Huhtikuun linkkikimara / April link roundup

on

Huhtikuussa internet tarjoili tällaisen pläjäyksen.

This is what the interwebs offered in April.

 

Nukketehdas / Doll factory
Mikähän siinä on että irtonaiset nukkien osat ovat vähän creepyjä? Vai mitä sanotte näistä mustavalkokuvista jotka on otettu nukketehtaassa…
What is it that loose doll parts are always a bit creepy? Or what do you think about these black and white photos taken in a doll factory…

Jazztytön nukkekoti / Jazz girls doll house
Nukketeema jatkuu. Tiesittekö että mykkäfilmien tähti Colleen Moore rakennutti kultakautenaan hämmästyttävän nukkekodin? Sen rakentamiseen on käytetty aitoa jadea, norsunluuta, kultaa ja timantteja. Sisustuksesta löytyy mm. käsinkirjoitettuja kirjoja, miniatyyrimaalauksia ja aitoja antiikkiesineitä, kuten noin 2000 vuotta vanha egyptiläinen kajal-astia. Nukkelinnassa on toimiva sähkövalaistus ja juokseva vesi kylpyhuoneessa. Sen rakentaminen maksoi nykyrahassa noin 7 miljoonaa dollaria. Maailman kallein nukkekoti kenties? Nukkekoti on ollut 40-luvun lopusta lähtien esillä Chicagon tiede- ja teollisuusmuseossa.
Continuing with doll theme. Did you knew that silent movie star Colleen Moore had amazing dollhouse built, during her golden time? Real jade, gold, ivory and diamonds have used for making it. Interior includes handwritten books, miniature paintings and real antique items, like about 2000 years old Egyption kohl jar. Doll castle has working electricity and running water in the bathroom. Building it cost about 7 million dollars in modern money. Is this perhaps the worlds most expensive doll house? It has been on display at Chicago Museum of Science and Industry since late 40’s.

Kakkukukkia / Cake flowers
Se on kakku! Eikun kukka! Eikun…häh? Hämmästyttävän aidon näköisiä kakkukoristeita Jakartalta. Lisää kuvia Ivenoven omalla instagram-tilillä.
It’s a cake! I mean it’s a flower! I mean…what? Amazingly lifelike cake decorations from Jakarta. More photos at Ivenoven’s own Instagram.

Library of Congress
Maailman suurin kirjasto, USA:n kansalliskirjasto, Library of Congress, ylläpitää valtavaa lähes 30 000 valokuvan Flickr-arkistoa. Digitoitu arkisto sisältää kuvia 1800-luvulta lähtien ja sitä päivitetään säännöllisesti. Kirjastossa on yhteensä 14 miljoonaa printti- tai valokuvaa, joista digitoituja on noin miljoona. Flickrissä niistä siis vain murto-osa. Kuvissa esiintyy kaikenlaisia ihmisiä sotilaista urheilijoihin, julkkiksista tavallisiin ihmisiin. Ne käsittelevät monenlaisia aiheita harrasteista nähtävyyksiin ja ammatteihin ja ovat kiinnostavaa tutkittavaa kaikille historiasta ja vanhoista valokuvista kiinnostuneille.
Worlds largest libabary, the national library of US, Library of Congress, maintains huge Flickr-archive, including almost 30 000 photos. Digitized archive includes photos from 1800’s and is updated regularly. Library of Congress has about 14 million prints and photos, of which about 1 million is also in digital catalogs. So Flickr only holds a fraction of the whole archive. Photos show people from soldiers to athletes, celebrities and ordinary people. They show hobbies, professions, sightseeing places, all forms of life and are interesting things to study for all who are interested in history or old photos.

Kuninkaallisten vessabisnekset / Royal loo business
Englannin kuningashuoneen tavoitelluin homma: kuninkaallisen takapuolen pyyhkijä. Tai hienommin sanottuna “Groom of the Stool”. Tähän arvostetuimpaan hommaan valittiin kuninkaan luotetuin henkilö, yleensä herttua tai joku muu korkea-arvoinen aatelinen. Hänen tärkein tehtävänsä oli tarkkailla kuninkaan suoliston toimintaa, mahdollisesti antaa dieettineuvoja ja niin… pyyhkiä kuninkaallinen ahteri toimituksen jälkeen. Koska tässä luottotehtävässä pääsi lähimmäksi kuningasta itseään, duuni oli erittäin haluttu ja siitä oli mahdollista edetä vaikkapa pääministeriksi tai muihin vaikutusvaltaisiin tehtäviin.
Most coveted job in the court of England: wiper of the Royal behind. Or as they like to put it “Groom of the Stool”. This highly valued job was appointed to the most trusted friend of the King, usually a Duke or other high ranking member of the Royal court. His most important job was to monitor the bowel movements, to help with King’s diet and of course… well, wipe the Royal arse after the business. On this job it was possible to get the closest to the King, so it was very much desired task. Doing that was also stepping stone for more influential jobs like prime minister or such. 

 

2 Comments

  1. Hehkuvainen says:

    Tuo nukketehdas… hrrrrr. Yhdessä kuvassa työntekijät ajavat nukenvartaloiden yli jollain jyrällä. Kuvatekstissä väitetään että kyseessä on lelujen rasituskoe, mutta luulen että oikeasti siinä vain yritetään päästä eroon demoninukeista, jotka palaavat kummittelemaan senkin jälkeen kun ne on jyrätty… You can’t kill them!

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Joo ja mustavalkoisuus tekee kuvista jotenkin vielä karmivampia. Ihan varmasti ovat kummitusnukkeja!

Comments are closed.