D Wonderfull weekend for you too!

 3. SalSaDesign says:

  Liivi on kyllä upeasti työstetty ja todella kauniin värinenkin, hyvä löytö!

  Salla

  1. Rhia says:

   Salla – Tätä tekniikkaa harvoin näkee missään ja siksi se kiinnitti heti huomioni. Olen nähnyt joskus tutoriaaleja tekniikasta sovellettuun yksinkertaisempaan koristeluun. Esim silkkipuseron miehusta voisi olla leikattu kahteen osaan ja yhdistetty vastaavanlaisilla pistoilla. Kai tällä on joku nimikin, mutta ei aavistustakaan mikä se voisi olla.

 4. YYZ says:

  I really like it– I am glad you posted about the vest, as I was admiring it in your subsequent post. I think it could move very well between and among eras– it might look 90s on the hanger, but on you it works very nicely as a 30s-40s look and it could be a great Victorian-looking piece, too. Well-shopped!

  1. Rhia says:

   YYZ – Thank you! Hmm, I never even thought about Victorian look. But you might be right, I must try creating Victorian style outfit with it. I am getting very excited about this vest now :D

Comments are closed.