Asuja 1/24 / Outfits 1/24

En ole tullut postanneeksi asuja blogiin aikoihin. Syynä tähän on ollut yksinkertaisesti se että, en ole hankkinut tai tehnyt mitään uutta pitkään aikaan ja lähestulkoon kaikki nykyisin käyttämäni asut on nähty blogissa kerran, kaksi tai useammin. Mutta sitten ajattelin että no onko tuolla sitten nyt niin väliä vaikka sama asu tulisi tänne useamminkin. Siinä ainakin tulee näkyväksi se fakta että vaatteeni eivät ole kertakäyttöisiä, vaan ne ovat kestäviä ja niiden on tarkoituskin kestää käyttöä pitkään. Nykyisin pyrin käyttämään vaatteet loppuun. Käytän niitä vuosia, tai vuosikymmeniä. Ajatus on siis, että niitä ei tarvitse koskaan rontata kirpputorille, vaan kaikki vaatteeni olisivat niin mieluisia että ne tulee käytettyä loppuun. Sen jälkeen kun ne ovat liian kuluneita kelvatakseen vaatteiksi, voin hyötykäyttää ne muuhun tai pistää eteenpäin tekstiilinkierrätykseen.

Valitettavasti en kuitenkaan mahdu enää kaikkiin lempi-vintagevaatteisiini ja se harmittaa vietävästi. Keski-ikä ja vaihdevuodet tekevät tehtävänsä ja vartalomalli on tainnut muuttua pysyvästi tähän nykyiseen kuosiinsa. Siksi on joitakin ihanuuksia, joita ei enää luultavasti tulla täällä blogissakaan näkemään. Täytyy tässä joku kerta, kun ehdin, tutkia vintage-ihanuudet läpi ja katsoa onko niille mitään tehtävissä vai onko parempi laittaa niitä kiertoon. Käyttöikää niissä vielä on paljon jäljellä niin ehkä on parempi että en ainakaan niitä kaikkia hilloa komerossa pölyttymässä. Varastoista löytyy myös muutama vintage-ihanuus jotka ovat odottaneet vuosia korjaamista, jotta saisin ne käyttöön. Sieltä löytyy mm. yksi 30-40-luvun välikausitakki joka odottaa paikkausta, sekä saman aikakauden mekko, joka on alunperin ollut minulle liian suuri ja oudon muotoinen. Nekin täytyisi käydä läpi ja katsoa saanko niistä vielä itselleni käyttökelpoisia, vai onko peli niiden osalta jo menetetty. Saattaapi siis olla että ehkä tässä kesän aikana nähdään blogissa pitkästä aikaa taas vähän vintage-juttuja!

I haven’t posted any outfits in the blog for long time. Reason for this is simply the fact that I haven’t really bought or made anything new for long time. Most of my outfits or clothes have been seen in the blog before, at least once, or more. But then I was wondering, does it really matter if they have been seen before. Atleast that will proof the fact that my outfts are one disposable, single use items. They are meant to last and I will use them as long as they will last. Preferably years, if not decades. Idea is that I am not going to re-sell any of my garments. They all are so much my favourites, that I want to use them, untill they are not usable anymore. And after they are not usable as clothes anymore, I will re-use them as material for something else. Or in the end, recycle them in fabric recycle.

Unfortunately I many of my favourite vintage clothes don’t fit me anymore. It is quite upsetting to me. Mid-life and menopause are doing their thing and looks like my bodytype might have changed perminantly to the current state. That is the reason why some of my vintage treasures will probably never be seen in this blog again. I have to go through them some day, when I have time, and see if there is anything to be done. Or is it just better to put them forward to some other vintage lover. They all should have many years of use left in them still, so maybe it’s best to pass them forward instead of storing them in the closet, just gathering dust. I also have stored some vintage treasures which have been waiting years for repairs, so that I can start using them. There is atleast 30’s-40’s lightweight coat, which has holes on it and is desperately waiting mending and also a dress from same era, which was originally a bit large for me and odd shape. I have to go them through too, and see if they are already lost cause, or can I fix them for my own use. So perhaps there is a chance you get some vintage stuff in the blog during this summer!

Huhtikuussa oli vielä niin vilakkaa että silkkipuseron päälle piti pukea neule. Neuleen olen ostanut uutena aikoinaan Henkkamaukasta jo lähemmäs 20 vuotta sitten. Muut vaatteet second hand. /
In April it was still chilly so I had to wear jumper ontop of the silk blouse. I bought this jumper new from H&M so it’s almost 20 years old. Other clothes are second hand.

Bonuskissa: Yoda on tällainen seurankipeä sylikissa. /
Bonuscat: Yoda is such a lapkitty, always looking for company.
Alkuvuoden kirppislöytönä Alcott, Syreenien alla ja Seuratavat. /
Recent thrift finds, Under the lilacs by L.M. Alcott and Society habits, guide for sociable behaviour
Pari vuotta sitten ompelemani vintage-tyylinen puku, jota olen käyttänyt paljon. Lakeerikengät katoavat kuiviin lehtiin. /
Vintage-style dress, which I made couple years ago. I have used this a lot.
Patent leather shoes are vanishing into dry leaves.
Olen nykyisin niin laiska että en jaksa aamuisin edes meikata. Tosin eipä siitä hirveästi hyötyä olisikaan, sillä meikkaaminen tuntuu nykyisin aiheuttavat jatkuvaa kyynelehtimistä, joka tietenkin pyyhkii vaivalla tehdyn silmämeikin mennessään. Ehkä olen herkistynyt jollekin ainesosalle, mene ja tiedä. /
These days I’m so lazy I can’t be bothered to do any makeup in the mornings. Allthough, there is not much use of it anyways. Any eye makeup seems to cause my eyes water so much these days, that it will wipe most eye makeup away. Perhaps I have become sensitive to some ingredients, who knows.

En muista mistä tämä silkkisifonkinen vintage-huivi on minulle tullut. Se lienee matkamuisto Pariisista, mutta en ole itse koskaan käynyt siellä. /
I don’t remember where I got this silk chffon vintage scarf. I think it’s a souvenir from Paris, but I have never been there myself.
Hame ja pusero kirppikseltä, kengät ostin vuonna 2019 Dublinista, kun kangaskenkäni kastuivat sateessa. /
Skirt and blouse thirfted, shoes I bought from Dublin in 2019, when my fabric shoes got wet in the rain.

4 Comments Add yours

 1. Hehkuvainen says:

  Jee, asuja! :) Tuo punaruudullinen puku on kätevän käytännöllisen näköinen. Vartalomallin muuttuminen on itsellenikin ajankohtainen aihe: poistin juuri kaapista useita vaatteita jotka eivät kerta kaikkiaan enää mahdu päälle. Osasyyllinen on kuivuri, joka on selvästi kitistänyt osaa vaatteista, mutta kyllä suurempi syy taitaa olla se, että vartaloni on ottanut enemmän emännän muotoa. Harmittaa kun ei mahdu enää lempivaatteisiinsa, mutta ei niitä kannata kaapissakaan hillota. Menen pian nyt niin muodikkaaseen värianalyysiin, ja sitten voin hankkia vaatteita jotka ovat sopivia paitsi kokonsa myös värinsä osalta.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Punainen puku on tosiaan käytännöllinen ja kätevä. Helppo pestä ja pitää. Tein siitä sinisen vintage-lempimekkoni korvaajan. Sininen mekko kun alkaa olla jo niin haalistunut ja kulunut ettei sitä tahdo kehdata enää pitää muualla kuin kotona. Eihän se kaapissa hilloaminen tosiaan niitä vaatteita sopiviksi tee, joten eteenpäin vaan seuraavalle. Hauskaa värianalyysiä. Toivottavasti siitä on hyötyä.

 2. Murmur says:

  Ei haittaa ollenkaan, että samoja vaatteita näkyy blogissa useammin. Eri kuvissa yksityiskohdatkin tulevat esiin eri tavalla. Aikoinaan, kun esittelin punaista mekkoa ensimmäisen kerran vielä hieman keskeneräisenä kuvittelin, että tekisit koristenauharaidat jokaisen nappiparin väliin. Hauskalta ne näyttävät toki noinkin. Bonuskissa on aivan mahtava!

  1. Rhia says:

   Murmur – Totta, yksityiskohdat tulevat esiin kun kuvia on enemmän, erilaisissa valaistuksissa ja asennoissa. Jaa juu, en itse edes tajunnut että vihreät nauhat ovat nappien kohdalla. Valitettavasti nauhaa ei ollut niin paljoa että se riittäisi kaikkien nappien kohdalle, mutta hyvä idea. Saatan käyttää sitä johonkin toiseen vaatteeseen.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.