Tyyli-ikoni Frida / Style icon Frida

on

Joskus on kiva ottaa pukeutumisideoita julkkiksilta (vaikka henkilökohtaisesti usein pidänkin enemmän ihan tavallisten ihmisten pukeutumistyyleistä). Suurin osa omista tyyli-ikoneistani on valitettavasti siirtynyt jo ajasta iäisyyteen, mutta onneksi netti on kuvia pullollaan. Sieltä voi helposti etsiä omat suosikit olipa se mielikuvitushahmo tai oikea ihminen, oli henkilö elossa tai ei. Yksi omista idoleistani monessakin suhteessa on meksikolainen taidemaalari Frida Kahlo. Frida tunnetaan hyvin mm. yhteenkasvaneista kulmakarvoista ja viiksistä joita hän kieltäytyi nyppimästä pois. Omakuvamaalauksissaan hän vielä tykkäsi usein korostaa molempia. Frida piti myös paljon värikkäistä Tehuantepecin alueen naisten kansallisasuista,  näyttävistä kukkapannoista ja palmikkokampauksista. Näistä erittäin helposti tunnistettavista yksityiskohdista tuli Fridan tavaramerkkejä, ja jälkeenpäin myöskin erittäin kopioituja sekä katumuodissa että catwalkeilla.

Tein jo useampi vuosi sitten näyttävän punaisen kukkapannan Halloween-bileiden meksikolaista sokerikallo-asua varten ja se on ollut käyttämättä kutakuinkin siitä asti. Siksipä päätinkin tänään ottaa esikuvakseni Fridan. Oma versioni on vähän vaatimattomampi sekä palmikon että värien suhteen. Omat hiukseni ovat sen verran lyhyet että nämä eivät riitä koko pään kiertävään palmikkoon (menivät hädin tuskin ristiin niskassa).  Jaa hiukset keskijakauksella kahteen osaan niskaan tai korvallisille, vähän kuin olisit tekemässä saparot. Palmikoi kumpikin puoli omaksi palmikokseen ja kiedo niskan kautta pään ympäri niin pitkälle kuin palmikot riittävät. Kiinnitä palmikot pinnein paikoilleen. Lisää panta ja omatekoinen Frida-look on valmis.  Jos hiukset ovat riittävän pitkät voi kokeilla autenttisempaakin Frida-kampausta. Vaikka suosinkin yleensä vähemmän näyttäviä hiusjuttuja arkisin niin tämä on oikein kiva. Ehkä rohkenen jatkossa käyttää kukkapantaa useamminkin. Palmikko on myös helppo vaihtoehto silloin kun on huono hiuspäivä.

inenglish

Sometimes it’s nice to get outfit ideas from celebrities (even though I personally most of the time prefer the styles from ordinary people). Most of my favourite style icons have passed on long time ago, but thankfully internet is full of pictures. You can easily find your own favourites, no matter if it’s fictional character, real person, alive or dead. One of my own idols, on many levels is Mexican painter Frida Kahlo. She is mostly known of because of her uni-brow and moustache, which she refused to shave off. In her paintings she often even exaggerated them. She also loved colourful outfits of Tehuantepec area women, large floral headbands and braided hair. These became very noticeable part of her style so they are also for that reason very much copied and idolized by street fashion and catwalk designers.

Several years ago I made large red head band for my Halloween party Mexican sugar skull costume. I don’t think I have worn it since then. That’s why I decided today to take Frida as my outfit inspiration. My version is a bit more modest on the colours and braids. My hair is so short that my braids won’t go around the head. They barely cross each other at my neck. Divide your hair into two sections at the back or near your ears, like making pigtails. Braid each side as individual braids, so then you get two braids. Cross them at the neck and twist around head as far as they reach. Use pins to secure them on place. Add floral headband and your homemade Frida look is finished. If you got long enough hair you can also try more authentic Frida hairdo. Even though I usually wear a bit more modest hairstyles I like this very much. Perhaps from now on I dare to wear this more often. Braid is also easy option if you happen to have bad hair day.

fridastyle1

Brodyyripusero – äidiltä saatu, itse muokattu
Meripihka-korvikset – Riikan tuliaiset
Hame, neuletakki, aurinkovarjo ja käsilaukku – kirppis
Broque-kengät – Clarks, Englanti /

Peasant blouse – from mum, altered by me
Amber earrings – Riga souvenir
Skirt, cardigan, parasol & handbag – thrifted
Broque shoes – Clarks, England

fridastyle3

Edestä / Front

fridastyle2

Ja takaa / And back

goofy1

Laitetaan tähän nyt vielä nämä ensimmäiset versiot.  Pyysin isäntää
ottamaan lähikuvan edestä joten siitä tuli tämmönen 
leuan alta
kuvattu otos. Sanoin että eiii kun ylempää. /

Ok, let’s have a look at these photos I got first. I said to hubby: can you
please take a photo of me so he took it under my chin. So I said noooo,
take it higher. 

goofy2

Joten hän sitten otti kuvan ylempää….. miehet! /
So he took a photo higher…. men!

4 Comments

 1. Hauska asu noin kaikenkaikkiaan ja tuo panta kruunaa asun:) Minusta on kaupungillakin aina kiva, jos näkee jotain tavanomaisuudesta erottuvaa vaatetusta. Itse tosin en oikein rohkene erottua sillätavoin. On se kummallista, pitäisi vaatteessa olla mieluusti joku juju, mutta ei silti saisi erottua liikaa… Ja kuitenkin tykkää katsella kun toisilla on jotain erityistä.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Täytyy sanoa että vaikka Tampere onkin aika suuri kaupunki niin täällä kyllä kerää kadulla katseita jo pelkästään kirkkaanpunaisella huulipunalla. Sitten siihen kun lisätään aurinkovarjo, jota usein kesäisin joudun kuljettelemaan mukana jo ihan oman hyvinvoinnin kannalta (auringonpistos), sekä tuollainen iso panta niin erottuminen on taattua. Ja olen kyllä huomannut että ihan pelkästään tuo tavallinen kihara arkikampauksenikin herättää huomiota vaikka ei tietty omasta mielestäni ole mikään ihmeellinen, mutta ovat tuntemattomat kadulla kulkijat sitäkin kommentoineet ohi mennessään. Olen kyllä jo tottunut siihen että mua katsotaan kaupungilla olipa mulla päällä mitä hyvänsä.

 2. Anthea says:

  I love your headpiece!

  1. Rhia says:

   Anthea – Thank you so much! I love it too :D

Comments are closed.