5.12.18 Vintage-aarre: puuterirasiat / Vintage treasure: powder cases

Blogissa on silloin tällöin vilahtanut kuvia vintagepuuterirasioista joita keräilen. Nyt ajattelin esitellä kokoelman oikein kunnolla. Metallisia rasioita näkee kirpputoreilla aina silloin tällöin. Etenkin Suomen ulkopuolella puuterirasiat ovat haluttuja keräilykohteita. Hyväkuntoisista vanhoista rasioista voidaan maksaa isohkojankin summia, etenkin jos ne ovat hopeaa, muuten erikoIsia tai niissä on näyttävä koristelu.

Pahvisia täyttörasioita taas tulee vastaan verrattain harvoin. Olen ostanut nämä kaikki pahviset samalla kertaa eräältä vintagemyyjältä. Kaikissa pahvirasioissa (ja useimmissa metallisissakin) on sisällä puuteria, mutta käyttöön en ole arvannut näitä ottaa sillä koostumuksesta, säilytyksestä ja siten puuterin hygieenisyydestä ja turvallisuudesta ei ole mitään tietoa. En sen enempää jaarittele näiden historiasta vaan annan kuvien puhua puolestaan. Kiinnittäkää huomiota väreihin ja painokuvioihin, fontteihin ja estetiikkaan. Kuvasta puuttuu lisäksi kaksi kulmikasta rasiaa, toinen on minulla käytössä ja toista, kirjailtua rasiaa en löytänyt tähän hätään. Lisäksi puuttuu yksi kellertävä täyttörasia joka on hukkunut muutossa.

My vintage powder case collection has been occasionally seen quickly in the blog. This time I wanted to feature it properly. You see metal powder cases in flea markets and thrift shops every now and then. They are collectibles, especially outside Finland. Collectors might pay generous amounts if they are silver, unusual design or generously decorated.

Cardboard refill boxes you don’t really see that much. I bought all of these boxes from the same vintage seller. All of the cardboard boxes (and most metal cases too) still have powder in them, but I don’t really want to use the powder. There is no way of knowing the incredients, method of storaging and so no idea about how hygienic or safe they are to use. I don’t want to ramble too long about it so let’s allow the photos speak themselves. Pay attention to the colours and prints. There are also two square cases missing from the photos. One I have in use and the second, embroidered one I could not find. Also one of the refill boxes has gone missing in the move.

2 Comments

  1. Maria says:

    Tuo helmiäinen on niin kaunis!

    1. Rhia says:

      Maria – Niin on! Se on ollut minulla tosi kauan. Harmi vain että se rasia on tarkoitettu kivipuuterille joten en voi ottaa sitä käyttöön.

Comments are closed.