Juhannus / Midsummer

on

Meillä tapahtuu nyt paljon asioita ensimmäistä kertaa. Ensimmäinen kuukausi uudessa kodissa, ensimmäinen kesä, ensimmäinen juhannus, ensimmäinen rankkasade, ensimmäinen sähkökatko, pionien ensimmäinen kukinta jne. Sisällä talossa ei tapahdu juuri nyt paljon mitään. Lomat, puutarhahommat ja helle ovat pistäneet remontoinnit vähän jäihin.

Mutta ei se mitään, nautitaan kesästä ja ihmetellään mitä uutta jokainen päivä tuo. Jatkuvasti voi tulla uusia yllätyksiä, esim että montako kimalaispesää voi olla kuistin seinien sisällä, mistä ihmeestä kaikki kärpäset tulevat tai miksi syöksytorvi ei vedä sadevettä vaan se valuu alas seinää pitkin. Kaikki yllätykset eivät ole kivoja yllätyksiä, mutta osa on. Kuten se minkä värisiä pionit ovat ja että kuivuudesta huolimatta olen onnistunut pitämään keittiöpuutarhan hengissä.

Oikeastaan tulin vain toivottamaan kaikille hyvää juhannusta. Olen perinteisesti ruukannut niin täällä blogissa tehdä. Joten, hyvää juhannusta!

There are lots of things happening first time. First month in our new home, first summer, first Midsummer, first heavy rain, first power cut, first bloom of peonies etc. There is not much happening inside the house at the moment. Holidays, gardening and heatwave have put the renovations to halt.

But that is allright. Let’s just enjoy the summer and see all the wonders and surprises each day brings. I mean, there can be new surprises in everything, like how many bumble bee nests can be inside the lobby wall, where all these flies come from and why isn’t the rainwater drain taking the water but it’s coming down the wall. Not all surprises are nice, but some of them are. Like what colours are the peonies and that despite of the dry spell, I have managed to keep the kitchen garden alive.

Actually I came here to say happy Midsummer to all. I have traditionally done that here in the blog. So, Happy Midsummer!

Isotöytöangervot ovat hyönteisten suosiossa. Päivisin niissä käy kova surina. /
Goat’s beards are popular amongs the insects. Loud buzzing fills the air during the day.
Iirikset selvisivät muutosta. /
Irises survived the move.

Pihapuussa asuu sepelkyyhky. /
Wood pigeon lives on our willow tree.
Neilikkaruusu on täynnä kukkanuppuja. Harmi että se on kuivuuden ja huonon paikan vuoksi myös täynnä kirvoja. /
Grootendorst rose is full of flower buds. Unfortunately it is also full of plant louse due to dry season and bad location.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.