8/12 Polkupyöräkuva vol 3 / Bike photo vol 3

Kuukauden pyöräkuva on ollut tauolla, koska en ole ehtinyt skannaamaan kuvia. Joulukalenterin kunniaksi se tekee paluun. Tällä kertaa kuvaksi valikoitui randomisti tämä nuori neiti kesämekossaan. Sen verran on neitosella ja pyörällä kokoeroa että ei taida olla ihan omasta pyörästä kyse. Tosin niinhän sitä ennen tehtiin, ajeltiin isosiskojen ja -veljien pyörillä tai vanhempien.

Kuvan takaa löytyy valokuvaliikkeen leima, Filmi-Aitta, Rauma. Mahtaneeko tämä talokin löytyä Raumalta? Oikein kun tarkkaan katsoo niin neidillä näyttäisi olevan kumikärkiset tennarit jalassa. Ehkäpä Nokialaiset? Niiden ja mekon mallin perusteella arvelen kuvaa 60-lukuiseksi. Ajan tavan mukaan pyörän takarenkaan suojana on ns. hameverkko, joka estää helman menemistä pinnojen väliin.

inenglish

Monthly bike photo has been on the break, because I haven’t had the time to scan any photos. However it is making a return now, just in time for Christmas calendar. This time I randomly chose a photo of young lady in her summer dress. There’s somewhat size difference between the girl and the bike, I doubt it’s her own. But that was the time, kids borrowed bikes from their siblings and parents.

Behind the photo is the photo company hallmark, Filmi-Aitta, Rauma. I wonder if the house is in Rauma too? When looking very  closely, we can see that girl is wearing tennis shoes with rubber tips. Perhaps Nokia tennis shoes? They were the thing in the 60’s. That and her dress makes me think this photo was taken sometime in the 60’s. According to the habbit of that time, there is skirt guard on the back wheel. It’s supposed to prevent skirt from going between the pins.

 

bikephotovol3

2 Comments

  1. Hameverkkoja ei nykyään useinkaan pyörissä näe, vaikka niitä tietääkseni saatavilla onkin. Vähemmän sitä tietysti nykyään hame päällä pyöräilläänkään.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Mä olen nähnyt vain semmosia moderneja muovisia. Noita kalalangasta punottuja oon nähny vain alkuperäsenä vanhoissa pyörissä. En ole pyöräillyt aikoihin, kaupungissa ei tullut pyöräillyksi, mutta käytän mekkoja niin paljo että jos pyöräilisin niin varmasti tekisin sitä mekossa ja hameessa. Ehkä pitää hankkia verkko jos tulis täällä maalla enempi vaikka pyöräiltyä. (Ja se vintagepyörä myös).

Comments are closed.