Red velvet, if you please

Se on sitten pikkujoulukausi virallisesti avattu. Asukasyhdistyksen pikkujouluihin puin pitkästä aikaa yhden lempivaatteistani, punaisen samettimekon. Käytä tätä vain syksyisin ja talvisin koska kesällä se on liian kuuma. Mekko on nähty blogissa ensimmäisen kerran jo 2009, eli yli 5 vuotta sitten. Hyvin on aikaa kestänyt. Kylmemmillä ilmoilla lisään vielä alle puuvillaisen rimpsualushameen ja villakalsarit, jotka ehkäisevät mukavasti pakkasta ja viimaa.

inenglish

The Christmas Party season is officially open. For our buildings Tennant Association’s Christmas meal I wore one of my favourite item, red velvet dress. I use it only in Autumn and Winter because it is too hot for warm weather. It’s first apprearance in my blog was in 2009, over 5 years ago. So time has been good to it. In very cold weather I wear it with cotton ruffle petticoat and wool shorts, to prevent the freezing weather and wind.

pikkujoulu1

Samettimekko – kirppis
Lintuhäkki-kaulakoru – TitiMadam
Saapikkaat – Marco Tozzi

Velvet dress – thrifted
Birdcage necklace – TitiMadam
Boots – Marco Tozzi

pikkujoulu2

10 Comments

 1. Tuo mekko sopii hyvin joulunajan tapahtumiin. Minkälaista samettia mekko on? Jotkut tekokuituiset on kovin sähköisiä. Olen joskus ollut ihmeessä kun tytön mekko oli ottanut lasten pyörityksessä kaikenlaista itseensä. En oikein tiennyt miten sen parhaiten puhdistaisi. Teippiharjalla ja sormilla sitten yritin, mutta ei siitä oikein hyvä tullut. Minulla on samantapainen lintuhäkkikoru. Siinä on kaksi pienempää valkoista lintua ja sydämenmuotoinen “lukko” siinä ketjussa ja häkin sisällä kaksi helmeä. Isäntä hankki sen mulle Mission Possiblelta. Aika vähän tulee koruja käytettyä, vaikka aina välillä teen jotain yritystä siihen suuntaan.

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Pohjakangas on jotakin tekokuitua mutta epäilen että nukka on viskoosia koska tämä ei ole mitenkään hirveän sähköinen eikä sähköisty edes hankauksessa juurikaan. Tokihan sametti aina vähän kerää pölyä ja karvaa, mutta ei tämä mikään mahdoton ole. Muutenkin mekko on hyvin tehty koska käyttäytyy päällä hienosti. Mulla on toinenkin samettimekko, musta sellainen. Sen helma alkaa päällä ollessa aina kiertyä vinoon niin että toinen sivusauma tulee eteen ja toinen taakse. Se on siis leikattu väärin. Eräs samettipusero joka mulla aikoinaan oli, alkoi takin alla aina hilautua helmasta ylöspäin kainaloihin. Takkia riisuessa piti aina ensin tarkistaa että missä puseron helma on, näkyykö vyötärö paidan alta, ennenkuin voi riisua takin. Se johtui siitä että kangas oli leikattu väärin.
   Minäkään en ihan hirveästi tule koruja käyttäneeksi vaikka niitä tuolla on isot kasat. Siksipä aina välillä yritän ryhdistäytyä silläkin rintamalla.

 2. Kun nyt kaivelin tän lintuhäkkikorun laatikoistani esiin, niin laitoin sen nyt pitkästä aikaa kaulaanikin:) Siinä on yksi ärsyttävä puoli, nuo irtonaiset lisukkeet kilisee…

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – :D minä kyllä tykkään kilisevistä koruista. Oma koruni ei kylläkään kilise kun lintu on molemmista siivistään kiinni ketjun välissä. Eikä nuo pleksikorut muutenkaan juuri kilise, paitsi jos kolahtavat pöydänreunaa vasten.

 3. Jatta says:

  Upea väri ja kokonaisuus! Samalla haluisin tässä ohimennen huikata että blogisi on todella inspiroiva ja mielenkiintoinen. Oli upeaa lukea iso nippu uusia postauksia tauon jälkeen kun ne on näin laadukkaasti toteutettu :)

  1. Rhia says:

   Jatta – Kiitos! Ja erityiskiitos kehuista blogin suhteen, ne todella ilahduttavat ja antavat intoa jatkaa samaan malliin. Joulukuussa onkin tulossa postauksia joka päivälle joulukalenterin muodossa. Olen tässä jo ahkeroinut muutamia valmiiksi etukäteen ;)

 4. Jatta says:

  Voi että miten huippu juttu! Joulukuuta odotellessa :)

  Harvoin muistaa kehua itselle tärkeitä bloggareita sen edestä mitä heidän blogejaan seuraamalla itselleen saa. Pitäisi skarpata tässä asiassa kuten myös kommentoinnin suhteen.

  Tunnelmallisia iltoja!

  1. Rhia says:

   Jatta – Itseäkin ihan jännittää :D Ja tuo on totta, olen itekin yrittänyt kunnostautua kommentoimalla seuraamiani blogeja vähän ahkerammin. Minä odottelen täällä lunta saapuvaksi. Talveni (eivätkä etenkään jouluni) eivät tunnu ihan oikeilta ilman lunta …

 5. Olen kyllä minäkin sitä mieltä, että sinä olet bloginpitäjänä ihan huippu! Sun blogissa on hyvät kuvat, mielenkiintoisia aiheita, hauska kirjoitustyyli ja sokerina pohjalla juuri tuo, että paneudut tosissasi vastailemaan meille kommentoijille!

  1. Rhia says:

   Metsäntyttö – Tässähän vähän jo nolostuu kehuista :D Esteetikkona hyvät kuvat on tärkeitä, vaikka toki mullakin on aika paljon noita puhelimella näpsättyjä ja vähän rakeisiakin, mutta koska tykkään itse katella isoja nättejä kuvia niin arvelen että muutkin tykkäävät semmosista. Ja lukijoiden kommentteihin vastaaminen on hauskinta puuhaa, olen tainnut ennenkin sen mainita :D

Comments are closed.