Party is over…back to life


Uusi koti
alkaa vähitellen olla asuttavassa kunnossa. Suru-uutisista toivuta
an päivä kerrallaan ja parvekkeen vallanneet pahvilaatikotkin ovat vähentyneet huomattavasti. Taitaa olla siis aika bloginkin palata lomilta. Nyt lienee paikallaan kerrata vuodenvaihteen tapahtumia.

Tänä vuonna joulu sujui totaalisen laiskanpulskeissa tunnelmissa. Nk. vuokra-velikin ilmestyi paikalle ja viipyi peräti yön yli mikä on hyvin epätavallista. Vaikka kamera oli matkassa mukana niin kovinkaan montaa valokuvaa en tullut ottaneeksi. En edes vaatteista, sillä luuhasin samoissa lämmittävissä villavermeissä koko joulun. Maalla se on välttämätöntä sillä lähes satavuotias puutalo vetää joka nurkasta eikä iso uunikaan riitä lämmittämään koko taloa edes 18 asteiseksi. Ulkona vallitsi pakkanen tai vaihtoehtoisesti riehakas lunta pöllyttävä puhuri, joten pysyttelimme enimmäkseen sisätiloissa kinkkua kiskoen ja elokuvia katsellen. Mulla alkoi tapaninpäivänä olla sellainen olo että olen juonut ihan liikaa kahvia, joten siirtyminen takaisin kaupunkiin oli paikallaan.

Uusi vuosi vietettiin varsin riehakkaissa tunnelmissa Dinner Soiree & Burlesque Extravaganzassa, ravintola Laternassa. Illan onnistui lähes pilaamaan pöytäseurueeseemme kuulunut humalainen rasisti-persläpi. Pöytää vaihdettuamme seura parani huomattavasti ja vietimme ystäviemme P:n ja K:n kanssa erittäin onnistuneen loppuillan. Lanteita keinuttavasta musiikista huolehti Sweet Jeena & her Lazy Lions sekä dj:t Fiona Timantti ja Miroslove Satan. Illallisbuffetin jälkeen showsta vastasi varsin kattava burleski-esiintyjien katras: Miss Sugar Kane suoraan Lontoosta, The Itty Bitty Tease Cabaret, Mimi de FrouFrou ja Marie La Mint. Illan isäntänämme toimi aina yhtä hurmaava Lafayette LeStrange.

Ja etten jaarittelisi turhan pitkälti, kuvat kertokoot loput. Hauskaa ja ennen kaikkea menestyksellistä alkanutta vuotta kaikille!

IN ENGLISH
New home is starting to look habitable bit by bit. We are recovering from sad news one day at the time and carboard boxes that invaded our balcony are disappearing slowly. I think it is finally time for this blog return from it’s holiday. So let’s go through the christmas and new year.

This year we spent christmas being totally lazy. Even so called rent-a-bro showed up and stayed overnight, which is highly unusual. Even though I had my camera with me I didn’t take very many photos. Not even of my clothes, because I wore the same warming wool clothes every day. In the country side it is necessary because almost 100 years old wooden house is drafty. Even the big wood oven doesn’t warm the whole house properly. It was freezing cold or strong wind outside so we mainly stayed inside eating ham and watching movies. On boxing day I started to feel that I have had too much coffee to drink so we returned to town.

We celebrated New Years in rather posh atmosphere in Dinner Soiree & Burlesque Extravaganza, in restaurant Laterna. Evening was almost ruined by drunken arsehole that was sitting in our table. However, we switched table and rest of the evening was absolutely brilliant with our friends P and K. Swinging music was taken care of by Sweet Jeena and her Lazy Lions and dj’s Fiona Timantti and Miroslove Satan.After dinner buffet we got to enjoy shows of the evening by fabulous burlesque performers: Miss Sugar Kane from London, The Itty Bitty Tease Cabaret, Mimi de FrouFrou and Marie La Mint. Our host for the evening was always so delightful Mr Lafayette LeStrange.

And to
keep the text as short as possible, I let the photos tell the rest. Fu
n and most of all, succesfull year for you all!

Joulu / Christmas

Kanadasta asti Suomeen matkanneita
sukukalleuksia käytetään vain juhlatilanteissa. /
Heirloom that travelled all the way from Canada to Finland
are used
only on special occasions.


Uusi vuosi / New Year

Joskus nainen tarvitsee hieman
apuvälineitä näyttääkseen … /
Sometimes woman needs some help to look …


… tältä. /
… like this.

Kerrankin päätin säästää itseäni ja pukeuduin
vain jo kaapista löytyviin juttuihin enkä tehnyt tai ostanut
mitään uutta:
juhlapuku ja iltalaukku – itse tehty n. 5 vuotta sitten
korkkarit (jotka eivät näy tässä kuvassa) – ikivanhat
korut – kaikki vanhoja ajat sitten hankittuja
lisäksi asuun kuullui lyhyt mutta lämmittävä höyhenviitta


For once I decided to save myself from the bother
and wore just something old, so I didn’t buy or make
anything new for this occasion:
dress and handbag – self made about 5 years ago
high heels (which don’t show) – old as the sky
jewelry – all old, purchased long time ago
outfit also included short but warm feather cape

Lafayette & Mimi

Kärpänen ottaa myrkkyä. /
Fly taking some poison.

Itty Bitty Tease Cabaret

Mimi de FrouFrou

Sugar Kane