18/12 DIY: Hiuspyyheasia / Hair towel thingy

Hävettää ihan miten vähän olen ehtinyt tekemään mitään tutoriaaleja ja ompelupostauksia. Säännöllinen päivätyö, se kuulkaa vie ihmisestä mehut. No joo, onhan tuossa ollut noita kaikenlaisia projekteja muitakin, niin kiireellisiä ettei ole ehtinyt paljon kuvailemaan ohjeita. Mutta nyt. Passelisti vielä näin joululahjaksi ehtii ompelemaan tuollaisen hiuspyyheasian. Tämä on nimittäin nopea ja helppo projekti. Kaavaakaan ei tarvita. Tykkään kuivattaa hiukset ilman hiustenkuivaajaa ja nopeimmin ne kuivuvat kun saavat ensin olla jonkin aikaa pyyhkeen sisässä. Pyyhe imee niistä tietenkin ylimääräistä kosteutta. Tavallinen pyyhe ei oikein tahdo pysyä päässä kun täällä kotona puuhailee, niinpä sitten keksin että no miksi en tekisi sellaista paremmin pysyvää versiota. Ja tuumasta toimeen. Materiaalina voi käyttää uutta froteeta tai vanhaa pyyhettä. Tämä minun taitaa olla peräti äitiyspakkauksen mukana tullut pyyhe, eli aivan yhtä vanha kuin minäkin. Saatan toki olla myös väärässä.

Tarvikkeet
vanha pyyhe tai pyyhekangasta
pätkä leveähköä kuminauhaa
pätkä kapeaa kuminauhaa tai puuvillanauhaa
nappi

I’m a bit ashamed how little I have had time to make any tutorials or other sewing posts. Regular day job, it does suck the energy out of you. Well, there has been couple of urgent other projects to finish, so I haven’t had any time to take photos etc. But now. Just in time for Christmas gifts, you have a chance to make hair towel thingy. This is easy and quick project. You don’t even need a pattern. I like to let my hair dry on it’s own, without hair dryer. It dries faster if I wrap it inside a towel at first. Towel sucks the extra dampness out. Ordinary towel is a bit tricky to hold on  your head, so I thought: why not make a better option. So here it is. You can use either new terrycloth or old towel. Mine is, if I am correct, from my old baby supply box (finnish invention for new mothers and their babies), so it is as old as I am! But then again, I might remember wrong.

You need
old towel or terrycloth fabric
piece of wideish elastic ribbon
piece of narrow elastic ribbon or cotton ribbon
button

Taita kangas pitkittäin kaksinkerroin. Leikkaa kaksinkertaisesta kankaasta
ikäänkuin puolikkaan pisaran muotoinen kappale. 
Kappaleen korkeus
noin 30 ja pituus noin 70 senttiä. 
Ompele yhteen pitkä kaareva sivu.
Huolittele saumanvarat.

Fold fabric in half, lengthwise. Cut from double fabric about the shape of
half of a water drop. 
Hight is about 30 cm and length about 70 cm.
Stitch together the long curved edge. Overlock the seam allowance.

Ompele leveämpään päähän keskelle pätkä leveähköä kuminauhaa.
Venytä ommellessa. Mulla oli vain tätä kapeaa mutta se ei toimi paksussa
froteessa kovin hyvin. 
Tämän jälkeen käännä reuna ja päärmää.
Take piece of wide-ish elastic and stitch it to the wider end.
Stretch while sewing. I only had this narrow elastic, but that doesn’t work
so well on thick terrycloth. 
After this fold the edges twice and topstitch in place.

Ompele kapeampaan päähän kuminauha- tai puuvillanauhalenkki.
Kiinnitä leveämmän pään reunaan, sauman kohdalle nappi.

Valmis!
Add narrow elastic or sturdy cotton ribbon loop on
the other end. Sew a button on the wider end, on the seam.
Finished!

Hiuspyyheasia / Hair towel thingy

3 Comments

 1. Kiitos tästä! Tämä vaikuttaa sellaiselta, että tekisi mieli ihan kokeilla tätä. Hyvää jouluviikkoa sinne:)

 2. JK says:

  Voi miten näppärä hiusasia! Tuollaisen minäkin tarvitsisin, pyyhe päähän kietaistuna tuppaa aina valumaan suuntaan tai toiseen ja tuntuu raskaaltakin päässä. Mutta: mitä luulet, toimiiko pyyheasia tuollaisenaan kun hiukseni ovat pituudeltaan peppuun asti, eli tarvisiko päähinettä suurentaa? Kuminauhaa varmaan kannattaa kiristää vähän enemmän, ettei hiusten paino tipauta päähinettä niskaan?

  Kiitän kivasta blogistasi, mukavaa joulua! :)

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Kannattaa testata, tämä on nopea tehdä vaikka lahjaksikin. Mukavaa joulunalusviikkoa sinullekin!

   JK – Saattaa olla että pitkät hiukset on hankala saada näin lyhyen turbaanin sisään, joten voi toimiaa pidempänä mallina paremmin. Korkeutta ei välttämättä kannata paria senttiä enempää lisätä. Omat hiukseni ovat juuri ja juuri olkapäille, peppuun ulottuvat täytyisi taiteilla tämän sisään kaksinkerroin. Mutta pituutta ei pyyheturbaanissa kumminkaan voi olla määränsä enempää koska sitten nappisysteemi ei kiinnitä sitä riittävän napakasti päähän. Tukevalla, vähän pidemmällä kuminauhalla varmasti saisi lisäksi turbaanin pysymään napakammin päässä. Oma kuminauha jäi tosiaan vähän rimpulaksi ja löysäksikin kun pyyhe venyi ommellessa.
   Kiitos kehuista ja mukavaa joulua sinullekin!

Comments are closed.