17/12 Linkkivinkit / December link roundup

Joulukuun linkkivinkeissä on vähän jouluisia juttuja ja lisänä muutakin jännää.

December link roundup has little bit of Christmas and some other stuff.

National Christmas Center, Pennsylvania
Tämä tuntuu suoraan sanoen vähän pyhäinhäväistykseltä, koska Korvatunturi ja Suomi, mutta no kaipa joulumuseon voi perustaa minne tahansa. Ja ovathan nuo Amerikkalaiset jouluperinteet vähän erilaisia kuin Suomessa. Mutta niin, jos haluat vierailla Ameriikan Joulu-keskuksessa niin nyt alkaa olemaan käsillä viimeiset hetket sillä paikka on sulkemassa ovet viimeistä kertaa tämän sesongin päätteeksi ja on myynnissä. Jos olet haaveillut omasta Joulumaasta niin tilaisuutesi on koittanut!
This feels little bit like blasphemy to us Finns, because Korvatunturi in Finlast is the only proper place for Christmas center really. But I will admit that American Christmas traditions are a bit different to ours, so I guess you are allowed to have your own Christmas center and museum. Now is the last chance to visit Christmas Center in Pennsylvania, it is closing down after this season. However, if you have always dreamed of having your own Christmas Center, here’s your chance for one! It is for sale.

Hiiliä tuhmille / Coal for naughty
Englannissa on perinteenä että tuhmat saavat jouluna pelkän hiilenmurikan. No nyt sinäkin voit lähettää hiiliä hänelle joka on mielestäsi ollut todella tuhma kuluneena vuonna. Puhelimeen asennettava Felt-apps lähettää puolestasi palan hiiltä valitsemallesi henkilölle. Tai vaihtoehtoisesti kortin jonka voit itse suunnitella. Oikeasti Felt on siis mobiilisti toimiva virtuaalinen postikorttipalvelu jossa joulun kunniaksi on vaihtoehtoisena tuotteena hiili. Appsin tuhma-listalla on myös äänestys maailman tuhmimmasta. He lupaavat lähettää voittaneelle henkilölle hänen saamiensa äänien määrän hiilenmurikoita. Valitettavasti Felt toimii toistaiseksi vain i-luurissa.
In England there is a tradition to give naughty people just a lump of coal for Christmas. Now you can send coal to those who you think have been the naughtiest during past year. Felt app sends the piece of coal to the person of your choise. Or optionally a card, which you can design yourself. In reality Felt is a mobile virtual post card service. They just have added a coal to their product options for Christmas season. Felt also has Naughty list voting for the worlds naughtiest person. They promise to send winning naughty person the same amount of coal they recieve votes. Unfortunately for the moment Felt only works on iPhones.

Anuko the Husky
Nykyään myös eläimillä on facebook- ja instagram-tilejä. Ensin oli Grumpy Cat. Tässä tulee Anuko, husky joka ei ole vaikuttunut yhtään. Etenkään joulusta.
Even animals have facebook and instagram accounts these days. First there was Grumpy Cat. Here’s Anuke, the unimpressed husky. Especially unimpressed about the Christmas. 

Automaattinen kynttiläpidike / Automated candle holder
Käsistään käteville tämmöinen videotutoriaali itse sammuttavan kynttilänpidikkeen valmistukseen. Steampunk-henkisenä tottakai. Myös hauska joululahjaidea.
Handcraft savvy people can make these cool self-extinguishing candle holders. With steampunk vibes, of course. Also great X-mas gift idea.

Menneisyyden tulevaisuus / Future of the past
Saksalainen suklaatehdas julkaisi vuonna 1900 mainospostikortteja joissa kuvattiin maailmaa sadan vuoden päästä, vuonna 2000. Liikkuvia jalkakäytäviä, kiskoilla liikkuvia kortteleita, turistisukellusveneitä ja audio-visuaalisia livelähetyksiä konserteista. Ei ihan kaukana totuudesta.
German chocolate factory published some postcard adds in 1900, to represent the world in 100 years, in 2000. Moving sidewalks, rail-blocks, tourist submarines and audioovisual live broadcasts of concerts. Not that far from truth. 

Pyramidit / Pyramids
Mainitsin jossain aiemmassa linkkipostauksessa että Egypti on ollut minulle tärkeä paikka. Haaveilin joskus egyptologin ammatista ja edelleen Gizan pyramidit tai Kuninkaiden laakso ovat matkakohde jonne haluaisin joskus päästä. Ikävä kyllä Egypti on tällä hetkellä länsimaisille turisteille aika vaarallinen paikka ja muutenkin pyramideilla vierailu voi olla järkyttävä kokemus. Paikalliset kaupustelijat ovat kuulemma erittäin agressiivisia, jopa väkivaltaisia ja he kohtelevat ratsuina käyttämiään eläimiä huonosti. Siksi tyydyn toistaiseksi katsomaan pyramideja vain kuvissa, kuten vaikka näissä yli sadan vuoden takaisissa mustavalkokuvissa.
I mentioned earlier in one of the link roundups that Egypt is important to me. I dreamed about becoming an egyptologist at one time and still pyramids of Giza or Valley of the Kings are places where I would very much to travel to. Unfortunately at this moment Egypt is quite dangerous place for westerners. Also visiting the pyramids could be quite shocking experience. Apparently local peddlers are quite aggressive, even physically violent towards tourists and the animals they are treating their horses and camels badly. That’s why for now I am admiring pyramids only in photos, like in these over 100 years old black and white photos. 

Kissajoogaa / Cat yoga
Jooga ei oikein ole minun juttuni, mutta juuri nyt olen ihan valmis kokeilemaan! Sydneyssä on kokeilussa nimittäin uudenlainen jooga-tunti: kissajooga. Kyseessä on ihan oikea joogatunti, mutta samassa tilassa on hengaamassa joukko rescue-kissoja jotka etsivät uutta kotia. Joogatunnin aikana salissa on myös muutamia valvojia jotka huolehtivat kissojen turvallisuudesta tunnin aikana ja rohkaisevat lelujen avulla niitä ottamaan kontaktia ihmisiin. Aivan erinomainen idea! Koskas tänne saadaan? Sopisi varmasti myöskin pilatekseen.
Yoga is not really my thing, but right now I’m ready to try it! In Sydney there is new kind of yoga class going on: kitty yoga. It is a real yoga class, but with rescue kittens looking for new homes. Cats just hang out in the same room with yogis. There are also several supervisors making sure that cats are safe during the yoga and tempting them to interact with people by having toys. That is excellent idea! When do we get ours here in Finland? Would also work with pilates, I’m sure.