Olohuoneen verhot / Livingroom curtains

on

Olen ollut melko saamaton sisustushommien kanssa. Kaikki on vähän mullin mallin ja tavara ajelehtii huoneesta toiseen, kasasta toiseen, tasolta toiselle. Tänään kuitenkin isännän kanssa repäistiin ja laitettiin olkkarin verhot kuntoon.

Kuten edellispostauksessa jo mainitsinkin, täällä on 70-luvulla vaihdettu koko taloon matalat, leveät ikkunat jotka tekevät kaikista alakerran huoneista kovin hämärät. Verhot ja lähes ikkunan yläkarmissa kiinni olevat verhotangot ei tähän asiaan ainakaan auta yhtään. Muuton yhteydessä minulla ei ollut olkkariin neljää samanlaista verhoa joten napsin ikkunoihin vain nopsasti “jotain”. Toiseen laitoin harmaat pimennysverhot ja toiseen vaaleanpunaiset jaquard-verhot. Nyt vuoden niitä katseltuani ne alkoivat ärsyttää aika paljon.

Salin värimaailmaksi olen suunnitellut vihreän sävyjä ja olisin halunnut tummanvihreät samettiverhot tai villaverhot. En kuitenkaan löytänyt mieleisiäni joten piti keksiä äkkiä jotakin muuta. Muistin että minulla on jemmassa 6 kappaletta kuviollisia puuvillaverhoja joista olin ajatellut ommella jotain historiallista asua. Kaksi verhoista oli valitettavasti reikäisiä jo ostohetkellä, mutta neljästä verhosta sain kuin sainkin olohuoneeseen riittävän määrän sivuverhoja pienellä ompeluvaivalla. Päärmäsin lörpöttävät hulpiot ja pidensin yhden liian lyhyen jotta kaikki olisivat yhtä pitkiä.

Sain aiemmin kesällä kaverin äidiltä muuton vuoksi ylimääräiseksi jääneitä messinkisiä vintagetankoja. Niistä valittiin kaksi olohuoneeseen ja ne ripustettiin paljon ylemmäs, ikkunoiden mataluutta tasapainottamaan. Valitettavasti tangoista uupuivat lähes kaikki kannakkeet ja tangonpäät. Ripustusrenkaitakin oli vain kourallinen. Huoneessa aiemmin olleista puisista tangoista nyysin puun väriset renkaat ja maalasin ne ruskeaksi. Nopsasti katsottuna ne maastoutuvat patinoituneeseen messinkiin todella hienosti eikä äkkiä katsoen edes huomaa että vain yhdessä verhossa on messinkiset renkaat. Yhden ikkunan verhoille asennettiin messinginväriset koukeroiset pidikkeet jotka löysin aiemmin kesällä paikalliselta rompetorilta parilla eurolla. Valitettavasti niitä on vain kaksi joten toiseen ikkunaan pitää keksiä jotakin muuta.

I haven’t really been into interior decoration recently. Everything is a bit topsy turvy and things keep drifting from one room to another, one pile to another and surface to surface. Today me and hubby however tackled the task of living room curtains.

Like I mentioned in the previous post, all windows have been changed in the 70’s to low and wide modern ones. They make all ground floor rooms very dark. Curtains and low hanging curtain poles are not helping at all. When we moved I didn’t have four identical curtains so I just quickly hung “something”. One window got gray sunblock curtains and the other pink vintage jaquard-curtains. Now after one year I am quite annoyed by them.

My plans for the colour scheme in the living room is shades of green and I wanted dark green velvet or wool curtains. However I was not able to find the kind I liked, so I had to quickly go for plan B. I remembered that I actually had 6 identical print curtains which I bought for historical outfit. Two of them had holes when I bought them, but four were good enough to use for curtains with only little bit of sewing. I trimmed the fabric salvages and added more length to one, which was too short.

Earlier this summer I got some vintage brass curtain poles from my friends mum. They were moving and didn’t need them anymore. We chose two of them and hung them much higher than before, to balance the low profile of the windows. Unfortunately almost all wall fixtures and pole ends were missing. There was also only handfull of metal rings. So I got wooden rings from the wooden poles, which were previously in the room, and painted them brown. By quick glance they look like metal rings and look pretty good with brass patina. From a distance you don’t even realize that only one curtain has brass rings. One window also got brass curtain holders, which I bought for two euros from local carboot sales. Unfortunately there was only two, so another window has to have something else.

En tullut ottaneeksi ennen-kuvaa, tämä kissan kiipeilykuva saanee kelvata. Tästä näkee ainakin miten alhaalla verhotanko oli aiemmin. /
I forgot to take before-photo, so this cat photo will have to do. Atleast you can see how low the curtain poles were earlier.
Tämä on olkkarin esteettisempi ikkuna, eikä tämäkään niin järin nätti ole. Toinen ikkunan edusta on kaaoksen vallassa. Aion myöhemmin vaihtaa tähän toisenlaiset valoverhot kunhan löydän riittävästi sopivaa kangasta josta riittää molempiin ikkunoihin. /
This is the most aesthetic of the two livingroom windows, and even this is not very pretty. The other one is in chaos. I am later going to replace these lace curtains, as long as I find enough of fabric that I like. Enough for both windows.
Nämä puiset renkaat maalasin kertaalleen ruskeaksi. Jäljen ei tarvitse olla edes kovin siisti, ei se erotu. /
These wooden rings I painted with one layer of brown. It doesn’t even have to be very even, it doesn’t really show.
Harmi että näitä upeita verhokoukkuja löytyi vain kaksi. Verhokangas on Puolassa tehty. Pidän kovasti slaavilaisromantiikasta. /
Too bad that I could only find two of these pretty curtain holders. Fabric is made in Poland. I love the romantic slavic design.

4 Comments Add yours

 1. Metsäntyttö says:

  Minustakin tuo kangas on tosi kaunis. Ja tosiaan hyvin maastoutuu ne maalatut, puiset renkaat.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Näissä koristeellisissa slaavilais-printeissä on kyllä jotakin tosi nättiä.

 2. Hehkuvainen says:

  Wow, mitkä verhokoukut!

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Tosi hienot! Ja ajatella että ne maksoi vaan 2€. Luulen että myyjä ei ehkä tienny mitä oli myymässä koska nää oli pakattu semmoseen karseeseen vakuumipakettiin jossa yleensä kaikki halpiskama myydään. Mut ihan hyvää tukevaa metallia nämä on, ei mitään pilipalimuovia.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.