Paras tweedhameeni /My best tweed skirt

Ja ainoa tweedhameeni. Tällä viikolla olen asunut tässä tweedhameessa joka on vilahtanut blogissa kerran. Kerran vain siksi että se ei oikeasti ollut vielä valmis tuota kuvaa otettaessa. Hame roikkui työhuoneella keskeneräisenä, vuoria odotellen, puolisen vuotta kunnes vihdoin viimeviikolla otin neulan kauniiseen käteen ja tein sen valmiiksi. Siitä lähtien se onkin ollut päälläni todella lähes tauotta. Pidän pliseerauksista ja laskoksista koska ne liikkuvat kävellessä ja saavat helmat keinahtelemaan. Suunittelin hameen 20-luvun henkeen mutta ehkä se on ihan vahingossa ennemminkin 30-lukulaista tyyliä. Pidän siitä jokatapauksessa kovasti. Etuosan napit tulivat huuto.netistä voitetussa “pienessä” 10 kilon nappierässä. Nappilaatikko painoi todellakin kymmenen kiloa ja siitä riittää vuosiksi.

IN ENGLISH
And my only tweed skirt. This week I have been living in this tweed skirt which you have seen only once before. Once because it wasn’t ready when that photo was taken. Last six months skirt has been hanging in my work room, waiting for lining. Last week I finally finished it. Since then it has been on me pretty much without a break. I like pleats because they move when you walk and make your skirt sway. I designed this skirt 20’s style in my mind, but I think it turned out more like 30’s style, by accident. Either way, I like it very much. Buttons in front came with a “little” parcel I won from web auction. 10 kilos of vintage buttons, lasts me for years.


Taidekuva / Artsy photo

Muistutus: Kaikki kuvat blogissa ovat omiani ellei toisin mainita.
Valokuvia saa lainata ja kopioida ei-kaupalliseen käyttöön kunhan kuvaaja on mainittu. /
Reminder: All photos in this blog are mine unless mentioned otherwise.
You can copy them for non-commercial use in case you mention the reference.

Creative Common Licence

6 Comments

  1. RautaNeito says:

    Kauniit on napit!

    1. Rhia says:

      RautaNeito – Eikö vain olekin :) Niitä oli koko 10 kilon satsissa vain nuo neljä. Mietin pitkään mitä niillä tekisin mutta ne kävivät tähän hameeseen kuin sattuman oikusta aika täydellisesti.

  2. RautaNeito says:

    no totisesti sopii!

    1. Rhia says:

      RautaNeito – :D niin tekee

  3. Piipukka says:

    Todella kaunis hame! Olen “keräillyt” itse hyvin saman tyylisiä omaa vaatekaappiani täydentämään. eBay on ollut huippupaikka nyt kun ompelua en ole enää harrastanut vuosikausiin. Blogisi on kuitenkin herättänyt nuoruuden ompeluintoa, mutta koneeni on sanonut sopimuksen irti, enkä ole sitä saanut korjautettua. Ehkäpä joku kaunis päivä sekin ihme tapahtuu. (Ompelukoneeni on perintökalu, joten vaihtaakaan en haluaisi..) :)

    Olen lueskellut blogiasi nyt viime päivät ja pidän todella! Tyylisi on ihana ja blogisi mukavasti elämän makuinen! me likes ;) Kaunis kiitos tähän astisesta – toivottavasti lisää seuraa vielä kauan! :) Olen itse aloittelija vintagessa, mutta hyvin kiinnostunut (joskin mahottoman ranttu :) joten opin myös paljon.

    1. Rhia says:

      Piipukka – Kiitos ihanasta viestistäsi, tällainen lämmittää mieltä aina kovasti! Ja kiva että viihdyt blogissani. Loppua ei näy, eli sama homma jatkuu, jos jumalat suovat, vielä pitkään ;) Aika aloittelijaksi minäkin itseni vintagen suhteen katson. Tunnen ihmisiä jotka ovat harrastaneet sitä jo parikymmentä vuotta ja monesti sitä jää aika hiljaiseksi kun kuuntelee heidän juttujaan. Itse kun olen varsinaisesti harrastanut vasta muutaman vuoden vaikka kiinnostus on ollut jo paljon pidempään :D Mutta ei anneta sen häiritä meitä, jostainhan se on sekin alettava. Ja kannattaa se perintöompelukonekin korjauttaa, jos se vaan suinkin on mahdollista ettei suotta jää nurkkaan pölyttymään.

Comments are closed.