Etsintäkuulutus!


Olipa kerran nuori nainen, melkein vielä tyttönen. Neitonen oli pitkään ihaillut äidin kimaltavia korvakoruja. Ilahduttaakseen tytärtään äiti lahjoittikin nuo kimmeltävät pisarat hänelle. Mutta miten sitten kävikään? Kiittämätön tytär lähti ruotsinlaivalle juhlimaan ja laittoi korvakorut korviinsa. Siinä ilakoidessa ja hieman myös humaltuessa ei neitonen enää muistanut korvakorujaan. Tanssilattia houkutteli jo tanssimaan. Tanssin tiimellyksessä ei neito huomannutkaan että toinen korvakoru putosi lattialle. Etsinnöistä huolimatta ei korua enää löytynyt. Tyttö katui katkerasti että oli niin arvokkaisiin koruihin laittautunut ruotsinlaivan takia.

Tapauksesta on aikaa lähes 20 vuotta mutta se kirvelee yhä.
Siivotessani korurasiaa muistin taas tuon jäljelle jääneen korviksen.
Ja nyt pyydänkin teidän apuanne hyvät lukijat. Tuo korvakoru on minulle
kovin rakas. Se ei ole erityisen arvokas rahallisesti. Koukku on hopeaa, muu osa jotakin tuntematonta metallia. Kivet mahdollisesti lasia tai kristallia. Korun hankintapaikka ei ole tiedossa eikä myöskään se onko kyseessä uniikkikoru vai massatuotanto. Jälkimmäinen kuitenkin todennäköisempi. Korviksien oletettu valmistusajankohta siinä 60-70-luvun taitteessa.


Jos sinulla on olemassa samanlaiset korvikset tai kukaties pariton sellainen, tai jos tiedät jonkun jolla on, ota minuun yhteyttä! Haluaisin saada tuolle onnettomalle yksinäiselle korvikselle jälleen parin. Ja saada sen vihdoin arvoiseensa käyttöön. Tällä kertaa tyttö osaa arvostaa sitä täysin toisella tavalla. Vuosia sitten yritin löytää sille paria TV2:n etsintä-ohjelman kautta mutta juttuani ei koskaan julkaistu.

Kiitos!

IN ENGLISH
About 20 years ago I got these earrings from my mom. And quite soon I lost the other one. It still disturbes me a lot. So If you happen to have or know someone who has same kind of earring, please contact me. I would like to get pair for this precious piece again because it is very dear to me.

Place of the purchase is not known. Actual value is not very high. Hook is sterling silver, other parts are unknown metal. Gems are most likely glass or chrystal. Assumed time of manufacture around 60’s-70’s.

Thank you!

8 Comments

  1. Romulus says:

    Voi kurjuus! Ihan tuskaisa olisi tuommoinen menetys. Mä kuljen tärkeissä koruissa aina vainoharhaisena ja tarkistelen koko ajan että kaikki releet ovat menossa mukana.
    Voisko tota yksinäistä korua fiksata vaikka kaulakorun muotoon ettei ihan käyttämättömäksi joutuisi jäämään nätti korunen?

  2. Midinetti says:

    Harmi kyllä en voi auttaa, mutta voin kertoa ettet ole yksin ongelminesi… Sain lapsena isältäni korvikset ja kuinka ollakaan hukkasin sen toisen. Nyt harmittaa ihan saakelisti, kun tunnearvoa olisi arvaamaton määrä. Onneksi on edes se toinen.

  3. Rhia says:

    Romulus: se oli silloin kun olin nuori ja tyhmä niin pääsi vahinko käymään. Olen samaa harkinnut kyllä itsekin, en vaan raaskisi muuttaa sitä korvista, voin alkaa katua jälkeenpäin jos sille löytyykin pari joskus, mikä kyllä on hyvin epätodennäköistä.

    Midinetti: Niin, onneksi on edes se toinen, mutta ei sitä oikein voi käyttää missään ja sääli on vaan jemmata sitä kaapissa. Ehkä keksin sille vielä jotain käyttöä yksinäänkin =)

  4. Anonyymi says:

    Koruahan ei tarvitse muuttaa paljon jos poistaa vain koukun ja pujottaa ketjuun riipukseksi. Koukku on suht helppo laittaa sitten takaisin jos pari löytyy.

  5. Rhia says:

    Anonyymi: tuo on tietysti totta, mutta korussa oleva lenkki on niin pieni että ketju ei siitä suoraa lävitse mahdu. Mutta voihan siihen toki lisätä yhden hopealenkin josta ketju mahtuu =) ehkäpä teenkin siitä kaulakorun jossain vaiheessa.

  6. capitolagirl says:

    Those are really cute earrings. Hope you find some just like them!

  7. Forêt noire says:

    Rhia, tähän koruun liittyen. Käypä katsomassa H&M:n koruosastolla. Näin siellä eilen täsmälleen saman muotoisen ja näköisen korun. Tämä H&M:n malli oli kyllä kaulakoru ja isompi kuin tuo kuvassa oleva, mutta voisi olla korvike siihen asti kunnes löytyy pari tuolle korvakorulle.

    Pidän kirpputorilla silmäni auki, jos joskus löydän tuolle korullesi parin, niin ostan sen sinulle =o)

  8. Rhia says:

    Forét noire: No samperi, kävin tänään Henkkiksellä mutta en älynnyt katsoa niin tarkkaan ja huomasin viestisikin vasta nyt. Pitänee mennä uudelleen käymään =) kiitos vinkistä!

Comments are closed.