Nauhoista ja sukista

Uskolliset lukijani muistavat miten olen meuhkannut paksuista pohkeistani ja niiden sopimattomuudesta pitkävartisiin kenkiin (kommentit postaukseen löytyvät täältä, ne eivät jostain syystä tulleet mukana muutossa uuteen osoitteeseen). Tai paremminkin pitkävartisten kenkien sopimattomuudesta pohkeisiini. Pohkeissahan ei tietenkään ole mitään vikaa vaan kengissä. Noh, en koskaan kyllästy meuhkaamaan asiasta joten saatte lukea siitä taas.

Tällä kertaa tunnekuohu ei kohdistu kuitenkaan kenkiin vaan sukkiin. Pitkävartisiin sukkiin. Niin ihania ja näppäriä kuin ovatkin, pitkävartisissa sukissa on pari ongelmaa. Joko resorit ovat niin kireät että veri lakkaa jalassa kiertämästä tai varren pituus suhteessa pohjeosan leveyteen ei istu jalkaani ja sukat aina valuvat epämukavasti nilkkoihin. Toiset sukat valuvat enemmän kuin toiset. Käytännössä en ole vielä valumattomia sukkia löytänyt.

Nyt yritän taistella sukkien valumista vastaan uudella keinolla, tai oikeastaan ikivanhalla. Sain nimittäin käsiini miesten vintage-sukkanauhat. Kokeilussa on miten hyvin ne toimivat naisen käytössä. Ensimmäinen testi oli lähinnä fail. Alle puetut liukaspintaiset sukkahousut eivät todellakaan auta sukkia pysymään ylhäällä edes sukkanauhojen kanssa. Sukkanauhat kun on tehty käytettäväksi lähinnä paljaalla iholla eikä liukkaan ja napakan sukkahousun päällä. Mutta en luovuta näin helpolla. Testit jatkuvat erilaisten sukkahousumatskujen kanssa.  Tosin tässäkin olen vähän myöhässä. Vastaavia uusia sukkanauhoja kun on näkynyt muotisivuilla ja blogeissa jo parisen vuotta sitten. Positiivista oli kuitenkin se että polvisukat eivät sentään pudonneet nilkkoihin asti.

PS. Muistakaa laittaa kysymyksiä tekstiileistä ja vaatteidenhoito-ohjeista.

Silkkisekoite -polvisukat – Vogue
Sukkanauhat – Sattumankauppa

IN ENGLISH
My loyal readers remember that I have been complaining about my thick calfs. Long boots just don’t fit my calfs. I never get tired of complaining about that.  So here we go again.

This time my complaint doesn’t concern shoes but socks. Knee socks. I love knee socks but they have couple issues. Either the ribbed edge is too tight or the length and width of the calf on the sock is not fitted enough for my calfs. Knee socks always end up falling on my ankles. Some do more than others. I haven’t yet met a pair that doesn’t .

Now I’m trying to fight against it with different methods. Very old method that is. I got a hold of men’s vintage garters and I’m testing how well they work on women. First test was pretty much fail. Smooth shiny tights certainly don’t help to keep either garters or socks up. Garters are ment to be used on bare skin, not on top of tights. But I continue experimenting with different kinds of textures. Although, again I am a bit late. Similar garters have been all over fashion websites and blogs already about couple years ago. Positive thing is that atleast knee socks didn’t end up on my ankles.

PS. Remember to post questions about fabrics and taking care of garments.

Silk mix knee socks – Vogue
Garters – Local thrift shop

4 Comments

 1. Midinetti says:

  Heh, mä oon vuosikaudet myyny noita töissä vanhoille ukoille eikä oo käyny pienes mielessäkään että niitä vois itekki pitää :D. Kiitos valaistumisesta. (Mullakaan ei btw kommentit siirtyny sillon blogialustaa vaihtaessa… varsin “hauska” feature…:P)

  1. Rhia says:

   Midinetti – Mullekin valaistuminen tapahtui vasta kun näin jossain toisessa blogissa tuommoset naisella jalassa. Siihen saakka olin vuosia tuskaillut valuvien sukkien kanssa vaikka olin kyllä tietoinen moisen kapistuksen olemassaolosta. Vaan nytpä voin taistella valumista vastaan :) Niin tuo kommenttien siirtyminen onkin jännä juttu koska kommentit huhtikuusta kesäkuuhun tältä vuodelta siirtyivät mutta kaikki huhtikuun puolivälistä vanhemmat (eli vähän vajaan kahden vuoden kommentit) eivät siirtyneet. Että siinäpä tosiaan hauska feature :D

 2. Ervose says:

  Minä tuskailen myös samanlaisen pohjeongelman kanssa, olisi ihana löytää hyvät nahkaiset talvisaappaat. Nyöritettävät, sopivan mummot mutta niin ihanat :)

  Jos olisi rahaa hiukka enempi kävisin Duobootsin sivuilla ostoksilla. (Ne kannattaa muuten tsekata jos et ole vielä niitä nähnyt.)

  1. Rhia says:

   Ervose – Joo, se on tuskaisa ongelma. Yhdet pitkävartiset saappaat oon tähän mennessä omaan jalkaani löytäny (nuo Marco Tozzit Kenkärevosta) ja ne onkin pari vuotta olleet jo ahkerassa käytössä. Mutta olis kiva kun olis vähän vaihtelua. Nyt on matalakantaiset haussa kun noissa nykyisissä on aika korkea korko, vaikka onkin mukava jalkaan. Kävin katsomassa tuon Duobootsin. Aika näppärältä näyttää, mutta hinnat tosiaan sen verran korkeat ettei sieltä ihan ekstempore pysty tilailemaan. Mutta onneksi ollaan menossa loppuvuodesta Lontooseen niin ehkä pääsen käymään noiden liikkeessä katsomassa. Olen jo päättänyt että jos reisusta löytyy hyvät talvikengät niin ne lähtee mukaan maksoi mitä maksoi :D

Comments are closed.