Share-in-style: Asusteet / Accessories

Tällä kertaa Sacramento, Rosy ja Peggy Sue ovat valinneet Share-in-style-haasteeseen asusteet. Itse en ole kovin taitava asustaja, mutta nytpä onkin hyvä tilaisuus petrata sen suhteen. En tiedä onko tämäkään hätäisesti aamuhämärässä kasaan pistetty asu yhtään sen taidokkaammin asustettu. Kurkatkaa myös muiden osallistujien blogeihin, sieltä löytyy varsin hienoja asuja ja blogeja.

Lopussa myös varoittava esimerkki siitä miten silkille käy kun se vanhenee. Hiki ja aika haurastuttavat silkkiä niin että se lopulta antaa periksi jo aivan pienestä rasituksesta. Pidän tuosta puserosta joten ajattelin vetää siihen päälle paikan, onneksi tuota kangasta on tallessa pieniä paikan kokoisia paloja tuunauksen jäljiltä. Tässä syy miksi yleensä aina jätä kaikista kankaista joitakin paloja talteen. Koskaan ei tiedä milloin voi tarvita paikka-ainetta.

Jaan tämän postauksen Mis Papelicos-blogin kautta Share-in-stylessä.

inenglish

This time Sacramento, Rosy and Peggy Sue have chosen accessories for Share-in-style challenge. I’m not particularly good with accessorizing, but this is now good chance to do better. So behold, my take on accessories! I’m not so sure if this ensemble is done with any more skill than before. Check also other partakers, you can find rather nifty outfits and blogs.

And at the end we have warning example what can happen when silk gets old. Sweat and time make silk frail so that in the end it just gives in for even the smallest stress. I like that blouse so I’m going to do some darning on it. Thankfully I have some small pieces left of that fabric, from the revamping of this blouse. This is the reason why I never throw all of the fabric pieces away. You never know when you might need some darning material.

I am sharing this post via Mis Papelicos-blog, in Share-in-style.

sis_accessories1

Hame – itse tehty
Patellavyö – Inka Oy:n tehtaanmyymälä

Takki, silkkipusero, rintakoru, rannekoru,
käsilaukku, kengät – kirppikseltä

Skirt – made by me
Vintage style elastic belt – Inka Ltd Factory shop

Coat, silk blouse, brooch, bracelet,
handbag, shoes – thrifted

sis_accessories2

rip_on_silk

 

11 Comments

 1. Karakali says:

  AAAHHH!!! Ai kauhia mikä repeämä!! Mulla kait nousi jo melekeen paniikki kun näin tuon. Silkkipaitoja säästääkseni niiden käyttö on minimissään, mikä ei tietty ole mitenkään kovin fiksua :P Mutta käytössä rikki mennyt vaate on ainakin loppuun asti käytetty ja jos sen vielä saa paikattua takaisin käyttöön, on se minusta huippujuttu. Itsellänikin on kaapissa pari silkkipaitaa jotka odottavat pienennystä, muistankin säästää niistä ne kankaanpalat niin uskallan niitä sitten käyttääkin :)

  Niin ja mites se esitys meni?

 2. I am so glad you could join us for another Share-in-Style.
  it is always wonderful to see creative people like you.
  XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

  1. Rhia says:

   Karakali – Silkkipaidat voi pilaantua ihan vaan siellä kaapissakin niin mieluummin niitä kannattaa käyttää etteivät mene ihan ite eestään. Silkki kun syö itse itseään ihan vaikka sitä ei käyttäiskään. Kyllä vaatteet on tehty pidettäviksi :D

   Esitys meni oikein hienosti, kiitos kysymästä! Lavalla oli vähän ahdasta, mutta muutoin oikein kivaa. Itse en päässyt kaikkia esityksiä näkemään kun piti odotella lavan takana omaa vuoroa, mutta irkkutanssijat vetivät Riverdancen hengessä niin kovaäänisesti kengillään että raikui myös bäkkärille. Kiva päivä oli se.

   Mis Papelicos – Always a pleasure! Thank you for hosting such a great style-sharing project.

 3. Desiree says:

  Oh yes, the dreaded ancient silk makes us fall in love with it then breaks our hearts when it finally gives way. Of all the things that could go wrong with my clothes, my vintage silks make me sob when I hear that horrible sound of the start of a hole or a tear. But I stand by them forever! Well done on keeping your silk scraps, perhaps a tutorial on how you mend your silks? xoxoxoxo

  1. Rhia says:

   Desiree – Yes, sadly that is the ending for all silk. But thankfully we all get to enjoy the beauty of the silk before that happens. I have done tutorial for mending silk scarf but perhaps all-round-tutorial would be in order. Thanks for the suggestion!

 4. Peggy Sue says:

  Dear i love this look! You ser so beautiful!!!! Kisssssssssssssssss

 5. sandra says:

  Thank you for your lovely comment on my blog! and my goodness I adore your blog! I hope you repair your beautiful silk blouse, I couldn’t be trusted with such a fine fabric, I recently managed to rip my very old apron! I have no idea how x x x

 6. You look great, love your vintage style!!!

  1. Rhia says:

   Peggy Sue – Thank you so much! Thanks for dropping by.

   sandra – Thank you! I’m definitely repairing it, because it looks so cute. Silk is my favourite material and I have several silk blouses. I could tell you several stories about how I have managed to ruin some of the clothes and accessories I have, but thankfully the fabric items I’m able to repair myself ;)

   Mrs D – Thank you for visiting and your lovely comment!

 7. we call “shattering” when silk rots and falls apart. There’s really nothing to stop it

  1. Rhia says:

   thorne garnet – yeah, I’m afraid that will be the future for this blouse, but by patching it I can wear it atleast couple more times before the end :D

Comments are closed.