Vekit ja puhvit / Pleats and puffs

Niin hämmästyttävältä kuin se kuulostaakin niin vaatekaapistani löytyy peräti vaatteita joita ei ole blogissa koskaan nähty. Ja tässä asussa on peräti kaksi sellaista yhdessä. Hameesta ei ole kuvaa koska sain sen vasta viimeviikolla kaverilta. Ja puserosta ei ole kuvaa koska olen käyttänyt sitä vain kerran, vaikka olen ommellut sen jo parisen vuotta sitten. Nyt kuitenkin vaikutti sille että se sopisi hameen kanssa hyvin yhteen. Taisin olla oikeassa.

Laskokset viehättävät minua jostain syystä. Ja puhvihihat myös. Tosin muhkeat puhvihihat puserossa vaativat muhkeat hihat myös päällystakkiin. Siinä ehkä yksi syy miksi tätä puseroa ei hirveästi ole tullut käytettyä. En omista puhvihihaista takkia, mutta väljän kevättakkini alle pusero mahtuu. Ne eivät luonnollisestikaan kuvassa näy, mutta hihojen sisällä on olkapäällä tyllilärpäkkeet pitämässä hihoja muhkeana.

inenglish

As amazing as it sounds, I still have clothes in my wardrobe which have never been in the blog. And this outfit has two. I don’t have photo of the skirt because I just got it from friend last week. And no photo of the blouse because I have used it only once before. Even though I made it about two years ago. Now I thought it might fit nicely with the skirt. I think I was right.

I like pleats for some reason. And puffy sleeves too. Allthough large puffy sleeves require puffy sleeves to the coat too. That is probably the reason why I haven’t used this blouse. I don’t have coat with puffy sleeves, but my spring coat is rather loose on the shoulders so this fits under. Obviously they don’t show on the photo, but inside sleeves there are pleated tulle support on the shoulder. They keep sleeves puffy.

pleats1

Pusero – itse tehty
Kameerintakoru – kirppis
Hame – kaverilta (samettinapit lisäsin itse) 

Blouse – made by me
Cameo brooch –  thrifted
Skirt – from a friend (I added velvet buttons myself)

pleats2

8 people like this post.

5 Comments Add yours

 1. Tinde says:

  “Nyt kuitenkin vaikutti sille että se sopisi hameen kanssa hyvin yhteen. Taisin olla oikeassa.”

  Todellakin olit :)
  Upea ja niin “sinun näköisesi” kokonaisuus.

 2. Kaunista! Siis sinä itse ja pidän myös noiden vaatteiden yksityiskohdista. Monet nykytakit onkin semmoisia, että ei niihin mitään leveämpää hihaa saa kunnolla sopimaan.

 3. Beautiful, classy – very beginning XX century, makes me think of literature of that period. :) Love how you added interest to the skirt with the velvet buttons. I did not think about puffy sleeves in that way before (coat with puffy sleeves needed), but it makes sense!

  I love your picture wall too.

 4. Hehkuvainen says:

  Hyvin sopivat yhteen! :) Puhvihihat jakavat varmaan aika tehokkaasti mielipiteitä, itse en niistä välitä oikeastaan ollenkaan. Mutta tuo kaulus on makea!

  1. Rhia says:

   Tinde – Kiitos kaunis!

   Metsäntyttö – Mulla ei oikein noita nykytakkeja olekaan :D mutta harvaan vintagetakkiinkaan puhvihiha sopii sisään. Pitänee alkaa tekemään semmoinen puhvihihainen takki…

   Natalia Lialina – Thank you so much! I quite often like to add my own little touch on thrifted garments. Sometimes it’s buttons, sometimes embroidery or other decoration. It gives more personal touch to them and makes them more “me”. Picture wall is actually a collection of people-with-bicycle photos. Some of them are relatives cycling, some of the are complete strangers I’ve collected from flea markets. There are several photos that are waiting to be hanged.

   Hehkuvainen – Joo, monille varmasti hihat on liian muhkeat ja huomiotaherättävät. Alunperin näidenkin piti olla vielä suuremmat, mutta arvioin koon väärin ja niistä tuli maltillisemmat kuin alkuperäinen ajatus oli. Huivikaulukset on hienoja. Mulla on yksi toinen paita missä on huivikaulus ja sekin on lemppari.

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.