Skottihame iskee jälleen / Tartan skirt strikes again

Taitaa lopullisesti olla peli menetetty sinisen värin suhteen. Ostin nimittäin taas sinisen vaatteen. Tai no, sini-vihreän oikeastaan. Katsokaa nyt tuota! Eihän noin söpölle yksilölle voi sanoa ei. Sitäpaitsi se mätsää yhteen uuden tupsubaskerini kanssa (jota olen käyttänyt aivan tauotta). Tämä, kuten toinenkin tartaanihameeni, on valmistettu Englannissa ja on 100% villaa. Pidän tästä ehkä jopa vielä enemmän kuin ruskeasävyisestä koska tämä on malliltaan kapeampi ja sopii siten paremmin rakastamaani 30-luvun henkiseen pukeutumiseen.

Pukeutumisohjeissa usein sanotaan, että puolisääreen ulottuva hameen mitta on kaikkein epäpukevin, etenkin jos on paksut pohkeet. No hiiteen sellaiset pukeutumisohjeet. Itse pidän juuri tästä helman pituudesta eniten. Ja paksuista pohkeista (ympäryys vaivaiset 43 cm) huolimatta se tuntuisi olevan itselleni ainakin kaikkein pukevin mitta. Nyt olen ollut kovin viehättynyt myös 1910-luvun tyylistä jossa myös tuollainen kapea pitkä hame on tyypillinen. Tosin silloin helmat olivat vielä pidempiä, nilkkaan tai maahan asti. 1910-luvun tyyleistä postaan myöhemmin lisää.

inenglish

Yup, I have lost the game against the blue colour. I bought another blue garment. Well, blue and green to be precise. Look at it! You can’t really say no to that cuteness. Besides, it matches with my new pompom beret (which I have been using ever since I got it). This, like my other tartan skirt, is made in England and 100% wool. I like this even better than the brown tartan skirt, because it’s narrower and suits better to the 30’s style, which I love.

Dress guides quite often claim that mid calf skirt length is the least fitting. Especially if one has chubby calves. Well, screw those kind of guides. I like this length the most. And despite of my chubby calves (circumference is 43 cm) it seems to fit me best. I’m now also very much into 1910’s style. Narrow long skirt was very common those days. Though skirts were even longer, down to ankles and to the ground. I will post more about 1910’s fashion later.

sininentartaani

sininentartaani3

sininentartaani2

4 Comments

  1. Ja tuo hameenmitta on muutenkin kätevä ja riittävän lämmittävä. Ja hameesihan on villaa, niin onkin oikein hyvä talvihame.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Kyllä vaan. Tykkään kun sääret ei palele. Oon palelluttanut polveni joskus nuorempana niin ne kyllä lyhyemmissä hameissa jäätyis heti. Tämä on vähän ohuempaa kangasta kuin tuo ruskea, mutta käy silti oikein hyvin tämmöisille vähän lämpimämmille talvikeleille. Tykkään kummiskin myös talvella mieluummin kulkea hameessa kuin housuissa.

  2. Elli says:

    Ootko koskaan kokeillut stailata itseäsi (meikki, kampaus, vaatteet) ihan nykyaikaisen muodin mukaiseksi? Olisi jännä nähdä minkälainen ero olisi tähän normaalin vintagelookiisi.

    1. Rhia says:

      Elli – Enpä oikeastaan ole. Modernitkaan vaatteeni eivät varsinaisesti ole mitään viimeisintä muotia vaan ovat joko funktionaalisia (balettivarusteita, ulkoiluhousuja jne), auttamattoman out (15 vuotta vanhoja kesähameita ja toppeja) tai sitten moderneja vintagehenkisiä vaatteita. Niistä ei oikeastaan trendikkäämpää 2010-luvun asukokonaisuutta aikaiseksi saa. Tosin jonkun muun nykyaikaisemman kokonaisuuden kyllä. Mutta koska kaapissani ei juurikaan ole moderneja housuja tai minimittaisia hameita niin ei se kovin helpolla onnistuisi. Voin tietty koittaa ja katsoa mitä siitä syntyisi mutta en lupaa mitään ?

Comments are closed.