Lecturas moda – Evil Dressmaker suosittelee

on


Kun on sama hatara pää kesät talvet voi alkaa unohdella kaikenlaista. Joudun heräämään aamulla laittoman aikaisin joten minulla on vain puolisen tuntia aikaa peseytyä, pukeutua, keittää kahvit, keksiä evästä päiväksi, laittaa hiukset ja pärstä sekä kiskoa isäntä ylös sängystä. Yleensä vietän puolet siitäkin ajasta sängyssä peitto korvilla. Tämä johtaa automaattisesti siihen että hiukset ja meikki jäävät laittamatta ja eväänkin kanssa on niin ja näin. Kun isäntä seisoo takki päällä eteisessä odottamassa, pesen yleensä vielä hampaita tai suihkuttelen hiuslakkaa ja kiinnitän pinnejä tukkaan. Ehkä nyt valoisampien aamujen myötä pääsen sängystä ylös aiemmin. Toivossa on hyvä elää. Näiden hektisten aamujen vuoksi unohtuu minulta hyvin usein erinäisiä asioita. Tänä aamuna unohdin akryylimassa-pursottimen. Jouduin siis palaamaan kotiin sitä hakemaan. Iltapäivällä kotiinpäin lähtiessä unohdin vastavuoroisesti ottaa töistä ruuveja.

Pursottimenhaku-matkalla poikkesin ruokakaupassa ja bongasin lehtihyllystä yhden suosikeistani: espanjalaisen Lecturas Moda Pret-a-Porter -lehden. Lehti ilmestyy kahdesti vuodessa ja keskittyy pelkästään catwalk-muotiin eikä kuvia säästellä. Pret-a-Porterin sisarlehti Moda Alta Costura painottuu enemmän juhlamuotiin, ei huono lehti sekään. Mainoksia lehdessä on vain nimeksi, tässäkin numerossa vain viisi, joista yksi lehtitalon oma mainos. Kuvat ovat laadukkaita ja suuria. Huippudesignereiden pienimmätkin yksityiskohdat näkyvät kuvissa hienosti. Silmänruokaa ja väriloistoa sekä tietenkin polttoainetta omille muoti-ideoille. Asukokonaisuuksien lisäksi lehti nostaa esille asusteita kengistä laukkuihin ja koruihin, hatuista huiveihin ja aurinkolaseihin. Lehden ainoa huono puoli on se että se on espanjaksi ja koska en puhu saati lue espanjaa en ymmärrä teksteistä hölkäsen pölähtämää. Huutava vääryys sen sijaan on se, että kotimaassaan Espanjassa lehti maksaa vitosen mutta täällä Suomessa siitä kiskotaan tuplahinta, 10,70 €! Sama ongelma koskee kaikkia ulkomaisia lehtiä. Ymmärrän toki että kuljetukset ja maahantuonti maksavat. Saman periaatteen mukaan suomalaisten tuotteiden pitäisi olla kalliimpia ulkomailla kuin Suomessa, mikä ei läheskään aina pidä paikkaansa. Tiesittekö esim että Lumenen tuotteet ovat USA:ssa halvempia kuin täällä? Anyway, se onkin jo ihan toinen tarina.


IN ENGLISH
When you have the same old head all year round you start forgetting things. I have to wake up illegally early in the mornings so I have only about half an hour to wash, get dressed, make coffee, figure what to eat during the day, fix my hair and make up and get boyfriend out of bed. Usually I spend half of that time in bed under covers. This automatically leads to the fact that I don’t have time to do my hair or make up. When bf is waiting for me in the hallway in his coat I’m still washing my teeth or doing my hair. Maybe now when mornings are getting brighter I manage to get out of bed earlier. I wish. Due to these hectic mornings I usually forget something. This morning I forgot acrylic filler syringe. So I had to return to get it. In the afternoon I forgot to get some screws from work.

When returning home for the syringe I popped up in grocer’s and found one of my favourite magazines: spanish Lecturas Moda Pret-a-Porter. It publishes twice a year and is concentrated on catwalk fashion, no photos pinched. Sister-mag Moda Alta Costura is mainly about gala dresses or evening dresses, not bad magazine either. There is only a few adds in the magazine, in this particular issue only five and one of them is publishers own add. Photos are high quality and big. Every detail of high fashion is visible. Feast for the eye, fancy colours and ofcourse fuel for your own fashion ideas. In addition to outfits, magazine introduces also accessories from bags to shoes, from jewelry to hats and from scarfs to sunglasses. Only downside on this magazine is that I don’t speak or read spanish, so I understand jack shit. Glaring injustice is that in it’s home country Spain this magazine costs 5 € but here in Finland they rip 10,70 € of it! Of course I understand that transportation and importing costs. In the same sense Finnish products should be dearer abroad than here, which isn’t always the case. Did you knew that Finnish Lumene cosmetics is cheaper in USA than in Finland? Anyway, that is totally different story.