Palmikkopää / Learning half french braid

En varsinaisesti ole tunnettu loistokkaasta hiustenlaittotaidostani. Saan toki kehuja kampauksistani, mutta niiden näyttävämpien opetteluun on mennyt aikaa ja vaivaa. Olen ollut ikäni myös vähän laiska hiustenlaittaja, niin että pitäydyn yhdessä tyylissä vuosikausia ja niinä päivinä kuin laiskimus iskee, turvaudun sitten johonkin helppoon ja nopeaan suoralle hiukselle sopivaan kampaukseen. Liian usein se on ponnari koska hiuslaatuni ei vain yksinkertaisesti toimi suorana auki, vaan latvat sojottavat rumina piikkisuorina tököinä. Siksi pitää välillä opetella vaihtoehtoisia laiskan päivän pomminvarmoja kampauksia.

Tässä taannoin bongasin Nelliinan instagramista otsapalmikon. Hän oli vielä yhdistänyt sen hauskasti punaiseen pipoon. Nyt vihdoin sain aikaiseksi opetella tekemään sellaisen. Vaikka pystyn ompelemaan parin millin paksuisia helmiä hyvinkin näppärästi, hiusten kanssa mulla on kämmenissä nippu onnettomia nakkisormia. Erityisesti palmikot ovat jääneet minulta lapsuudessakin opettelematta sillä olen lähes koko lapsuuteni ja nuoruuteni kulkenut lyhyessä pottamallin tukassa. En vain lapsena tykännyt siitä miten hankala pitkä tukka oli pestä ja pitää. Nytpä sitten opettelen niitä näin aikuisiällä. Tämä on ensimmäinen yritelmäni otsapalmikosta eli puolikkaasta ranskanletistä. Harjoittelulla varmaan vielä tästä vähän paranee. Niskaan tein vielä toisen puolikkaan ranskanletin sillä kuten mainitsin, avoimet suorat hiukset eivät tässä kuontalossa vain näytä hyviltä. Latvoja on turha yrittää suoristusraudalla silottaa. Ne räjähtävät hapsottaviksi ja piikkisuoriksi noin puolessa tunnissa.

inenglish

I’m not exactly known for my skillfull hairdo’s. I do get compliments on my hair when ever I do something to it, but it has taken lots of time and effort to learn to do my favourite do. I have been always pretty lazy doing my hair. When I find the style I like, I keep with that for years. When I have the lazy hair day and can’t be bothered to do curls, I just resort on something quick and easy for straight hair. Too often that is a pony tail. My hair quality just does not look good open and straight. The ends are very spiky and straight and a bit frizzy. That’s why I have to learn optional guaranteed hairdo’s for those days.

Recently I saw cute forehead braid in Nelliina’s Instagram. She combined it with red beanie. Now I finally had the chance to learn to do it. Even though I’m able to sew tiny seed beads quite easily, when it comes to hair, I just got ten limb sausages as fingers. Especially braids are not my forte, I never learned to do them as a kid. I always preferred short pot-type hairdo as a kid and teenager. I just felt that long hair was too much to keep tidy. So, now I have to learn braiding as an adult. This is my first try on forehead lace braid, aka half french braid. With some practice I’m sure it will improve. I also made another on my neck, like I said, open straight hair just doesn’t work with my hair type. It’s no use trying to smoothen the ends with straightening iron, they will explode into frizzy mess in half an hour.

 braid

Hiusväri alkaa olla lähellä luonnollista hiusväriäni. En osaa päättää  mitä
sen kanssa tekisin. Hennaaminen hankaloittaa permanentin kiinnittymistä

mutta en haluaisi palata teollisiin väreihinkään. /
Hair colour is now pretty close to my natural colour. I can’t decide what 
to do with it. Using henna colour makes it difficult for the permanent curls
to stick, but I wouldn’t want to return to the artificial hair dyes either.