Retouching

Tänään on se päivä kun isäntä jää kotiin ja minä menen töihin, eli lauantai. Tympii niin pirusti ja mieluusti jäisin nukkumaan, mutta ei auta… Onneksi on sentään lyhyt työpäivä. Sattuipa taas päivänä muutamana että Tyylitaivaassa tuli puheeksi kuvankäsittely. Niin minä en sitten millään tajua että miksi kaikki muotikuvat ja mainokset pitää käsitellä ihan muovisiksi ja karkkimaisiksi. Kun ei se enää nätiltä näytä jos ihmisen iho näyttää samalle kuin mallinuken. Ymmärrän että pieniä virheitä korjaillaan, kuten värien säädöt, kontrastit, roskat pois, muhkurat ehkä silotetaan jne. Mutta kun kaikki näyttää järjestään kuin eivät enää ihmisiä olisikaan vaan eläviä mallinukkeja joiden ihossa ei ole karvan karvaa eikä ihohuokosia, rypyistä, poimuista ja juonteista nyt puhumattakaan.

Tässä mielestäni hyvä esimerkki kuvankäsittelystä: ei liikaa softausta, ei hurjia värinmuutoksia, ei räikeää meikin korjailua. Ihohuokoset saa näkyä kun niitä kumminkin kaikilla on.

En nyt tähän hätään löydä sitä inhokkisuosikkiani. Lisään sen linkin heti kun löydän. Erityisesti mua nyppii ripsivärimainokset. Kun niissä käytetään kuvankäsittelyä järkyttävän räikeästi. Ei kenelläkään luonnollisesti ole sellaisia ripsiä. Tekoripset naamaan ja photoshopilla loput. Kosmetiikkamainokset on huijausta kaikki mutta asiaan ei kuluttajansuoja puutu koska “kyllä kaikkien pitäisi se ymmärtää ettei mikään kosmeettinen aine sellaista oikeasti tee”.

Kerropa tuo sitten niille jotka käyttää satoja ja tuhansia kosmetiikkaan tullakseen nuoremmaksi, sileämmäksi, hoikemmaksi…