2/12-22 Poltetut kuusen koristeet ja Arvonta / Burned Christmas ornaments and GiveAway

HUOM! ARVONTA ON PÄÄTTYNYT. Tällä kertaa voitonmahdollisuudet olivat erinomaiset! Kolmen koristeen setin voittivat Hehkuvainen ja Sallamari. Koska osallistujia oli vain kolme, päätin antaa lohdutuspalkinnon myös kolmannelle osallistujalle. Onnea voittajille!

Halusin valmistaa yksinkertaisen tyylikkäitä kuusenkoristeita joulumyyjäisiin. Olen tehnyt monenlaisia käsitöitä, mutta puusta en oikeastaan ole tehnyt ominpäin mitään. Pitkään olen halunnut kokeilla puun kuviointia polttamalla ja bongasinkin jostain netistä uudenlaiset tussit joilla piirtämällä ja sitten piirrosta kuumentamalla puuhun syntyy poltettu kuviointi. Isäntä ystävällisesti sellaiset tussit minulle tilasikin, mutta testikäytössä osoittautui että tulimme huijatuksi. Nämä tussit ovat ihan tuikitavalliset oranssit tussit, mitään polttoefektiä näillä ei syntymään saanut. Kokeilimme eri metodeja hiustenkuivaajasta sytkäriin, tulitikkuun ja kuumailmapuhaltimeen. Nada. Jos siis haluatte tällaisia tusseja kokeilla, niin tarkistakaa tuotteen aitous.

Niinpä jouduin sitten tyytymään ihan perinteiseen tapaan. Nykyisin puun polttokuviointiin saa erilaisia kuviointiteriä, mutta minä käytin tavallista kolvia jonka olen alunperinkin hankkinut askarteluhommiin. Testasin ensin kolvin käyttäytymistä puulla ja kun olin tullut tutuksi sen kanssa kuvion malli syntyi lähes itsestään. Näistä lumihiutaleista tuli oikeastaan hienommat kuin uskalsin edes toivoa. Mitään perinteistähän näissä ei joulukoristeena varsinaisesti taida olla, vaikka tekniikka onkin melko perinteinen kansantaiteessa käytetty kuviointimenetelmä. 70-80-luvuilla ainakin sai usein matkamuistoina ostaa puisia pieniä esineitä jotka oli kuvioitu polttamalla.

Perinteisesti olen tavannut laittaa joulukalenteriin koristetutoriaaleja. Tällä kertaa lukijat pääsevät vielä helpommalla kun ei tarvitse askarrella mitään. Riittää että kommentoit tähän postaukseen. Kerro millaisia joulukoristeita haluaisit itse mieluiten tehdä, niin saat mahdollisuuden voittaa itsellesi tämän setin kuusenkoristeita. Settiin kuuluu kolme koristetta ja arvon kaksi settiä. Kommentointiaikaa on viikko, arvonta päättyy 9.12 klo 12.00. Arvonnan suoritan iltapäivällä 9.12 kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken ja ilmoitan siitä heti voittajalle sähköpostitse. Varmista siis kun kommentoit että sähköpostiosoitteesi on oikein, se näkyy ainoastaan minulle. Mikäli en saa voittajalta sähköpostiin vastausta 11.12 mennessä, arvon uuden voittajan, jotta ehdin postittaa koristesetin viimeistään 13.12. Silloin sen pitäisi ehtiä perille ennen joulua sekä kotimaassa että Pohjoismaissa. Myös ulkomailta voi osallistua, mutta vain blogiin kommentoineet osallistuvat arvontaan. Jokainen kommentoija saa vain yhden arpalipun. Onnea arvontaan!

NOTICE! GIVEAWAY HAS BEEN CLOSED! This time the odds were awesome! Set of three decorations go to Hehkuvainen and Sallamari. However, since there was only three participants, I decided to give consolation prize to third participant too. Congratulations!

I wanted to make simple but stylish Christmas tree decorations for local Christmas fair. I have done lot of different handycrafts, but never anything from wood, not on my on anyways. For a while I have wanted to try wood burning and I saw some new woodburning markers online. You can scorch wood just by drawing with the marken and then heating it up with lighter or heat gun. Hubby ordered me some of those pens, but when we tested them, we realized we got conned. These markers were just plain old ordinary orange markers. We were not able to get any kind of scorched effect. We tried different methods from blowdryer to matches, lighters and heat gun. Nada. So if you want to try these markers, make sure to check the authenticity.

So, I was left to settle for the traditional methods. These days you can get all sorts of tools made for wood burning, but I used the ordinary soldering iron, which I have bought for handcrafting. First I tested it on woodd and when I got familiar with it, the pattern pretty much designed itself. These snow flakes turned out more fabulous than I even dreamed of. They are not really anything traditional, even though the wood burning is traditional method for drawing on wood. Atleast in the 70’s and 80’s wooden souvenir with burned designs were a lot in fashion.

Traditionally I have posted some Christmas decor tutorials on the blog around the season. This time however my readers got it easy. You don’t have to make anything yourself, just leave a commend on this post. On the comments, tell me what kind of Christmas decorations you’d love to make yourself and you have a chance to win a set of these decorations for yourself. Set includes three decorations and I will give away two sets for free. You have time to leave a comment until 9.12, midday Eastern European Time. I will do the random selection of the winners in the afternoon. I choose the winners among all who leave a comment on this blog post and message the winner by email. So make sure to spell your email correct when you leave a message, I am the only one seeing the email. If I don’t hear back from the winner by 11.12, I will randomly choose another winner so that I have time to post the gifts on 13.12 at the latest. Then there should be enough time for the package to arrive before Christmas atleast inside Finland and Scandinavia. However this give away is open internationally to all, but only those who comment on the actual blog take part on the give away. Everyone who comments get’s one raffle ticket. Good luck!

6 Comments Add yours

 1. Hehkuvainen says:

  Oh, mukaan arvontaan! Haluaisin tehdä olkihimmelin. En ole koskaan kokeillut himmelin tekemistä, mutta viime aikoina olen nähnyt joitakin todella kauniita malleja.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – ooh, joo! Himmeli olisi hieno! Tilasin viime vuonna olkea himmeliä varten, mutta en koskaan saanut aikaiseksi tehdä sitä. Ei se vaikeaa ole, työlästä vain kun pitää oljet ensin liottaa.

 2. Elli Wirkkala says:

  Tapetinjämistä jotain origamihässäköitä olis kiva taitella. ?

  1. Rhia says:

   Elli Wirkkala – siitä eikun vaan tuumasta toimeen. Varsinaiset origami-mallit on kaiketi yleensä ohuelle origamipaperille, niin tapetille pitää vähän suurentaa arkkikokoa kun se on paksumpaa. Mutta muut paperitaittelu-jutut on tapeteille just passeleita. Nyt on netti pullollaan kaiken maailman tähtiä, palloja yms. Viime vuonna tein muutamia pyöreitä tapettikoristeita, mutta ne ei valmistuneet ihan jouluksi niin en niitä tainnut blogissakaan ikinä esitellä.

 3. Sallamari says:

  Mun tämän vuoden uusi joukukoristetuttavuus on havukranssi. Erilaisia kranssiohjeita on kiva bongailla

  1. Rhia says:

   Sallamari – Havukranssit, ja muutkin havukoristeet, on kyllä ihania. Pitäisi varmaan tehdä semmoinen ulko-oveen. Tein viime vuonna ison havuköynnöksen, mutta se oli suuritöinen ja vähän hankala kun sen ripustus tuli liian alas ja se otti kiinni oveen.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.