Neuletakki-probleemi / Cardigan problem

Tarpeeksi kauan kun jaksaa odotella niin Universumin kauppa toimittaa. Nimittäin juuri sen mitä halusitkin. Mulla on ollut pidempään etsintälistalla erivärisiä napakasti istuvia neuletakkeja, vintagehenkeen sopivasti tietenkin. Tässäpä sitten päivänä muutamana tuli yhtäkkiä mieleen että pitäisi mennä käymään Hervannan kirppiksellä (kirppareiden kolmas silmä). Ja meninkin. Syykin selvisi, koska siellä minua odotteli tämä leijonankeltainen täysin villainen neuletakki.

Nyt minua ihan himppasen kutkuttelisi tuunata tätä kirjonnalla, koska tuo väri ei ole mulle ihan se tyypillisin ja kaipaisin siihen jotain rillumareita. Vaan enpäs osaa taaskaan päättää että mitä tähän tekisin. Olen viimeaikoina ollut ihan harvinaisen päättämätön tällaisten asioiden suhteen. Se jos mikä on tympeää. Että olisiko se sitten jotain ihan hillittyä samansävyistä, rouheaa mustaa, pirtsakkaa värikästä, juhlavaa kimallusta vai ladylike-helmikirjailua. Pää hajoaa tätä pähkäillessä! Kokosin Pinterestiin jotain ideanpoikasta, mutta visio on vielä hukassa. Help!

Kirpputorien kolmas silmä – Kun sinulle yhtäkkiä tulee tunne että sinun pitää mahdollisimman pian mennä käymään jollakin tietyllä kirppiksellä ja mennessäsi sinne teet jonkin huippuhyvän löydön. Tunnetaan myös nimellä kirppisvaisto tai kirppisoraakkeli.

inenglish

When you wait long enough the Universe Shop delivers. Precisely what you was looking for (you know, energy flows where attention goes, in other words, when you start thinking about something, it will show up sooner or later). I have had fitted cardigans in various colours on my wanted-list for awhile now. So one day just recently I suddenly thought I should go and visit local flea market (third eye of flea markets) . And I did. The reason I found out soon enough, because this lion yellow wool cardigan was waiting for me there.

Now I feel like revamping this a bit. Lion yellow is just a tad out of my comfort zone, so I’m looking for some dazzle. But once again I can’t decide what to do. I have been very undecided lately with these kind of things. That is quite stupid. So, would it be something with same shade of yellow, edgy black, cheerful colours, glamorous glitter or ladylike pearls. My head is spinning! I collected some ideas on Pinterest, but my vision is still a bit lost. Help!

Third eye of flea markets – When you all of a sudden get a feeling you must visit certain flea market as soon as possible and then when you do, there is a perfect flea market find waiting for you there. Also known as thirfters instinct or flea market oracle.

yellowcardi1

yellowcardi2

8 Comments

 1. Rosy says:

  Wow! Hurray for your “third eye”… love your cardi, dear friend, I think it´ll look great with brown, green, purple, orange and lots of colors. Enjoy with new mixtures!!

 2. change the buttons?

 3. Tuohon suunnitteluun vaikuttaa (siis hankaloittaa) nuo palmikot. Ne on kivat kyllä, mutta kirjonta olisi helponpi ehkä suunnitella sileään neuleeseen. Mitähän se tosiaan olis… jotain noihin sileisiin raitoihin… tai vaikka musta pitsikaulus (joka nyt ei tietty kirjontaa ole). Ei ole tosiaan ihan helppo tapaus.

 4. Elina says:

  Jotain satiini/samettinauhoja? Tämä kuva on ollut pitkään inspiraatiokansiossani:

  https://img1.etsystatic.com/016/0/5769983/il_570xN.409332863_2mz9.jpg

 5. Sulla näkyy tuossa selän takana noita vanhoja kirjoja. Kiinnostais tietää millaisia ovat. Meillä on vanhoja kirjoja kans aika paljon. Joku niissä viehättää ja ihan luettavaksihan niitä myös ostetaan.

  1. Rhia says:

   Rosy – Yes I’m sure it will look great what ever I decide to use, but the problem is that I can only have one option. So which one is it going to be :D

   thorne garnet – Yes, I will definitely change buttons. I have to decide on the embroidery (or what ever decoration) and choose the buttons to match with that. I think it might look cute if the buttons are same colour than the decoration.

   Metsäntyttö – Minä en ajatellut antaa palmikoiden haitata :D tuolla Pinterest-kansiossakin on paljon neuleita joissa on jos vaikka mitä palmikkoa sun muuta ja silti on kirjailtu päälle kaikenlaista. Ja nuo on onneksi aika litteitä palmikoita. Vaikka muuten olenkin varsin pedantti järjestyksen ystävä niin vaatteissa jostain syystä välttelen liikaa symmetrisyyttä ja suosin mieluummin epäsymmetriaa ja jopa ihan toispuoleisuutta. Musta pitsikauluskin sopisi kyllä tähän kivasti. Nyt vähän tuntuu sille että saatan päätyä mustiin koristeisiin, ne kun ovat helpoimmin yhdistettävissä muihin väreihin.

   Kirjat vitriinin päällä ovat: Kauneuden kirja 20-luvulta (saksalaisen miehen kirjoittama) ja Kauneuden kirja 50-luvulta (naisen kirjoittama), Nuoren äidin kirja ja Morsiamen kirja. Raidallinen isompi on kirjaksi sidottu vuosikerta muotilehtiä 40-luvulta. Muualta kirjahyllystä löytyy muitakin vanhoja kirjoja, pääasiassa jotaikin romaaneja.

   Elina – Hmm… pujotella tähän neuleeseen ei pysty kun ei ole valmiita reikiä neuleessa, mutta tuostapa sain kyllä ideaa mietittäväksi. Kiitos!

 6. vipsu says:

  Kun näin sinun asukuvasi, tuli mieleeni heti yksi koru, näet sen tuolla linkissä. Tiedä vaikka saat vähän inspistä esim paljettikoristeluun.. Tuon henkinen ja teemainen koristelu vois sopia takkiin ja mikä tärkeintä sinun upeaan tyyliisi. ;)

  http://www.fannyalexandra.com/epages/fannyalexandra.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2013122001/Products/101128

  1. Rhia says:

   vipsu – Ompa hieno ja erikoinen rintakoru. En ole vielä päättänyt millaista koristetta neuleeseen tulee. Mulla on tässä akuutimmat muut ompeluhommat jotka pitää saada valmiiksi ennen kuun vaihdetta ;) Mutta hyvä idea, pistän mietintämyssyyn.

Comments are closed.