Uusi koti / New home

Nythän on niin, että armoton moukan tuuri iski. Surffasin yöllä (kun en saanut unta) Tori.fi:ssä. Siellä oli tyrkyllä rivitalokolmio Mouhijärveltä. Otin puhelinnumeron ylös ja pistin puhelinlangat laulamaan heti seuraavana aamuna. Sovimme näytön samalle iltapäivälle ja palasimme kotiin uuden asunnon avaimet taskussa. Vanha kämppä on irtisanottu, nyt vain toivomme että Posti ei mokaa ja irtisanominen menee perille maanantaina. Virallisesti muutto on 1.12, mutta saamme alkaa vähitellen siirtämään tavaraa jo sinnepäin. Tämä on kyllä helpotus sillä olen elämäni aikana tehnyt aivan liikaa yhden päivän muuttoja, niin että samalla kun roudaan omiani pois, uusi asukas tuuppaa omiaan jo sisään. Ja uuden kämpän edellinen asukas mahdollisesti vielä samaan aikaan muuttamassa ulos.

Jee! Jouluksi uuteen kotiin!

Jee!

Sanoinko jo jee?

inenglish

We encountered unbelievable luck just now. At night (when I couldn’t sleep) I was browsing online service for rental apartments. I found three room semi-detached house, just 35 minutes from Tampere. I saved the phone number and called the landlady the very next day. We agreed on viewing the same afternoon and returned home with the keys to our new home. We have given our notice on our old flat and now we just hope the Post doesn’t screw up and it is received on Monday at the landlord company. Officially the moving day is 1.12, but we can already start moving slowly. That is a relief, I have done enough of one day moves. Which basically means that during one day I have to move out of my old apartment and in to the new, and at the same time the new tenant is moving in to my old apartment (and possible even the old one still moving out of my new apartment).

Yay! New home for Christmas!

Yay!

Did I say yay already?

floorplan

Etupihalla on pieni kukkapenkki, takapihalla pieni aidattu, villiintynyt puutarha,
jolle saamme kuulemma tehdä mitä tykkäämme. Lisäksi saamme autokatoksen
ja erillisen varastotilan.
1. Olohuone
2. Makuuhuone
3. Pienempi makuuhuone
4. Keittiö
5. Pesuhuone, sauna & erillinen wc

Front yard has small flower bed, back yard has wild garden with fence.
Apparently we are allowed to do what ever we like with the garden. We
also get garage and separate storage space. 
1. Sitting room
2. Master bedroom
3. Small bedroom
4 Kitchen
5. Shower room, sauna & separate toilet

 frontdoor

Kotiovemme 1.12.2016 alkaen. /
Our front door starting 1.12.2016.

10 Comments

 1. Janika H says:

  Tervetuloa Mouhikselle, terveisin paikallinen lukija :D

 2. Hehkuvainen says:

  No sepä kävi näppärästi! Mahtavaa, onnea uuteen kotiin ja tsemppiä muuttorutistukseen :).

  1. Rhia says:

   thorne garnet – Very cool :D

   Janika H – Kiitos! Ehkä törmätään paikallisessa ruokakaupassa…

   Hehkuvainen – No vähän liiankin näppärästi. Vähän on vielä sellainen olo että uskaltaako tässä tehdä mitään muuttotoimenpiteitä jos tää ei olekaan totta.

 3. Tinde says:

  Onnea!! Toisinaan asiat loksahtelevat paikoilleen ihmeen helposti. Ja mieluummin siinä kohtaa kannattaisi iloita siitä, miten hyvin kaikki meni, kuin alkaa murehtimaan mikä kaikki voisi vielä mennä pieleen. Tosin tässä asiassa ainakin minulla on vielä paljon opittavaa, joten en ehkä ole paras neuvoja ;)

  Helpottaisiko postiahdistustasi se, että olisit tänään vielä yhteydessä nykyiseen vuokranantajaasi puhelimitse tai sähköpostilla ja kerrot, että olet laittanut ilmoituksen postiin viime viikolla. Toki virallinen irtisanomisilmoitus pitää toimittaa kirjallisesti määräaikaan mennessä, mutta ehkä mahdollista postin viivästymistä voidaan katsoa läpi sormien jos olet itse ollut aktiivinen asiassa toisellakin keinolla.

  1. Rhia says:

   Tinde – Itseasiassa olin aikeissa soittaa vuokranantajalle tänään ja kun olin tarkistamassa puhelinnumeroa luin ohjeet vielä kertaalleen vain huomatakseni että irtisanomisen olisi voinut lähettää myös sähköisesti (sanasokeus vissiin iskenyt aiemmilla lukukerroilla). Joten lähetin sen äsken vielä sähköisesti varmuuden vuoksi, saavat sitten sen paperiversion vielä lisäksi. Ikävä kyllä olemme tulleet huomaamaan että nykyiseltä vuokranantajalta ei löydy joustoa oikein missään asiassa ja se on yksi syy siihen miksi olemme muuttamassa. Siksi tämä viimetippaan mennyt irtisanominen on erityisen stressaavaa ja kahden asunnon yhtäaikaiset vuokrat ovat liian iso kuluerä. Kun tämä on selvä, loppuosa muutosta sujuukin sitten vähemmällä stressillä.

 4. Onnea uuteen kotiin! Pohjapiirroksen mukaan vaikuttaa tosi kivalta asunnolta :)

  1. Rhia says:

   Sara Kristiina – Kiitos! Se on tosiaan oikein kiva asunto. Erityisesti pidän tuosta isosta olohuone/ruokahuone-tilasta johon mahtuu kokonainen sohvaryhmä ja sohvapöytä. Toisin kuin nykyisessä kämpässä johon ei mahdu edes sohvapöytää, nojatuoleista nyt puhumattakaan. Ja tietysti tuo pieni takapiha on hirmu kiva kunhan saadaan sinne jotain järkevää kasvustoa ylikasvaneen nurmikon ja kuivettuneiden kukkapenkkien sijaan :D

 5. Helinä says:

  Tuohan näyttää ihanalta! Omaa pihaa ja kaikkea :).

  1. Rhia says:

   Helinä – No niin-in! Ryhdyin heti googlailemaan kukkasipuleita ja kasvatuslavoja ja yrttejä. Jos pitäisi kiirettä niin saattaisi vielä just ehtiä istuttaa parit tulppaanit ja krookukset kevättä varten. Mutta jos ensiyönä on tulossa lumipyry niin en tiedä sitten että voiko sen jälkeen enää istutella. Mutta viimeistään keväällä sitten salaattia ja ruohosipulia ja ehkä tomaattia. Kirsikkapuukin olisi kiva :D

Comments are closed.