Tarvitaan vain vähän jäätä…tai ei sittenkään

on


Pitkäaikaisemmat lukijat
muistanevat että olen muutamia kertoja hehkuttanut edellisen asuintalomme kierrätyshuonetta. Sellainen huone jonne kuka tahansa talon asukas voi viedä tarpeetonta hyväkuntoista tavaraa ja kuka hyvänsä talon asukas voi sieltä myös maksutta hakea jotakin jota katsoo tarvitsevansa. Olen aiemmin kertonut löytäneeni sieltä kaikenlaista hauskaa, mutta olen myös vienyt sinne itselle tarpeetonta. Eilen päätin käydä vähän “varkaissa” ja poikkesin ohikulkumatkalla katsomaan olisiko siellä jotakin mielenkiintoista. Huone oli aika tyhjennetty vaatteista. Olin juuri aikeissa lähteä pois kun huomasin nurkassa muovikassin ja palasin kurkkaamaan mitä se sisältää. Se kannatti sillä kassista paljastui tällainen aarre.


Vanhat nahkapohjaiset,
pitkävartiset luistimet, arviolta 30-40-luvulta. Luistimissa oli vielä tallella alkuperäiset Nokian kumisuojukset, tosin pahasti murtuneena. Luistimet ovat alunperin olleet valkoiset mutta ne on jossain vaiheessa maalattu harmaiksi. Harmaa maali on kauniisti patioitunut. Luistimina minulla ei ole näille käyttöä, mutta niiden kaunis muoto kelpaisi vallan mainiosti nyörisaappaiksi. Nahkapohjaisissa luistimissa on se hyvä puoli että pohja taipuu jonkin verran. Terät on kiinnitetty ruuvein joten ne on helppo poistaa. Uudet pohjat ne toki tarvitsevat. Halutessaan maalin voisi poistaa asetonilla ja maalata uudelleen jollain muulla värillä. Jos siis et ole löytänyt vintage-saapikkaita niin pidä silmäsi auki nahkapohjaisten luistimien varalta sillä ne voi kohtalaisen helposti muuntaa saapikkaiksi.


IN ENGLISH
Some of my readers might remember that I have been hyping about the recycling room of our old apartment building. Room that any of the tennants can take stuff they don’t need or any of the tennants can collect items they think they could use, for free. I have found so many nice things from there, but I have also left there some stuff I didn’t need anymore. Yesterday I decided to sneak in and see if there was anything interesting. It was almost empty of clothes and I was almost about to leave when I saw a plastic bag in the corner. I had to go and check what was inside and it was worth it because I found this treasure.

Old leather sole ice skates from 30’s or 40’s. They still have the original rubber blade covers on, made by finnish rubber company Nokia (now also manufacturin mobile phones =), although badly dried and torn. They were white originally but at some point were painted light gray. I like the beautiful patinated paint. I have no use for these as skates but they would look awesome as lace up boots. Good thing about leather sole skates is that you can unscrew the blades and turn them into boots. You only need to resole them to get rid of the screw holes. If required, paint can be removed with acetone and then repaint. So if you have failed to find vintage boots you can rather easily turn old skates into a pair.

Hyvä vai huono tuunausvinkki? /
Good or bad DIY-tip?

10 Comments

  1. Piaf says:

    Oi, ihanat! Ja harmaa on hieno väri, en muuttaisi sitä!

    Muistan kuinka pienenä seisoimme luistelukentän pukukopin puuportailla, upotimme terät lautojen väliin piiloon ja kuvittelimme kuinka ihanat nuo valkoiset nilkkurit olisivatkaan. Tietenkään 80-luvun luistimissa ei ollut nahkapohjia, mutta tunnistan tuon vision luistinkengistä hyvin.

    Sanavahvistuksessa olisi tarjolla "perses" :D

  2. Salka says:

    Voi vitsit, ihan huippulöytö! Ihanat, menisivät vaikka sisustusesineenäkin :)

  3. Anonymous says:

    Wow,minun luistimissani oli hurjalla -70 luvulla samanlaiset suojukset.Muistan,kun rusettiluisteluissa poika piti kiinni suojuksen toisesta päästä ja itse toisesta.Rinnakkain mentiin melkein käsikädessä.(Huokaus).Luistimeni vaan olivat silloin nykyaikaisempaa mallia,kuin nuo sinun löytösi. Tuossa kuvassa nuo suojat ovat muuten väärinpäin ja siksi ehkä ovat murtuneetkin.Minusta tuo harmaa väri myöskin sopii noihin ihanuuksiin.Täytyypä mennä omalle vintille penkomaan,sillä siellä on muistaakseni kahdetkin tuollaiset vanhemmat liukurit :)

    Terkuin rouva48.

  4. NinaV says:

    Voih, niin kauniit että! Ja väri on upea. Loistolöytö!

  5. AnneVee says:

    Lapsena aina haaveiltiin sellaisista kengistä kuin luistimet! Ihanat!

  6. Rhia says:

    Piaf: mä oon tehny sitä samaa lumihangessa seisoen =) jotenkin sellainen tiukka varsikenkä oli lapsena silmissäni niin naisellinen ja kaunis

    Salka: no sitäkin ajattelin että ripustanko seinälle, mut kivempaa ois jos vois noita käyttääkin. Ja ajattele! Ne oli ihan ilmaiset!

    Rouva 48: ai ne suojukset on väärinpäin? Tuolla tavalla ne luistimissa olivat kun löysin ne joten oletin niiden olevan oikeinpäin. Maalta äidin luota löytyy myös vanhat hokkarit jotka lienee lähes yhtä vanhat kuin nämä, tosin eivät yhtä kauniit =)

    NinaV: todella kauniit =) eniten mua ihastuttaa niissä tuo varren kauniisti kaartuva muoto.

    AnneVee: taitaa olla yleisempi haave kuin uskoinkaan =)

  7. sarakissa says:

    Erittäin hyvä tuunausvinkki, tarvitaan vain suutaria! Tuollaiset nilkkurit hipoisi kyllä täydellisyyttä :)

  8. Rhia says:

    sarakissa: niinpä, täydelliset saappaat =) Saattaa olla että joudun myös maalin vetämään uusiksi aiemmasta suunnitelmasta poiketen sillä lähempi tarkastelu osoitti että harmaan maalin alta kuultaa sininen rauhanmerkki jota en välttämättä halua saappaitani koristamaan =D

  9. Maahiska says:

    Hauskaa löytää blogisi! Kirppis ja kierrätys, niillä hauilla tänne eksyin :)

    Iloista kesämieltä sinulle!

  10. Rhia says:

    Maahiska: heipä hei ja tervetuloa =) toivottavasti viihdyt pidempäänkin.

Comments are closed.