Myrsky vaatekaapissa / Storm in the wardrobe

on

Toinen kalenterin luukku on auki ja ulkona näyttäisi olevan varsin rapsakka mutta kaunis talvikeli. Valtakunnassa siis kaikki hyvin joten otetaanpa tähän väliin pari asukuvaa. Mulla on ollut tässä pitemmän aikaa asukuvien kuivakausi meneillään. Olen ollut vähän tympiintynyt vintage-vaatteisiini ja vaatekaappiini ylipäätään. Vaikka periaatteessa sieltä löytyy kaikki tarpeellinen (paitsi lämmintä ohutta kashmir-neuletakkia) niin on tuntunut siltä että kaappi vaatii jotain uudistusta.

Okei, sanon sen suoraan. Olen menettänyt vaate-mojoni! There! Nyt se on sanottu, voin ryömiä jonnekin kivenkoloon kuolemaan häpeästä. Valtakunnassa siis ei olekaan kaikki hyvin, pinnan alla kuohuu. Olen katsellut vanhempia vaatekuviani ja ihmetellyt miksi vaatteeni näyttävät niissä kivoilta, mutta nyt kun katson vaatekaappiini näen siellä vain kasan lumppuja joita ei huvita pukea päälle. Asia hämmentää minua vähintään yhtä paljon kuin se että joku oikeasti pystyy käyttämään julkisella paikalla aikuisten potkupukua. Tässä ollaan nyt kriisin äärellä. Kaipaan vertaistukea!?

IN ENGLISH
Second door of the calendar is now open and it looks to be very crispy and pretty winter weather outside. Everything well in the Kingdom, so let’s have couple outfit photos. I’ve been having somewhat dry season of outfits going on for quite some time. I’ve been bored with my vintage clothing and my wardrobe overall. Even though I should have basically everything I need (except the warm thin cashmere cardigan) it feels that my wardrobe requires some renewing.

Okay, I make it clear. I have lost my wardrobe mojo! There! I said it, now I can crawl into some home to die of shame. So everything is not well in the Kingdom, but there is bubbling under. I have been going through my old outfit photos and wondering why my clothes look nice in them, but when I look inside my wardrobe it looks drab. I don’t feel like wearing any of it. This confuses me atleast as much as the fact that someone actually wants to wear adult one-piece in public. I am at the edge of the major crisis here. Some help here?!


Sesongin ensimmäisiin pikkujouluihin villamekossa. /
Going to the first Christmas party for this season,
wearing wool dress.


Töissä jokunen viikko sitten. /
Couple weeks ago at work.


Lumi saapui, niin saapui myös talvivaatetus
paksuine sukkiksineen. /

Snow arrived, and so did winter clothes and thick tights.


Itse tuunattu: purin alkuperäisestä hihasta hihansuun
ja virkkasin sen tilalle pitsiä puretulla langalla. /
Revamped sleeve: I altered the original sleeve edge by
unraveling the edge and crocheting lace with the original yarn.

2 Comments

  1. Salka says:

    Et kuule ole yksin. Tosin mulla on ehkä ongelmana ( tai, ongelmana ja ongelmana) se, että tykkään jumittaa muutamassa vaatteessa! Se itse tehty musta villakreppimekko on nyt jumitusvaate, samoin ihan mikä villapaita-hame/farkut yhdistelmä. Jotenkaan ei vaan huvita keksiä mitään uusia yhdistelmiä..:/

    1. Rhia says:

      Salka – Joo, mulla on myös paha tapa jumittaa samoissa vaatteissa. Kun seuraavakin viikko alkaa samalla mekolla niin sitä jotenkin tuntee itsensä luuseriksi. Itselläni se jumittaminen on viimeaikoina johtunut, ei niinkään siitä että joku vaate olisi älyttömän kiva, vaan ehkä lähinnä siitä että kaapista ei tunnu löytyvän mitään muuta kivaa. Itsehän päätin juurikin aloittaa toisenkin viikon tuolla samalla vaaleanharmaalla mekolla. Puin sen äsken päälle ja yllätyksekseni huomasin että hyvänen aika, tämä 5€ maksanut Löytötavaratalosta ostettu mekkohan sisältää peräti 10% villaa ja 3% kashmiria. Jostain syystä olin kuvitellut sen täysin viskoosi-polyesteri-retkuksi, vaikka yleensä olen täysi materiaalinatsi ja tarkistan valmistusmatskut aina ennen ostopäätöstä. Ehkä viiden euron hinta sai pääni sekaisin…

Comments are closed.