Torstai-kitinää ja valmiita projekteja

on


– Kaikenlaiset pre-perjantaiset viikonpäivät pitäisi kieltää. Olis vaan perjantai ja kaksi post-perjantai päivää.

– Alvariinsa vaihteleva sää pitäisi kieltää. Kesällä vois olla semmonen joko aurinkoinen keli, lämpötila +22 tai sitten puolipilvinen n. +18. Koska maapallo ei kuitenkaan tule ilman vettä toimeen niin vettä vois sataa silloin kun mä nukun, joka ei välttämättä ole aina öisin.Talvella -5/-10, puolipilvinen, kevyttä lumisadetta satunnaisesti, ei räntää eikä vettä.

– Vajaavalikoimaiset ompelutarvikeliikkeet pitäisi kieltää. Kun tarvitsen jotakin niinkuin nyt esim. sellasta yleishyödyllistä juttua kuin solmukkeen hakanen niin haluan että se löytyy siitä liikkeestä johon ensin marssin sisään. Yhdessä liikkeessä jopa annettiin hiton hyvä neuvo: käy kirpputorilta ostamassa solmuke ja ota siitä se hakanen. Niimpä! Kirpputoreilta kun löytyy aina just täsmälleen se mitä sillä hetkellä tarttee.

Noniin. Nyt kun kitinät on hoidettu alta pois niin mennään asiaan. Eli päivän asuun. Karvahattujeni ohella olen ihastunut tuohon baskeriin jonka löysin kuuluisasta kierrätyshuoneesta. Ja vastaus on ei, en ole raskaana vaikka pitelenkin vatsaani sen näköisesti. *Typerien poseerausten mestari*

Baskeri: kierrätetty / Beret: thrifted
Hattuneula: lahja ystävältä / Hat pin: gift from friend
Pusero / Blouse: VapaaValinta
Rusetti: kierrätetty / Bow: thrifted
Kello / Watch: Axcent
Hame / Skirt: Fida Outlet

Neuletakki / Cardi: Lindex
Koristehakaneula: löydetty maasta / Decor- safety pin: find from ground


Olette varmaan jo luulleet että ei tää eukko enää ompele ollenkaan. Väärin luultu. Projektit vaan valmistuu hitaasti. Ongelmana on se että projekteja on kesken monta ja kun rääpii töiden ohella vähän sieltä ja hiukan täältä niin mitään ei tahdo valmistua kovin rivakkaan tahtiin. Nyt esittelen kuitenkin pari juttua jotka sain valmiiksi tällä viikolla.


Idean tähän naisellisempaan solmioon sain kun löysin kirpputorilta kaksi kaunista solmiota. Solmioiden keräily alkaa paisua mystisiin mittasuhteisiin. Hamstraan solmioita tehdäkseni niistä jotain, mutta en sitten raaskikaan tuhota niitä ja paikat alkavat pursuta solmioita. Vihdoin keksin tavan tehdä niistä jotakin uutta, mutta niin että kaunis materiaali pääsee riittävästi oikeuksiinsa. Koristeena vanha nappi.


Tämä toinen tekele on jotakin jonka tekemisestä olin haaveillut jo pitkään. Evil Dressmaker presents: muhvi! Muhvin takana on vetoketjutasku kukkaroa ja avaimia varten. Se on vuoritettu koriste-tikatulla satiinilla ja välissä lämmin, paksu vanukerros. Koristeena rusetteja, pitsiä ja vanha nappi.

IN ENGLISH

– All weekdays pre friday should be banned. I accept only fridays and two post-friday days.

– Ever changing wheather should be banned. On summer I accept sunny + 22 Celcius or half cloudy +18. Because this planet doesn’t survive without rain I can accept rain when I sleep. On winter I accept -5 / -10 Celcius, half cloudy, light snowing, no rain, no sleet.

– Sewing suply shops with insuffcient assortment should be banned. When I need something, like as generally usefull item as hook for mens bow, I want to find if from the first shop I walk in. In one shop they even gave me very usefull idea: go to flea market and buy men’s bow from there and take hook from that. What a good idea! Especially when you always find from flea market exactly what you need.


Ok, now when all the whine is done I can move to the point. My outfit of the day. Along with my lovely fur hats I adore this white beret I found from the famous recycling room. And the answer is no, I’m not pregnant even though I’m holding my belly like I was. *Master of stupid poses*

You propably already thought that I’m not doing any sewing anymore. You thought wrong. My projects only finish slowly. My problem is that I have so many unfinished projects everything progress slowly. But now I show you couple things I finished this week.

I got idea for this feminine version of tie when I got two beautiful thrifted ties. Collecting ties is growing into massive measures. I buy them to make someting of them but they are too pretty to take apart. Finally I figured how to turn them into something new but still maintaining material in main part. Old button as decoration.

I have dreamed about making this other item for long time. Evil Dressmaker presents: fur muff. Zipper pocket on the backside to hide purse and keys. Lining made if stiched satin, warm and thick wad-filling. Bows, lace and old button as decoration.

15 Comments

  1. Salka says:

    Muhvista haaveilen itsekin :) Totesin vääntäväni kaulurista korvikemuhvin, täytyykin oikean ompeleminen lisätä jatkuvasti paisuvalle tarttis ommella listalle..

  2. tiiti says:

    juma, valkoinen muhvi! kaikkien sisäisten talvitrinsessojen ykköstoive. ja naisellinen solmio on loistava idea tämmöisen tavissolmuhuivistelijan mielestä. ja ei kahta ilman kolmatta, joten kehut vielä päivän asullekin. tuli oikein kunnon ihkuttelukommentti :D

  3. Rhia says:

    Salka: lisää ihmeessä, itse aion tehdä vielä toisen tummana jossain vaiheessa. Olen oikein tyytyväinen tuohon lopputulokseen.

    tiiti: sellanen mä just oon, sisäinen talvirinsessa =) lapsena kun en koskaan voinu olla rinsessa niin toteutan nyt tukahdutettuja mielitekojani. Ja kiitos =) ihkuuu!

  4. sussi says:

    Ihana muhvi! Mulla oli lapsena tuollainen. Käytin sitä mun valkean “turkin” kanssa. :)

  5. Rhia says:

    sussi: muhvit ON ihania =) mullakin oli lapsena valkoinen tekoturkki, ite tein sen koulussa kässätunnilla, mutta ei mulla muhvia ollu…

  6. Romulus says:

    Joo vähän tolkkua tähän lämpötilavaihteluun. Ei kestä että eilen on plus kaks ja tänään miinus kymmenen. Pysy siinä sitten perässä et mitä laittaa päälle ettei sula tai jäädy.

    Muhveli on ihana! Sopii kyllä sun tyyliin ihan älyttömän hyvin.

  7. Rhia says:

    Romulus: nimenomaan, ja eniten vituttaa se että kun jatkuvasti sataa vettä ja räntää ja juuri satanut lumi sulaa semmoseksi sohjoksi niin tämmöset kenkä-loverit ei voi pitää niitä ihania nahkasaapaksiaan koska ne mene siinä loskassa pilalle! Pieni kirpakka pakkaskeli ja tasainen ohut lumipeite on parhaat talvikelit niin voi käyttää niitä ihania talvikenkiäki, eikä tartte jatkuvasti olla kumpparit jalassa.

  8. Vimps says:

    Mieletön muhvi! Voi kunpa jaksaisin askarrella-paskarrella itselleni tuollaisen… eikö niitä voisi tilata sinulta? Minun garderobiini sopisi harmaa tai vaaleanpunainen!

  9. Rhia says:

    Vimps: tottakai niitä voi minulta tilatakin. Yhteystietoni löytyy tuolta vasemman reunan sivupalkista, eikun sähvöpostia tulemaan niin katsotaan =)

  10. Joy says:

    OIOIOI! Olipas ihanuuksien ihanuudet valmistuneet ateljeessasi, kummatkin kelpaisivat oivallisesti!!!! Vau!

  11. Vilma says:

    Oi mikä muhvi! Ihana. Pysyy ainakin kädet lämpöisinä, säästä riippumatta.

  12. Sari says:

    Ai että tuo solmio on onnistunut! Tulee heti mieleen Jane Austenin romaanit ja elegantit naiset ratsastusasuissaan. Tuo sopisi täydellisesti sellaisen ratsastussilinterin pariksi! (Joo, en aina ihan elä tässä ajassa.)

    Ja liityn myös talviprinsessoihin, jotka ovat pienempänä omistaneet valkoisen tekoturkin. :D Tuo muhvi olisi niin sopinut siihen tassuja lämmittämään.

  13. NormaJeane says:

    Ihana muhvi <3

  14. Rhia says:

    Joy: teen ompeluksia myös tilaustyönä =) eli haaveet on mahdollista saada toteen.

    Vilma: toivotaan niin, en ole vielä testannut muhvia tositoimissa. Mutta eiköhän se viimeistään viikon päästä pääse myös koekäyttöön.

    Sari: joo, semmonen röyhelökauluksinen pusero, joku tiukkaakin tiukempi jakku ja silinteri jossa on mustaa tylliä ja pari piiiitkää sulkaa, semmoset! Mulla ois ollu pari vuotta sitten mahdollisuus ostaa aito vintage-silinteri keräily-messuilta mutta minä idiootti en ostanut!!!

    Mulla muuten on se valkoinen tekoturkki vieläkin tallessa ullakolla…

    NormaJean: Kiitos =)

  15. nuvonova says:

    I adore that muff!!

Comments are closed.