Multipuloitumista

Mistä näitä projekteja oikein tulee? Keskeneräisiä hommia tuntuu pursuilevan joka pussista eikä oikein mikään tunnu etenevän saati valmistuvan. Mutta sain sentään jotain tehtyä, tarjolla siis päivän vaatetusta. Olen pitänyt tuota mustaa hametta juhlahameena ja arastellut sen käyttöä arkisin. Nyt huomasin että siinä on reikä. Ehkä sen voi paikata, hame on kuitenkin vain kaksi vuotta vanha. Hyvällä tuurilla mulla saattaa olla tuota kangasta vielä tallessa jossain. Järvi-muodin silkkipusero on tuunattu ja pidän siitä kovasti, mutta jostain syystä ei vain ole tullut kamalasti sitä käytettyä. Jalassa luottokengät jotka kiskon jalkaani aamuisin kaikkein mieluiten (ne kopisevat ihanasti ja saavat ihmisten päät kääntymään). Eilisen postauksen luonnoskin on päässyt luonnosvaiheesta toteutusvaiheeseen. Hyvä minä!

PS. Uusi tietokone toimii muuten loistavasti!

IN ENGLISH
Where do these projects come from? Unfinished projects seem to multiply and none of them seem to go forward nor getting finished. But I managed to do atleast something, so here’s my todays outfit. I have used that black skirt as party skrit and has  been avoiding using it in everyday use. Now I noticed there’s a hole in it. Perhaps I can fix it, after all it is only two years old skirt. With some luck I still might have some of that fabric left.  I have revamped the silk blouse and I like it very much, but for some reason I haven’t been using it much. Shoes are one of my favourite ones (they make quite loud noise and make people’s heads turn). Yesterday’s scrible has also gone from sketch-stage to in the making-stage. Go me!

PS. My new computer works fantastically!

Sorminäppäryys-harjoituksia…

Sometimes you need to practice your fingers…by pleating.

Ompelijan käsivarsi –
kun näet ihmisen käsivarressa tuollaisen kuminauha-rannun,
tiedät että kyseessä on ompelija
(se johtuu nuppineulatyynystä)

Seamstresses arm –
when you see a person with that kind of markings from
rubberband, you know she’s seamstress
(it’s caused by pin cushion)

Hyvä baskeri pelastaa monta kurjaa päivää.

Good beret saves many miserable days.

6 Comments

  1. Ina says:

    Ai kun hieno rusetti, mulla sorminäppäryys ei riitä lainkaan tohon vaikka kuinka haluaisin…

    1. Rhia says:

      Ina – Itseasiassa tuo rusetti on helpompi tehdä kuin mille se näyttää :) Alla on suorakaiteen muotoiseksi ommeltu pala raitakangasta, sitten punaisesta satiininahasta taiteltu ruusuke, päällä kaksinkerroin taitettu valkoinen satiininauha. Kerrokset on yhdistetty käsin ompelemalla ja sen jälkeen vielä lisätty päälle pari helmeä ja kiinnitetty koko roska puseron hihaan. Helppoa kuin heinänteko, ruukas isä aina sanoa :D

  2. maomao says:

    Olen nyt toista talvea kansalaisopiston ompelukurssilla virkistämässä omia ompelustaitoja (ihan tämän blogisi innoittamana, btw, kun keksin että laukkujakin voi ommella Itse!). Ihmettelen suuresti, miten kaikken pitäisi olla helpompaa tehdä kuin miltä päällepäin näyttää :D itse olen värkännyt pientä neulavihkoa viimeiset kolme kertaa eikä se valmistunut vielä eilenkään. äyh, mur ja äh. Ehkä ei kannattaisi valita pieneen näperreltävään satiinia ja paksua samettia, jotka luistavat neulan alta karkuun, minkä kerkeävät. No joo, ja kanteen valmistui vielä rautalangalla vahvistettu liljankukka, joka myös vei aikaa. Jospas ne suuremmat linjat olisivat helpompia: seuraavaksi työn alle liivimekko…

    1. Rhia says:

      maomao – hehe, monesti tekeminen on oikeasti helpompaa kuin päälle päin näyttää. Etenkin just pienissä yksityiskohdissa voi moni juttu näyttää kovin mutkikkaalle mutta sitten kun joku kertoo miten se on tehty ei se enää vaikutakaan niin monimutkaiselle. Ja nykyään saa kaikenlaisia apuvälineitä niin moneen askarteluhommaan että esim satiiniruusukkeita pystyy nykyään tekemään semmosen laitteen avulla aika helposti. Tai sitten mulla vaan on keskimääräistä kehittyneempi kyky hahmottaa rakenteita ja työtapoja, mutta eihän se niinkään voi olla… Ei vais, ehkä mä vaan yritän kannustaa ihmisiä kokeilemaan käsitöitä koska oon lähes 100% vakuuttunut että jokaiselle löytyy joku luonteenlaatuun ja kykyihin sopiva käsityö- tai askartelutekniikka. Joku ei ehkä onnistu kaavoittamisessa ja vaatteiden ompelussa mutta voi loistaa skräppäyksessä, neuleissa tai helmitöissä, jne.
      Sulla taitaa olla sama ongelma kuin mulla, että kun harjoitellaan jotain uutta työtä tai tekniikkaa tms. niin ei missään tapauksessa voi aloittaa mistään helposta ja yksinkertaisesta, sametti ja satiini kun eivät todellakaan ole sieltä helpoimmasta päästä ommella, edes ammattilaiselle :)

  3. Anniina says:

    Tosi ihana tuo rusetti! Ja baskerit on tosiaan parhaita, olen onnellinen aina kun laitan päähäni punaisen baskerini. :-)

    1. Rhia says:

      Anniina – kiitos :D Mulla on neljä baskeria, musta (aika pieni), valkoinen, viininpunainen (uusin hankinta joka vasta pääsi pesusta hattuhyllyyn) sekä tuo harmaa. Eniten käytän tuota harmaata, jotenkin se tuntuu kivoimmalta :) se on vissiin se paras. Ja se sun punainen nyt onkin ihan omaa luokkaansa!

Comments are closed.