Sinapinkeltainen / Mustard yellow

Joitakin viikkoja sitten löysin kiinnostavan Everybody Everywear-blogin jossa bloggaajia innostetaan pukeutumaan kuukausittain vaihtuvien teemojen mukaan. On jännittävää katsoa miten monelaisiksi asuiksi sama teema muotoutuu. Tämän kuun teemaksi äänestettiin keltainen. Myöhästyin päivällä virallisesta keltainen-päivästä mutta eipä hätä mitään, pidetään keltainen-päivä silti. Vaatekaapistani ei löydy oikeastaan kuin yksi keltainen vaate. Se on tämä parisen vuotta sitten kirpputorilta löytynyt sinapinkeltainen holkkihihainen toppi. Vaatteen väri ja malli ovat molemmat minulle hyvin epätyypilliset sillä olen aina vihannut sinapinkeltaista sekä myös holkkihihaisia vaatteita. Jokin puserossa kuitenkin houkutteli ja parin euron hinnalla nappasin sen mukaani. Lisäsin puseroon koristeellisen ison strassinapin ja se tuntui heti kiinnostavammalta. Nyt hoksasin miten hyvin se sopii yhteen tumman farkun kanssa. Mitä te olette mieltä? Kyllä vai ei sinapinkeltaiselle?

IN ENGLISH
Couple weeks ago I found interesting blog, Everybody Everywear. Writers of that blog are trying to courage other bloggers to dress according to various themes every month. It is exciting to see how many different outfits same theme can be turned to. Theme for this month was voted to be yellow. I was one day too late of the official yellow-day, but not to worry, I’m still keeping yellow-day. There is pretty much only one yellow item in my wardrobe. It’s this mustard yellow, short kimono sleeved top I thrifted couple years ago. Colour and the model of the blouse are rather atypical for me. I have hated mustard yellow for years, and same thing with short kimono sleeve. Something, however, lured me in this top and because it was only couple euros, I got it. I added large sparkly button and blouse started to feel more interesting right away. Now I realised how well it goes with dark denim. What do you think? Yay or nay for mustard yellow?

Yellow | Everybody, Everywear

15 Comments

 1. Mo says:

  I like it, very elegant outfit.

 2. superheidi says:

  There isn’t any colour I dislike. But I can’t wear them all. Mustard? I look really really sick in that, honestly.
  Somehow yellow is a problem colour in fashion. Never seems to be big seller. But I liked seeing all the yellow outfits from Everybody Everywear.

  1. Rhia says:

   RautaNeito – Ääni sinapinkeltaiselle laskettu :D

   Mo – Thank you, I think also it turned out pretty elegant, even though the skirt is made of thin jeans fabric.

   superheidi – I have always hated yellow, in all forms, even though I had to admit that it looked gorgeous on other people. Two years ago I made a huge consent by buying a coat that has very light yellow stripes on it, amongst white and black. I think I must have bought this blouse pretty much around same time, but haven’t been wearing it really. And now I finally have to admit that it actually looks good on me. With denim. And I have started to turn my head around for other shades of yellow aswell, even though it won’t be something I search in shops.

 3. hellin says:

  Kyllä kyllä :) harmi vaan, että hirveästi en ole sitä omaan kaappiin löytänyt. Ja kiitos tuosta linkistä, onpa kiva idea ja sivu. Hauska katsella tuolla lailla erinäköisiä naisia eri puolilta maailmaa (no näin ainakin oletan).

  1. Rhia says:

   hellin – Sinapinkeltainen ei ole ihan niitä kaikkein suosituimpia keltaisen sävyjä, helakkaa keltaista on paljon helpompi löytää. Mutta vintagevaatteista ehkä tuotakin paremmin löytyy jos löytyy :D Minustakin Everybody Everywear on kerrassaan hauska idea. On jännittävää nähdä miten eri tavoin ihmiset saavat erilaiset teemat toimimaan, toiset ihan vain hienovaraisesti pienillä asusteilla ja toiset sitten massiivisesti päästä-varpaisiin lookilla. Ihanaa katsottavaa.

 4. Kristina says:

  Sinapinkeltainen on minulle enemmän syksyinen sävy, ja se voi olla erittäin hieno punapäille. Voit ihan hyvin käytää tuota hienoa löytöäsi, mutta jos väri kuitenki kiusaa, niin pistä huivi kaulas lieventämään sen efektiä…Sinapinkeltainen on hieno kanssa pienissä määrissä kengissä, laukuissa….
  Keltainen on kyllä hankala väri… Mutta mikään ei ole yhtä kesäistä, ilosta ja pitrteää kuin citruunan keltainen!
  Keltainen on helpompi jos se on valko/kelta ruutuista tai jos se löytyy kukka kuviosesta käsamekosta, tai jos se yhdistää just sen oikean harmaan tai sinisen kanssa…kontrastiväri lila on kanssa ihan makea! Olen kovasti miettinyt keltaista viime aikoina ja miten sitä voisi käyttää… Kaipaan keltaista iloa elämääni vissiin ; )

 5. meagan says:

  I am in love with that mustard yellow color!
  -Meagan
  http://spunkychateau.blogspot.com

  1. Rhia says:

   Kristina – Jännä että jotkut värit on enemmän talvea ja toiset kesää, jotkut syksyä :D Ei tuo väri mua oikeastaan enää kiusaa, etenkin nyt kun se sopii niin hyvin tuon farkunsinisen kanssa, mutta kiitos hyvästä huivi-vinkistä. Totta, valko-keltaruutuinen mekko olisi varmasti ihana, itseasiassa mulla onkin sellainen työhuoneella, mutta se on minulle pieni ja olin ajatellut myydä sen eteenpäin. Mutta olen keksinyt että keltaista voi ottaa ihan pieninä annoksina myös. Tänään mulla on päällä pusero jossa vihreällä pohjalla sinisiä, punaisia ja keltaisia läikkiä :D ilmeisesti keltainen on nyt sitten vihdoin tulossa vaatekaappiini.

   meagan – Thanks for visiting in my blog :D Yes, I think I’m falling in love with it too!

 6. Kristina says:

  Minä etsin pirtsakkaa iloista kesäistä keltaista kesämekkoa!
  Keltaiseen kiinitetään myös huomiota.( Pitää olla pikkusen rohkea…. )
  Musta /keltainen on vaaran merkki esimerkiksi ja vihaisen ampiasen.
  Etsin keltakuviollista kesämekkoa ja ruudullinen versio olisi mahtava. Mitkä on mitat ja onko kuvaa? Mahdollinen ostaja toisella puolella rapakkoa!

  1. Rhia says:

   Kristina – Joo, siksi kai noissa teiden varoituskylteissäkin käytetään mustaa ja keltaista, ne värit kun erottuu selkeästi kauempaakin. Mulla ei tällä hetkellä ole mitään mittoja siitä mekosta, eikä kuvaakaan, mutta yritän muistaa ensiviikolla ottaa kun käyn työhuoneella. Se on varmaan 70-80-luvulta mutta malliltaan vähän ehkä 40-luvun tyylinen, kyynärmittaiset hihat jotka rypytetty hihansuusta, vyötäröllä poikkisauma, muistaakseni napitus edessä ja olikohan siinä peräti vyökin. Mutta yritän tosiaan muistaa maanantaina ottaa kuvat ja mitat.

 7. paulina says:

  never been one for mustard yellow, always went for the brighter shade. The blouse definitely got more interesting with that awesome pin! And that handbag? adore it! I want one :)

  1. Rhia says:

   paulina – I’ve never liked any shade of yellow before :D well, I have liked them, on other people, but not on me. So wearing anything yellow is step forward to me. But what makes things interesting is that all shades of yellow look good on someone. Those crochet handbags are common here in Finland, so they can be easily found in flea markets and thrift stores. I actually have three of them. All different sizes and different shade lining. They usually are made of thick cream coloured cotton yarn (we call it fishermans yarn because in the old times fishermen use that for their nets) or natural coloured linen yarn. And if person has a talent of crochet, they are rather easy to make aswell. All you need is a simple crochet pattern, make a long square piece, fold it in half, sew two sides and leave one side open for handles to put through. Sew lining and attache it to the crochet and there you have it :D

 8. Kristina says:

  En ole mikään mini mimmi. Toivon parasta. Kirjoitin keltaisesta väristä kun inspiroit minua niin kovasti ja tämä sun hieno Peacock tapetti löytyy toisesta artikelista myös, se kun on niiiiin ihana!

  1. Rhia says:

   Kristina – Otin mekosta tänään kuvat ja mitat, laitan ne sulle sähköpostiin tulemaan. Ja muistin väärin, ei se ollutkaan ruudullinen vaan kukallinen: keltaisella pohjalla valkoisia kukkia. Mutta oikein nätti silti :) Ja niin, tuo blogin “tapettihan” on ihan oikea Villa Novan tapetti nimeltä Greta, alkuperäinen sävy Jade, mutta olen käsitellyt väriä blogia varten hieman. Ihana tapetti kerrassaan! Voisin kyllä kodinkin tapetoida sillä jos isäntä antaisi luvan ;)

Comments are closed.