Helmikuun Instakuvat / February Instapics

Hillittömän hienojen bileiden jälkeen arkeen palaaminen on vaan niin kamalan vaikeaa. Se on vähän kuin semmoinen glitterinmakuinen kulttuurishokki. Kun jokaisella vastaantulijalla ei olekaan päällä kilokaupalla paljetteja, hapsuja, helmiä ja metrin pituista tukkalaitetta niin onhan se nyt vähän ankeaa. Sitäpaitsi kaksi päivää glitteripilvessä jättää jälkensä. Jos et ole koskaan käynyt burleski-bileissä niin minäpä kerron millaista se on.

Juontajamme Scotty the Sininen Pupu kuvaili sen hyvin osuvasti. Tiedät käyneesi burleskibileissä kun 10 vuoden päästä olet jossakin lomamatkalla, yöpymässä vaikka jossakin hiihtomajassa, istut aamupalapöydässä syömässä voileipää ja pim! Yhtäkkiä huomaat että aamiaislautasellasi on glitteriä. Tai olet matkalla sukulaistesi luokse, istut autossa ja kas, kojelaudalla on glitteriä. Tai olet ystäväsi vauvakutsuilla ja joku katsoo otsaasi tutkivasti ja sanoo sitten : sinulla on ohimolla glitteriä. Muistat että aaai niin, kymmenen vuotta sitten kävin tosiaan burleskibileissä.  Meiltä löytyy edelleen kotoa glitteriä viime heinäkuulta kun eräs burleskiesiintyjä yöpyi luonamme. Löysin sitä ihan vastikään kengistä joita minulla ei vielä ollut Xarahin vieraillessa luonamme.

Jos haluatte kokea saman henkilökohtaisesti, niin viikon päästä lauantaina olisi burleskia tarjolla myös Tampereella. Teerenpelissä nimittäin keikutetaan taas. Yksi Helsingin festareiden isoista nimistä, Kitten De Ville Ameriikan maalta saapuu Tampesteriin vetämään työpajan ja keikan. Tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä! Viikonloppua odotellessa tässä helmikuun instagramit.

inenglish

After awesome party it is always difficult to return the reality. It is like glitter-flavoured cultural shock. It is quite boring when everyone you meet are not wearing piles and piles of sequins, fringes, beads and one meter tall hair fascinator. Besides, two days in a  cloud of glitter leaves a mark. If you’ve never ever visited a burlesque party, I will tell you what it’s like.

Our host Scotty the Blue Bunny described it quite well. You know you’ve been in burlesque party when 10 years from now, you are on holiday, perhaps staying in a ski cabin, you are having your breakfast and suddenly bing! You notice that there is a piece of glitter on your plate. Or you are travelling to your relatives, sitting in your car and behold, there is a piece of glitter on the dashboard. Or you are your friends baby shower and someone looks at your forehead for a while and then says: you got some glitter on your forehead. Then you remember, ooooh yes, I went to a burlesque party 10 years ago. That’s what it’s like. We still can find glitter in our home after a burlesque performer stayed at our place last July. I just recently found some of it in my shoes, which I didn’t have at the time when Xarah visited us.

If you want to experience the same personally, next weekend is your chance. Teerenpeli Tease is coming again. One of the biggest names in Helsinki Festival this year, Kitten De Ville, is coming to Tampere for a workshop and gig. You don’t want to miss this chance! But while waiting for the weekend, here is February Instagram.

 

february2014

HELMIKUU
1. Tuliaisia ystävältä / 2. Possunkamaraa, nam!
3. 1910-luvun tyyliin / 4. Vähän vesivärimaalausta
5. Riemuidiootit matkalla Helsinkiin / 6. Tornadona HBF14 Tropical Tornadossa

FEBRUARY
2. Gift from a friend / 2. Pork crackling, yummy!
3. Channeling 1910’s / 4. Little bit of watercolouring
5. Loonies on their way to Helsinki / 6. As a tornado in HBF14 Tropical Tornado

8 Comments

 1. Minna says:

  Burleskibileet kuulostavat hieman samalta kuin koiran omistaminen: koirankarvoja pukkaa suunnilleen juuri korkkaamastasi margariinirasiasta. Kengistä nyt puhumattakaan.

  1. Rhia says:

   Minna – no juu vähän sama efekti kyllä :D glitterit tosin ei ole ehkä ihan niin ärsyttäviä eikä niitä ilmaannu ihan niin paljon just ruokaan tai suuhun, mutta muualle kylläkin.

 2. glitter, we call it the herpes of theatre. It’s hard to get rid of and it passes itself on to everybody

  1. Rhia says:

   thorne garnet – haha! Scotty the Blue Bunny actually called it burlesque herpes, but I didn’t dare to write that on the blog :D but what the heck, burlesque herpes it is :D

 3. satu says:

  “Hillittömän hienojen bileiden jälkeen arkeen palaaminen on vaan niin kamalan vaikeaa. Se on vähän kuin semmoinen glitterinmakuinen kulttuurishokki. Kun jokaisella vastaantulijalla ei olekaan päällä kilokaupalla paljetteja, hapsuja, helmiä ja metrin pituista tukkalaitetta niin onhan se nyt vähän ankeaa.”

  Niin, niin, niiiin totta! Ja glitteriherpes myös! vieroitusoireista kärsitään täälläkin… =D

  1. Rhia says:

   satu – Joo, en tiedä koska nää vieroitusoireet helpottaa. Ehkä ensiviikolla? Onneksi on Teerenpeli Tease lauantaina.

 4. Taika says:

  Pidin kovasti burleskibileet/glitter-sanailusta :) Sellaiset pitäisi joskus kokea mutta olen aina muualla kun olisi joku kiva tapahtuma.

  1. Rhia says:

   Taika – Burleskitapahtumia on onneksi näin keväällä aika paljon. Tampereella seuraavan kerran 5.4 ja 10.5. Helsingissäkin muistaakseni huhtikuussa, samoin Turussa. Tarkemman tapahtumakalenterin Suomen burleskibileistä löydät Burlesque Finlandin sivuilta.

Comments are closed.