19/12 Keskeneräisten kasasta / Busting the UFO-pile

Luukku 19, vähiin käy ennenkuin loppuu. Kaivoin taas pitkästä aikaa toiveikkaana esiin vuosia sitten aloitetun pitsihuivintekeleen. Elegant-lanka on Tekstiiliteollisuuden ohutta kampavillaa ja tussahsilkkiä ja ihanan pehmeää. En edes muista koska olen aloittanut tämän, ohjettakaan ei löytynyt. Olisikohan se työhuonella? Pystyn kyllä valmiista kuvioista laskemaan uuden ohjeen, mutta se on kamalan työlästä. Kolmiohuivi kootaan lumihiutaleen oloisista hauraista ympyröistä ja väleihin virkataan lisää ohuita siltoja nyppyineen. Päättelyä on siis enemmän kuin laki sallii. Valmiina on noin 20 lumitähteä ja varmaan ainakin toinen mokoma täytyisi tehdä, kun vain löytyisi se ohje.

inenglish

Calendar door 19, Christmas getting closer! After a long break I dug this lace scarf out of the UFO-pile, with hopefull eyes. Yarn is Elegant by Finnish company Tekstiiliteollisuus. It’s made of combed wool and tussah silk and it’s very soft. I can’t even remember when I started making this scarf. I couldn’t even find the pattern for it. I wonder if it’s at my studio? I can calculate new pattern based on what I’ve done so far, but it’s so very tedious. Triangular scarf is made of very fragile circles which look like snow flakes. Fine bridges also needs to be crocheted in the gaps. So there is more than enough yarn ends to hide. I have made about 20 snow flakes so far, and I probably have to make another 20 to finish this. I just wish I could find the pattern.

lacescarf1

lacescarft2

2 Comments

  1. Tuosta tulee kyllä kaunis huivi, kun se sitten valmistuu. Ihailen monesti tuollaisia paloista tehtyjä juttuja, mutta olen huomannut, että minun kärsivällisyyteni ei riitä oikein niihin. Niissä on se, että aina pitää aloittaa uusi pyörylä ja tosiaan päätellä tuhoton määrä niitä lankoja.

    1. Rhia says:

      Metsäntyttö – Kyllä tässä vähän meikäläisenkin kärsivällisyyden rajoja koetellaan. Saas nähdä kuinka käy. Päättely on perseestä jos näin voi sanoa :D

Comments are closed.