Sateenvarjotuunaus / Revamped umbrella

Koskapa keli on ollut varsin kosteaa viimepäivät niin tämmöinen nopea ja helppo sateenvarjo-tuunaus voisi olla nyt paikallaan. Sateenvarjossa oli joku ruma vaaleansininen random-nallenkuva jonka halusin peittoon. Tilkkulaatikosta löytyi väriin sopivaa pitsiä jonka leikkelin sopivanmuotoiseksi. Väritin sinisen nallen mustalla vedenkestävällä tussilla ettei se loistaisi pitsin alta. Seuraavaksi kyllästin pitsin tekstiilinsuoja-suihkeella ettei se imisi hirveästi vettä. Neulasin pitsin paikoilleen parilla nuppineulalla ja ompelin kiinni käsin pienin pistoin. Kiinnitykseen voi kokeilla myös askarteluliimaa, mutta niiden vedenkestosta en anna takeita. Ja tadaa, kaunistettu sateenvarjo on käyttövalmis. Katso muita sateenvarjon tuunausideoita täältä, täältä ja täältä.

IN ENGLISH
Since the weather over here has seemed pretty wet lately, easy umbrella revamp migh be good thing to do. Umbrella had random ugly blue bear on it that I wanted to cover. I found some black lace from my leftover fabrics and cut out suitable piece. I coloured the blue bear with waterproof black marker so it doesn’t show too much under the lace. Next I sprayed lace properly with fabric protector (for example this or this) so that it doesn’t suck too much water. Then I pinned it on place and sewed with small stitches. You can also try hobby glue but I don’t give any guarantees for solid attachement. And tadah, prettyfied umprella is ready for use. See other umbrella revamp-ideas from here, here and here.


Pitsikuvion keskellä näkyy hiukan vaaleansinistä nallea. /
In the middle of the lace you can see a hint of blue bear.


Pienet pistot näkyvät alapuolella vain vähän. /
Small stitches show on reverse side only a little.


Käyttövalmis varjo. /
Umbrella ready for use.