Valentinon pukuja / Valentino gowns

eli Mallinukke jolta sahattiin rinnat ja muita tarinoita

Taannoin sattui niin, että Tampereella oli Tapahtumien yö. Ja oli muuten Robbie Williamsin konsertti samaan aikaan. Tapahtumien yö sinänsä on ollut viime vuosina pienoinen pettymys, ei vähiten väenpaljoutensa vuoksi, mutta tänä vuonna päätimme kaverin kanssa lähteä sen verran pyörähtämään kaupungissa, että kävimme katsomassa Milavidassa Valentinon puku-näyttelyn. Se on avoinna vielä 15.10.17 asti!

Näyttelyssä on vain muutama puku, mutta millainen puku! Herra Garavani ei itse enää suunnittele pukuja muotitalolleen, mutta kaikki näyttelyn puvut ovat hänen itsensä suunnittelemia. Niissä korostuvat ylelliset kankaat ja huippuunsa hiottu käsityötaito ja -perinne. Leikkaukset ovat näyttäviä ja yksinkertaisimmaltakin näyttävän puvun rakenteet ovat monimutkaiset. Niissä saa myös näkyä käsityön jälki, kuten mikado-silkille käsinmaalatuissa korallikuvioissa. Pieni näyttely on sitäkin kiinnostavampi ja suosittelen sitä kaikille muodista, haute couturesta ja käsityötekniikoista kiinnostuneille. Näyttelyssä on nimittäin esillä myös näytteitä erilaisista kirjonta-tekniikoista. Fantastica!

aka Mannequin with cut off boobs and other stories

Recently we had something called Night of the Events in Tampere. It is evening when the whole center of town turns into one big showcase of art and performance. You can find anything from music to fire art, theater to exhibitions and much more. And as it happened, Robbie Williams concert filled the other half of the town center on the same night. So it was packed. The Night of the Events has been a bit disappointment for me in recent years, mostly because it has been so popular it’s been difficult to watch the small performances. This time me and my friend decided to join in anyway, just enough to go and see the Valentino gown exhibition in Museum Milavida. It is open untill 15.10.17!

There is only couple gowns in the exhibition, but what kind of gowns! Mr Garavani does not design for his fashion house anymore, but all of the gowns in this exhibition are designed by him. Dresses highlight the luxurious fabrics and top notch handcrafting and tradition. Cuts are fantastic and even the most simple looking gowns are complicated in structure. It is also important that you can see they are clearly handmade, like the hand painted coral motifs on micado silk. This exhibition is small, but very interesting and I highly recommend it to all who are interested in fashion, haute couture and handcrafting techniques. Because there is also samples of embroidery techniques on display. Fantastica!

Käsinmaalattuja korallikuvioita silkillä. /
Handpainted coral motifs on silk.

Kuuluisaa Valentinon punaista, “rosso Valentino”.
Valentinon haute couture-asiakkaat ovat niin pienikokoisia että tältä

mallinukelta piti sahata rinnat pois jotta puku mahtui sen päälle. /
Famous Valentino red, “rosso Valentino”.
Haute couture customers of Valentino are so petite they had to cut

breasts off of this mannequin to make the gown fit. 

Puku jota ei kuulemma saa päälle ilman pukijaa. /
Apparently you can’t put this gown on without help.

Näyte strassikoristeisesta leikekirjonnasta. / 
Sampler of rhinestone encrusted cut-out-embroidery.

 

3 Comments Add yours

 1. MariaS says:

  Oli kyllä huikea näyttely ja itse tykkään että pidetään esillä oleva materiaali kompaktin kokoisena, muuten tulee ähky :)

  Btw huomasitko tämän uutisen: https://yle.fi/uutiset/3-9796138 mietin heti linkkilistaasi kun luin sen :)

 2. Voin ihan kuvitella, että katselit varmaan suurella mielenkiinnolla kaikenlaisia pukujen yksityiskohtia:) Tuosta pukijasta tuli mieleen, että just muutama päivä sitten katselimme Yle Areenasta sen nimistä elokuvaa. Lienetkö katsonut? Se oli hauska, mutta jäi vielä meillä kesken, koska minua rupeaa aina väsyttämään paljon ennen isäntää. Ja tuosta leikekirjonnsta; olen vanhoja käsityölehtiä katsellut, ja niissä on ollut hienoja töitä. Itse en ole tainnut koskaan mitään sellaista tehdä, ellei samaan kastiin lasketa koulussa joskus tehtyä revinnäiskirjontaa. Kivaa olisi joskus kokeilla, mutta saa nyt nähdä. Sellaiset kauniit “lintusakset” ostin joskus sitä varten… ja olen kieltänyt lapsia niitä käyttämästä, että pysyvät kunnossa.

  1. Rhia says:

   MariaS – Juu ähky kyllä tulee jos on liikaa. Esim Lontoossa museot on niin valtavia ettei niitä millään ehdi yhdessä päivässä kiertää, siis yhtä museota. Parin tunnin kiertämisen jälkeen on jo niin “täynnä” ettei pysty keskittymään.
   Juu, huomasin kyllä tuon kuvauutisen! Oon ollu niin kiireinen työn kanssa että on linkkilistatkin jäänyt tekemättä koko kesän. Pitää nyt syyskuussa taas alkaa tehdä kun työtunnit vähenevät ja on paremmin aikaa.

   Metsäntyttö – Kyllä! Hauskinta oli että puvut oli asetettu peilaavalle pinnalle seisomaan, joten oli mahdollista nähdä myöskin helman alle :D Tutkimme myöskin kaverin kanssa pylly pitkällä mitä tuon valkoisen puvun viittamaisen yläosan alla on :D kaksi päällekkäistä vetoketjua löytyi, ne todellakin vaikeuttavat puvun pukemista yksin. Tiedän tuon Pukija-leffan, mutta en ole sitä nähnyt. Pitäisi laittaa katselulistalle.
   Kannattaa vaikka ihan mielenkiinnosta kokeilla leikekirjontaa vaikkapa nenäliinaan tai paitapuseron kaulukseen tai hihaan.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.