Kuukauden pyöräkuva 2 / Bike photo of the month 2

Toinen kuukauden pyöräkuva on tämä ystävältäni saama varsin yrmeä herra. Tyypistä tulee välittömästi vaikutelma että hänen kanssaan ei kannata haastaa riitaa. Toisin kuin edellinen pyöräkuva, tämä on otettu aidossa ympäristössä. Kuvaan on merkitty haparoivalla käsialalla kuulakäynällä valokuvaaja August, sukunimi mahdollisesti Kangas, Luopioinen.

Erityisen kiinnostavaa kuvassa on herrahenkilön vyö. Eräällä ystävälläni on juuri samanlainen vyö. Se on leveää raidallista kuminauhaa jossa on metallinen erikoinen solki, hieman kuin patellavöissä. Vyössä on pieni nahkainen tasku ja lenkki jossa kuvan herra pitää taskukelloa komeine vitjoineen. Tälläkin herralla näyttäisi olevan takin taskussa mustekynä. Paidan kauluksen ympäri on solmittu nyöri josta roikkuvat tupsut.

inenglish

Second bike photo of the month is this piece I got from my friend. Looks the kind of guy you don’t want to mess with. Unlike the first bike photo, this is taken outside, in authentic surroundings. There is wobbly scribble under the photo mentioning the photographer August, last name possibly Kangas, location Luopioinen.

Especially interesting detail on the photo is his belt. One of my friends has belt just like this. It is wide striped elastic with unusual buckle. Belt has little round leather pocket and little loop. This gentleman has his pocket watch in the leather pocket and fancy chain attached to the loop. He also seems to have pen in his jacket pocket. String with two tassels is tied around his collar.

bikephoto2

7 Comments

 1. Kappas, vieläpä Luopioisista! Nuohan nyt aina kiinnostaa. Mutta kuten sanoit, tuo mieshenkilö on kyllä sen oloinen, ettei hänen kanssaan viitsisi riidellä… Mutta voihan se olla vain “pintaa”… Olisipa hauska, jos hänelle löytyisi nimikin. Miltähän vuodelta kuva lienee?

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Totta, voihan se olla että ilme on otettu vain kuvausta varten kun olihan se nyt tosi vakava paikka tuo valokuvaaminen. Ystäväni jolta kuvan sain, kuten minäkin, on kotoisin Luopioisista. En muista mistä kuva oli hänelle tullut, jos kertoikaan. Olisiko voinut peräti olla jotain hänen sukuaan, en tiedä. Kuvaajan nimellä en ole löytänyt tietoa. Arvelisin että kuva saattaisi olla ehkäpä 1920-1940-lukujen välistä. Tuon tarkemmin en osaa sanoa kun miesten muoti ei ole mulle niin tuttua, mutta vaatteiden perusteella tarkemminkin voisi ajoittaa kun tuntisi sitä paremmin.

 2. Tinde says:

  Vanhoista valokuvista tuli mieleeni, onko sinulle tuttu finna.fi -kuva-arkisto? (Vai joko olen kysynyt tätä joskus?)

  Päädyin palveluun taannoin sattumalta jonkin linkkivinkin perusteella. Hetkessä olin löytänyt sieltä useita kuvia mm. isäni isästä ja äidistä 1-25-vuotiaana, heidän vanhemmistaan ja sisaruksistaan ja jopa kuvan isoisäni isoäidistä.

  Eri hakuehdoilla voi seuloa kiinnostavia aiheita (vaikkapa polkupyöriä) tai paikkakuntia tai mitä nyt sitten haluaakaan

  1. Rhia says:

   Tinde – Et ole kysynyt, eikä ole tuttu. Pitääkin katsoa mitä tuolta löytyy.

 3. Minulla muuten on blogissa yksi kuva Luopioista myös: http://mustavalkoisinkuvin.blogspot.fi/2016/09/60-luvun-taaperot-ja-rattaat.html
  Enpä minäkään ole koskaan kuullut tuosta finnasta. Pitääkin tutustua siihen.

 4. Hehkuvainen says:

  Kas, sehän on Luopioisten Cheek, menneisyyden kova jätkä. :P Tai niin voisi ainakin kuvitella poseerauksen perusteella.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Luopioisten Cheek :D , tosin en usko että Cheek chillailee fillarin kanssa kovin usein. Sillä taitaa olla vähän nopeemmat ja kiiltävämmät menopelit rekvisiittana. Muuten varsin osuva vertaus.

Comments are closed.