Eka yritys / First attempt

Sormilaineiden tekeminen on aivan sairaan vaikeaa. Luulin että syy on yksin minun rähmäkäpälien. Sitten kuulin että 20- ja 30-luvuilla suositut sormilaineet oli tarkoitettu nimenomaan hiuksille jotka olivat luonnostaan pehmeästi kihartuvat joten piikkisuoraan tukkaan niiden tekeminen onkin tosi hankalaa. Huojentavaa kuulla että syy ei ollut pelkästään tumpelonakeissani. Tiesin että laineiden tekemiseen oli apuväline: laineklipsi. En kuitenkaan tiennyt mistä niitä saa sillä kampaustarvikekaupoissa niitä ei tuntunut olevan. Nettikaupoistakin niitä oli hieman hankala löytää. Onneksi kampaajaystäväni tuli apuun ja sain hankituksi itselleni muutaman klipsin. Tässä eka yritykseni laineiden maailmaan.

inenglish

Making finger waves is darn hard. First I thought it was just my clumsy fingers. Then I heard that finger waves, popular in 20’s and 30’s, were meant for soft, wavy hair not straight like mine. So it was rather obvious it would be very tricky for my straight hair. Rather reliefing to hear that it’s not just my fingers. I knew there was a handy tool: wave clip. I just didn’t know where to get them, they don’t seem to have them in hair product shops. It was also very tricky to find them in online shops. Thankfully my hairdresser-friend helped and I was able to acquire some wave clips. Here’s my first attempt on waves.


Vähän sekainen, mutta hei, ne on sentään
päässä ja näyttää kutakuinkin sille mille pitäisikin. /
A bit messy, but hey, atleast they are on my head
and it looks pretty much as it should.


Hiusten kuivuttua poistin klipsit ja korvasin ne pinnein.
Sitten huivi peitoksi ja petiin. /
When hair was dry I replaced clips with hair pins.
I tied a scarf around everything and off to bed.

Aamulla laineet olivat tietysti litistyneet, mutta silti kutakuinkin muodossaan.
Harjaus, hieman pinnejä tueksi ja hiuslakkaa kuorrutteeksi. /
In the morning waves were a bit flat ofcourse, 
but still keeping their form.
Brushing, some pins for hold and hair spray for topping.

8 Comments

  1. Petriina says:

    Kauniit ! Sopivat sinulle tosi hienosti.

    Korut näyttävät hyviltä myös.

  2. RautaNeito says:

    Ihanat! Mä olen kans metsästänyt noita laineita ja kiusannut kampaajaystävääni aina kekkeri-iltoina, jotta laittaisi minulle laineet. Sopii sulle tosi hyvin!

    1. Rhia says:

      Petriina – Kiitos. Korut ovat kirppislöytöjä: aitoja kivihiilihelmiä sekä aurora borealiksena että himmeästi hopealle hohtavina, sekä uusin koruhankinta menneeltä viikolta, ruskeat kimaltavat muovihelmet.

      RautaNeito – Kiitos kaunis! Pitäisi ehkä ottaa tyvikohotus tai pehmennys hiuksiin niin saisi nämäkin vähän helpommin. Oma tukka kun on tosiaan piikkisuora. Harjottelua tuo sormilaine-tekniikka (finger waves) kyllä vaatii kun laineet pitäisi periaatteessa saada aikaan märkään tukkaan ihan vain sormien ja kamman avulla. Ei taivu oma käsi niin paljon, pakko käyttää apukeinoja ;) Eikä mulla todellakaan ole joka päivä aikaa alkaa näitä väsäilemään.

  3. Riikka says:

    En vissiin huomannut ja tajunnut eilen ääneen sanoa, mutta sun hiukset näytti toosi hyvältä!

    1. Rhia says:

      Riikka – No ei sitä aina tarvitse kaikkea huomata/tajuta :D ja kiitos. Tänään ne ei enää näyttäneet ihan niin hyviltä toisen yön jäljiltä. Mutta hyvä että noista klipseistä on edes jotain apua, muuten en ois ikinä saanu noita laineita toimimaan.

  4. Jenniemi says:

    Suoristusraudalla pystyy tekeen myös tuollaset kikkurat. Vähän vaatii harjotusta ja ymmärrystä se tekniikka, mutta piikkisuoraankin saa toooosi kestävät!

  5. Your hair looks lovely! :)

    1. Rhia says:

      Jenniemi – Joo, satuin näkemään juutuubissa jotain tutoriaaleja siihenkin. En omista suoristusrautaa enkä ole aikonut sellaista ihan pian hankkia, minä ja suoristusraudat ei tulla juttuun :D Ei mulla oikeastaan ole suoristusraudalle edes kamalasti käyttöä. Suoristamiseen en sitä tarvitse kun ovat niin suorat itsestäänkin ja kihartamiseen se ei mulla toimi koska pitäisi aina olla vastapestyt hiukset ja minä en suostu pesemään hiuksia joka päivä pelkästään kihartamisen takia (kun ei ne oikeasti niin pian likaannu). Periaatteesta oon mieluummin ostamatta kaappiin laitetta jota käyttäisin ehkä pari kertaa vuodessa :D

      Dial V for Vintage
      – Thank you sweetie :D

Comments are closed.