Housut / Trousers

Heräsin tässä faktaan että minulla ei ole housuja. Tässä kohtaa joku huutaa jo että hep! Onhan pappahousut. Kyllä, pappahousut on, mutta pappahousut ovat talvihousut ja  kieltäydyn käyttämästä niitä kesällä vaikka miten haluaisittekin minun paistuvan kuoliaaksi helteellä.  Mulla on muutama pari itsetehtyjä farkkuja joita on kaikkia paikattu jo useampaan kertaan, osassa kangas alkaa olla jo tiensä päässä. Isäni, jos eläisi, toteaisi niistä että ovatko paremmat farkkuni korjattavana (joo kieroutunutta perhe-huumoria). Mulla on myöskin yhdet collegehousut (kuvitteleeko teistä joku tosissaan että kuljen ne jalassa julkisella paikalla?) ja yhdet pellavaiset haaremihousut joita käytän vain kesäkuumalla rentoillen. No onhan mulla sitten ne yhdet kirppishousuista tuunatut jaquard-kuvioiset housut, mutta viimeaikoina ne eivät ole hakeutuneet päälle entiseen malliin. Kaipaan kaappiini jotain vähän erityylistä, skarpimpaa housuvaatetta. En vain taaskaan osaa päättää millaiset ne olisivat.

Hankittuna on hiukan kimaltava tumma farkkukangas josta ajattelin ensin tehdä korkeavyötäröiset pillit (en vieläkään voi uskoa että vapaaehtoisesti suunnittelin tekeväni pillifarkut!). Sitten muistin miten epämukavalta korkeavyötäröiset farkut tuntuvat istumatyössä ja asia jäi sikseen. Jokin aika sitten aloin haaveilla leveälahkeisista 40-luvun tyylisistä farkuista. Parhaiten kropalleni sopisivat istuvat bootcut-farkut mutta nyt ne tuntuvat jotenkin tylsiltä. Sitten aloin miettiä kaikkia muita housuvaihtoehtoja ja menin ihan sekaisin. En vain osannut päättää joten edelleenkään niitä housuja ei ole. Äääääh, pää  hajoaa! Onko arvon lukijoilla ehdotuksia  Evil Dressmakerille housuiksi?

inenglish

I woke up to the fact that I don’t have any trousers. At this point someone is already shouting hey! You do got grandpap trousers. Yes, I got grandpap trousers, but grandpap trousers are for winter. I refuse to wear them in warm weather, even if you wish me cook alive during the summer. I have couple pairs of selfmade jeans, but they have all been patched and repaired several times and fabric has started to give in. I also have one pair of college pants (does someone really think that I’m going to wear those public?) and one pair of linen harem pants which I’m only wearing in hot weather when relaxing. I also got those revamped thrifted jaquard pants, but recently I haven’t felt them comfortable enough for wearing. I am wanting something a bit more stylish, more sharp this time. I just can’t decide what kind.

I already got some sparkly dark denim last year for tight highwasted jeans (I still can’t believe that I was willingly planning on making really tight jeans!). Then I remembered how uncomfortable highwaisted jeans are when doing work sitting and I abandonned the idea. Some time ago I was dreaming about wide-legged 40’s style jeans. Best style for my body would probably be fitted bootcut jeans but they seem a bit boring now. Then I started thinking about all the other interesting styles and went completely crazy. I just couldn’t decide and I still don’t have any trousers. Eeeeek, my head is spinning! Do you, my distinguished readers, have any suggestions for Evil Dressmaker-trousers?


Vaarinhousut – talvikäyttöön /
Grandpap trousers – for winter use


Tuunatut jaquardhousut – liian kapeat /
Revamped jaquard trousers – too narrow


Evil Dressmaker farkut – liian kuluneet /
Evil Dressmaker jeans – too worn out


Itse tehdyt farkut – liian rennot & löysät /
Selfmade jeans – too casual & loose

11 Comments

 1. Maija says:

  Olen itse miettinyt juuri sellaisia 40-lukulaisia leveälahkeisia housuja tai miksei farkkujakin (niinkuin vaikka tällaisia), jos vaan saisin jonain päivänä ryhdyttyä tuumasta toimeen. Voisin kyllä sulle hyvinkin tuonmalliset kuvitella, näinä kesän viileimpinä päivinä eivät olisi liian lämpimätkään. Toisaalta voisin hyvinkin kuvitella yllesi myös sellaiset astetta tyköistuvammat, nilkat paljastavat vajaamittaiset farkut, joista tulee hieman Audrey Hepburn mieleen.

 2. prefecta says:

  Lappuhaalari?

 3. Entä ihan leveät 40-l. tyyliset housut jostain kevyemmästä, kesäisestä materiaalista? Tai henkkoht suosikkini, pappamallin polvihousut? :)

  1. Rhia says:

   Maija – mä en tiedä mikä siinä vajaamittaisessa lahkeessa on kun en oikein tunne oloani semmoisissa kotoisaksi (vaikka noissa jaquard-housuissakin on semmoiset, mut niitä käytänkin useinmiten saapikkaiden kanssa). Jotenkin tulee aina sellainen olo että lahkeet on liian lyhyet. Pitää olla sitten tarpeeksi lyhyet että näyttää tarkoituksella lyhyemmiltä, esim caprit tai highwater-housut. Toisaalta kyllä haaveilen sellaisista hennon vaaleansinisistä Audrey-housuista.

   prefecta – Eeeee… en mä nyt oikein tiedä. Jos se olis semmoinen 40-luvun tyylinen lappuhaalari niin sitten ehkä, mut muuten ei ;) Sitäpaitsi lappuhaalarit ei oikein näytä hyvälle isorintaisella koska se lappu korostaa rintoja entisestään…

   Magdalena
   – Jotain semmosta vois joo harkita vaikka tarvitsen kyllä syys- ja kevätkeleillekin housuja. Olen itseasiassa harkinnut pappamallin polvihousuja jo pidemmän aikaa, mutta toisaalta niiden kanssa täytyis viileämmällä säällä käyttää sukkiksia tai muuten tulee vilu. Ja jos ne olis ehdat pappamallit niin ne olis varmaankin sitten villakankaasta, joten voisi olla kesäkelille turhan tymäkät. Olen myös haaveillut turkkilais-mallisista isoista pussipolvihousuista. Vaikeaa on tämä housunvalinta.

 4. Itse käytän pappamallin polvihousuja polvisukkien kanssa. Siihen vielä kauluspaita, liivi, jakku, pappahattu ja metsästyskivääri… No joo, menee ehkä vähän liian pitkälle. ;D

  Ajattelin jossain vaiheessa kokeilla tätä ohjetta sirwaleiden tekemiseen. Näyttää sopivan yksinkertaiselta minun vaatimattomille taidoilleni. :)

  http://thesteamerstrunk.blogspot.com/2011/01/tutorial-time-sirwal-turkish-trousers.html

 5. Viole Hell says:

  Suosittelen kyllä ehdottoasti leveälahkeisia, hieman normaalia korkeavyötäröisempiä housuja, ehkä jopa hieman seilorhenkisiä. Joku kevyt kesämatsku, esim. pellavasekoitekangas sopisi niihin mainiosti. Jalkoihin saa mukavasti lisäpituutta sillä housumallilla. :)

  Itselläni on kanssa sama tilanne, housut alkavat olla finito ja ne housut, mitä on, ovat jokseenkin liian isoja kutistumiseni myötä. Mutta päätin, että kesän pärjään hameilla ja ostan uusia housuja vasta syksyllä. Täytyy kavennella noita nykyisiä, etteivät ihan pussihousuiksi muutu.

  1. Rhia says:

   Magdalena – Pasteeraatko sä tuossa varustuksessa kesähelteilläkin? Olis kiva kuitenkin olla housut jotka kävis myös kesäkelillä ilman että paistuu. Joo, mä arvasin että vedät tuon polvisukka-kortin esiin :) Mulla on edelleen tää pohjeongelma, eli polvisukat ei tahdo pysyä ylhäällä koska pohje on niin paksu että sukka on viimeiseen asti kiristettynä, siinä ei siis oo enää juur mitään joustovaraa eikä elämisvaraa ja harvoin riittävästi pituuttakaan (koska se pituusjousto menee siihen leveyteen). Miesten sukkanauhat auttaa vähän, mut ei riittävästi. Efektinä voi siis olla kalkkunannahkasuikale housunlahkeen ja sukan välissä ;) Tai vaihtoehtoisesti nyin sukkia ylöspäin viiden metrin välein.

   Viole Hell
   – Seilorihenkisyys on pop, sitäkin ajatusta olen kyllä pyöritellyt mielessäni. Ankkureita, nyörejä jne jne. Voipi olla että mullakin jää housujen tekeminen syksyyn kun nyt kesää varten duunailen noita kesämekkoja :) Ja sitten taas, toisaalta mielessäni pyörii ajatus jonkinlaisista kevyistä vintagehenkisistä kesähaalareista…

 6. Heh, en sentään. Enkä edes omista kivääriä. ;) Mutta syksyn ilmoilla passaa pappailla.

  1. Rhia says:

   Magdalena – Kivääri asusteena, se vasta olis hardcore-asustamista ;) Ehkä mä surautan ne pappapolvihousut sitten syyskeleille ;) kangaskaapissa on pari villakangasta odottamassa.

 7. Ulrika says:

  Miten olis tollaset vaarinhousujen tapaset, mut ohuemmasta matskusta (puuvillasekote tms.) ja pikkasen kapenevalla lahkeella? Jostain syystä mäkin näkisin sut helposti myös polvihousuissa – kesällä ilman sukkia, syksyllä sukkahousujen kanssa.

  1. Rhia says:

   Ulrika – Joo, noi 30- & 40-lukujen housumallit on aika lähellä vaarinhousujen mallia, johtuen varmaan siitä että noi originaalit vaarinhousut on juuri siltä aikakaudelta. Eli varmasti toimisi myöskin ohuemmasta matskusta. Toisaalta en ole hirveän innostunut etulaskoksista ohuemmissa housuissa. Noissa vaarinhousuissa ne vielä menee kun kangas on niin paksua ja jäykästi laskeutuvaa, mutta ohuemmissa se saa mut vaan näyttämään pallomahaiselta :D
   Tänään juuri näin eräällä naisella semmoiset turkkilais-malliset polvihousut, eli semmoiset missä on napakka kaitale lahkeensuussa joka kerää todella runsaasti poimutetun lahkeensuun polven alapuolelle. Pitäneepä alkaa etsimään erilaisia ideakuvia polvihousuista josko vaikka kesäksi vielä ehtisi väsätä.

Comments are closed.