Gibson Girl

on

Olen pitkästä aikaa päässyt tekemään patsasteluhommia, eli poseeraamaan kameran edessä. Valmiita kuvia näistä kahdesta täysin erilaisesta kuvauksesta ei ole vielä näyttää, mutta testikappaleita olen nähnyt sen verran että aika hienoa jälkeä on tulossa. Tässä nyt kumminkin maistiaisiksi tällaiset nopsasti kotosalla napatut kuvat viimeisimmän kuvauksen tyylistä. 1900-luvun alun Gibson Girl-hommeleita. Ei nämä ole mitään niihin virallisiin kuviin verrattuna, mutta ompahan nyt jotain blogin täytettä.

Gibson Girl – 1890-luvulla kuvittaja Charles Dana Gibsonin luoma naishahmo jossa yhdistyivät hauras lady ja kurvikas nainen. Gibson Girl-hahmo leikitteli sensuellilla vetovoimalla olematta vulgääri. Tyyli levisi laajalti erilaisiin kuvituksiin lehdistä mainoksiin ja tuotepakkauksiin 1900-luvun alun ajan. Tyypillisesti hahmolla oli kapea vyötärö ja kurvikas figuuri, raukea katse, valkeankuulas iho ja erittäin muhkea, hieman jopa vallaton kampaus. Hän oli aina viimeisimmän muodin mukaan puettu ja harrasti uusia muodikkaita asioita kuten pyöräilyä. Gibson Girl oli toki hyvämaineisesta perheestä mutta hän saattoi silti käydä töissä tai opiskella. Mihinkään puolilaittomaan sufragettitoimintaan hän ei kuitenkaan olisi lähtenyt mukaan mistään hinnasta.
Irene Langhorne Gibson – Kuvittaja Charles Dana Gibsonin vaimo joka toimi usein mallikuvana ja esikuvina Gibsonin luomiin kuvituksiin.
Evelyn Nesbit – Eräs Gibson Girl kuvitusten esikuvista, ensimmäinen supermalli joka oli 1900-luvun alussa erittäin suosittu malli kuvituksia varten.
Camille Clifford – Ehkäpä kaikkein kuuluisin Gibson Girl-malleista. Kuvittaja Charles Dana Gibson sponsoroi kilpailua jossa etsittiin tosielämän Gibson Girliä ja Camille voitti kilpailun. Tämän jälkeen hänestä tuli näyttelijätär, ei niinkään näyttelijänlahjojensa kuin kauneutensa ansiosta. Hänen tavaramerkkinsä oli erittäin kapea korsetilla kiristetty vyötärö.
It Girl – 1900-luvun alussa muodostunut käsite kauniista, tyylikkäästä ja vetovoimaisesta naisesta.

inenglish

I managed to do two photo shoots after long break. There isn’t any finished photos to publish yet, but I have seen some samples and I have to say they are pretty awesome. Here’s sneak peek of my outfit for the second photo shoot. Early 1900’s Gibson Girl stuff. These are nothing compared to the actual photos, but they’re something to fill the blog with.

Gibson Girl – in 1890’s illustrator Charles Dana Gibson created a illustration character which combined fragile lady and voluptious woman. Gibson Girl was playing with sensual appeal without being vulgar. Style spread widely on magazines, ads and product packaging throughout the early 1900’s. Typically the character had tiny waist, curvy figure, drowsy look on her eyes, pale white skin and very fluffy, even a bit wild hairdo. She was always dressed according to latest fashion and had new fashionable hobbies like cycling. Gibson Girl was always from respectable family but she also had the opportunity to work or study. However she never would have gone with anything questionable activities like suffrage movement.
Irene Langhorne Gibson – illustrator Charles Dana Gibson’s wife who often modeled for his illustrations.
Evelyn Nesbit – Worlds first supermodel in the early 1900’s, one of the Gibson Girl-models who was very popular at the time.
Camille Clifford – Perhaps the most famous Gibson Girl model. Illustrator Charles Dana Gibson sponsored a competition to find the real life Gibson Girl. Camille won the competition. After this she became actress, not so much due to her talent as her beauty. Her trademark was very small corseted waist.
It Girl – Concept of beautiful, stylish and sexually appealing young woman. This idea was presented in early 1900’s.

gibsongirl1

gibsongirl2

8 Comments

 1. Anthea says:

  That looks promising!

 2. Mirkku says:

  Viehättävää patsastelua! Tykkään erityisesti kampauksesta. Siitä olisi mukava saada tutoriaali :) Gibson Girl oli minulle uusi käsite, joten nyt on taas saatu sivistystä.

  1. Rhia says:

   Anthea – Hopefully I get the proper photos soon too, they will be awesome!

   Mirkku – Kiitos, ne varsinaiset kuvat tulevat olemaan vielä viehättävämpiä :D ammattilaisen ottamia kun ovat. Hyvä idea, pistetään kampaustutoriaali postauslistalle. Gibson girl oli tosiaan tuo vuosisadan vaihteen tyypillinen naishahmo, ulkonäöltään aina kutakuinkin samanlainen, isotukkainen ja muodikas. Nykyään kun idolisoidaan julkkiksia niin tuo oli vähän kuin mielikuvitus-idoli, idea/ajatus siitä millainen modernin naisen pitäisi olla.

 3. biloba says:

  Joo, tahtoo myös kampaustutoriaalin, olen aina tykännyt tuosta kampaustyylistä vanhoissa piirroskuvissa.

 4. Tia says:

  Hyvältä näyttää kokonaisuus!
  Nyt tämä kuvasi osui oikeaan aikaan, niin kysynkin sinulta jos osaisit vinkata:
  Olen menossa keväämmällä juhlaan, jossa minun pitäisi olla puettuna vuosisadanvaihteen tyyppiseen päiväasuun. Olin ajatellut juurikin vaaleaa pitsipuseroa tuohon sinun tyyliisi ja sitten pitkää hametta.
  Pitsiyläosan uskoisin löytäväni ihan vaikka jonkun normaalin verkkokaupan kautta, mutta entäs se alaosa? En haluaisi ihan hirveästi maksaakaan.. Tavallisista kaupoista ei varmaan löydy – entäpä saisiko vuokralle jostain (pääkaupunkiseudulla).
  Olen kuitenkin ihan aikuinen nainen, koko 44-46, eikä mikään vanhojentanssimekko taida olla ratkaisu…
  Kiitos kaikista vinkeistä ja ideoista?

  1. Rhia says:

   biloba – Laitetaan tulemaan kunhan aikaa liikenee :D

   Tia – Puseron ei tarvitse olla kokonaan pitsiä, myös muut ohuehkot puserokankaat käyvät, kunhan se on esim jotain vaaleaa yksiväristä tai raidallista ja ylös kaulaan asti napitettu. Hameen pitäisi olla nilkkapituinen tai täyspitkä. Usein niihin kuului samasta kankaasta takki tai jakku. Varmimmat tärpit ovat varmasti naamiaispukuihin erikoistuneet pukuvuokraamot. En tiedä Helsingin tai muun pääkaupunkiseudun tilanteesta sen tarkemmin mutta teattereilta tai mtv3:llä voisi kysyä. Lisäksi Keravalla on Artisti-asu joka vuokraa paljon erilaisia asuja. Sieltä ainakin löytyy varmasti jotain http://www.artistiasu.fi/vuokraus/#1444636943248-55a35f39-980d

 5. Tia says:

  Kiitos vinkeistä! Käväisin UFFilla, ja kuinka sattuikaan, ihan täydellinen musta hame löytyi omassa koossani! Harvoin sattuu näin onni kohdalle. Nyt enää vaalean puseron hankintaan.

  1. Rhia says:

   Tia – Oho mikä tuuri! Joskus osuu kohdalle sellainenkin :D hyvä juttu.

Comments are closed.