11/12-21 Kuukauden pyöräkuva #12 / Bike photo of the month #12

Mennään nyt pyöräkuva-perinteen mukaan edelleen tätä kuva-per-vuosi vauhtia. Tällä kertaa skanneriin päätyi kuva miehestä ja pikkupojasta hirsimökin edustalla. Mies, ehkä pojan isä, on pukeutunut puvuntakkiin, pussihousuihin ja jatsareihin. Päässään hänellä on lippalakki ja kaulassa melko erikoisen näköinen solmio. Vyöllä on taskukello vitjoineen.

Pojalla on jalassa ajan tyyliin polvihousut, pitkät sukat jotka on luultavasti kiinnitetty napeilla aluspaitaan ja napakat kiiltävät nauhakengät. Päällään hänellä on ilmeisesti neuletakki ja jonkinlainen isän solmiota jäljittelevä kaulahuivi, päässä myssy.

Maassa kaksikon takana on jonkinlainen kasa, ehkä hiekkakasa, tai jopa maan sisässä oleva kivi. Talon seinustalla kasvaa ehkäpä mustasilmäsusanna, ainakin mustasilmäisistä kukista päätellen. Talon ikkunalla ohuessa tangossa salusiinit. Kuvassa ei ole mitään merkintöjä joten sen paikantaminen ja ajoitus on hankalampaa. En tunne miesten vintage-tyylejä niin hyvin joten en osaa tarkalleen sanoa milloin kuva voisi olla otettu. Arvelen kuitenkin leveistä takinliepeistä ja kaksirivisyydestä päättäen että se olisi joko 30-luvulta tai ehkä 50-luvulta. 40-luvulla pula-aika melko tehokkaasti vei muodista kaiken johon tarvittiin paljon kangasta.

Let’s follow the bike-photo tradition and do one per year, shall we. This time I scanned a photo of a man and little boy in front of log house. Man, perhaps the boy’s father is wearing jacket, jodhpurs and leather boots with crinkled ankles, which were fashionable in Finland in first half of 1900’s. He is wearing also newsboy cap and rather unusual tie. On his belt he has fob watch.

Boy is wearing typical shorts (kids fashion which have pretty much died out now), long socks which are probably attached with buttons to the under shirt and shiny lacebooties. He’s wearing also something that looks like a cardigan and scarf that is similar to dad’s tie and beanie on his head.

Behind the two is some soft of pile, perhaps sand or even a stone buried underground. On the wall is vine, perhaps black-eyed susan, based on the black eyes on the flowers. Window has half-curtains. There is no markings or hallmarks on the photo, so determine the era is more difficult. I don’t know men’s vintage fashion that well, so I can’t pinpoint this that well. However based on wide lapels and droubl-breasted style, I would go either for 1930’s or 1950’s. In the 40’s when there was shortage of fabrics, it wasn’t possible to make designs that required lot of fabric.

2 Comments Add yours

  1. Hehkuvainen says:

    Jatsarit? Mitä ne on?

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Jatsarit on nahkaiset miesten saappaat joissa on nilkan kohdalla tuollainen haitarimainen vekitys. Tulivat muotiin vähän ennen sotia ja häipyivät unholaan 60-luvun alkupuoliskolla. Suosittu yhdistelmä oli käyttää niitä nimenomaan pussihousujen kanssa kuten kuvassa.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.