Totuttelua

on


Kesä on
yhtä totuttelua. Ensin totutellaan korventavaan auringonpaisteeseen joka polttaa kalvakan hipiän alta aikayksikön jos ei osaa varautua. Kun iho on tottunut aurinkoon, totutellaankin siihen että pää ja silmät ei kestä ja varaudutaan auringonpistoksen estoon huivein, aurinkolasein ja aurinkovarjoin. Sitten totutellaan siihen miten sisätilat muuttuvat hiostaviksi lämpöhuoneiksi joissa ilma ei vaihdu ja miellyttävintä olisi pukea päälle vain alusvaatteet tai bikinit tai Chanelin No5. Sitten totutellaan siihen että hiekkaa menee kenkiin ja kesäkengät (sekä uudet että ne vuosia vanhat) hiertävät jalat yhdeksi massiiviseksi rakoksi. Ja hyvin pian totutellaan myös siihen kun hyttyset alkavat pörrätä ja kiinnostuvat verivarastoistani.

Otetaan vastaan tehokas ilmastointilaite (tai mieluiten kaksi) sekä jättiannos jäätelöä, tuopillinen jääteetä, kasa naistenlehtiä ja tuubillinen tahmaamatonta aurinkosuojaa 50-kertoimella.

IN ENGLISH
Summer needs getting used to. First you have to get used to the burning sun that turns your skin red faster than you can say sunblock. When skin has already used to the sun, you have to get your head and eyes used to it and prepare yourself with scarfs, sunglasses and parasols. Then you have to get used to how rooms turn into sweatrooms, where air doesn’t change and the most comfortable outfit will be underwear, bikini or wearing just Chanel No5. Then getting used to how sand goes inside your shoes and how your summershoes (both new and years old ones) rub your feet into one giant blister. And very soon you also have get used to mosquitos buzzing around and getting interested in your blood suply.

Powerfull airconditioner (preferably two), giant portion of ice cream, pint of ice tea, pile of fashion mags and one tube of sunblock will be accepted.

Vekkihame – kierrätetty, käytössä viimeksi viimekesänä
Sandaalit – Gant, kierrätetty
Huivi – kaapin pohjilta, käytössä ekaa kertaa

Pleated skirt – thrifted, worn last time last summer
Sandals – Gant, thrifted
Scarf – digged out of my closet, in use for the first time


Huomatkaa laastarit pikkuvarpaissa. /
Notice the plasters on little toes.

Muistakaa suojata ihonne, niin ihanaa kuin aurinko onkin, /
Remember to protect your skin, no matter how lovely the sun is,

5 Comments

 1. Prefecta says:

  Mä totun tähän lämpöön päivässä (meidän makkarissa n. 27C) ja paljaisiin jalkoihin kahdessa. Eniten totuttelua vaatii se, että pitääkin taas sheivata harva se päivä…
  :D

 2. Perliitti says:

  Minä sain lauantaina kauppareissulla pikkuvarpaat kesäkuntoon, elikkäs rakoille. Rakot on tottakai pakko puhkoa ja sitten pikkuvarpaita koristavatkin ihoriekaleet ja ruvet. Kauneuden eteen on kärsittävä vai miten se oli?

 3. NinaV says:

  Mulla on olkapäät kärähtänyt ja rakko varpaassa. Jee, kesä!! :)

 4. Pikku Possu says:

  Muuten olen täysin samaa mieltä kirjoituksesi kanssa, mutta lämpöön totun heti sillä olen täydellinen lämpönarkkari, ja aurinkoon ei iho totu ollenkaan vaikka mitä tekisi.

  Mutta jääteetä on tullut juotua reippaanlaisesti ja pian varmaan tulee ne rakotkin jalkoihin :D
  Jäätelökin on myös tullut tutuksi.

  Kivan merihenkinen tuo hame, olen jostain syystä viime aikoina ollut erityisen mieltynyt merellisiin vaatteisiin :D

 5. Rhia says:

  Prefecta: joo, sheivaus sux! Yleensä epiloin sääret ni ei tartte ihan niin usein. Vielä kun jaksan 15 vuotta ahkerasti epiloida niin ehkä mulla eläkepäivinä on silkoiset karvattomat sääret. Mulla lämpöraja on 20 astetta, sen yli menevät päivät on tuskaa.

  Perliitti: mieluummin mä otan ne ihonriekaleet ja ruvet kuin kivuliaat rakot =) Okei, tykkään olla nätti, mut oisko mitään jos sen sais ilman kipua?

  NinaV: hehee, mä toivon että en polta itseäni tänä kesänä. Oon tehny sen viimeset 15 vuotta lähes joka kesä, ei kamalan terveellistä. Ikävä kyllä kesäaurinko yllättää mut joka vuosi vaikka en erityisesti itseäni aurinkoon tällääkään. Se on vaan tää herkkääkin herkempi olmi-hipiä jolla mua on rangastu! MIKSI? Kaikki lähisukulaiseni ruskettuvat helposti eivätkä juuri pala.

  Pikku Possu: mä taas en totu lämpöön, en sitten millään. Jos on pari päivää yli 20 astetta on veto poissa ja tukala olo. Migreeni siihen kaupan päälle joka päivä niin olen valmis jo talveen viikon helteiden jälkeen. Jep, saan migreenin lähestulkoon mistä hyvänsä.

  Hame ei itseasiassa alunperin ollut kovin merihenkinen, mutta lisäsin itse noi valkoiset satiiniraidat niin heti alkoi seilori-henkeä löytyä =)

Comments are closed.