Photographic journey to the past

on

Kun katsotte viimeaikaisia blogissa julkaisemiani kuvia ei ehkä heti tule mieleen että olen harrastanut valokuvausta 13 vuotta. Aloitin perhetutulta lainatulla vanhalla Pentax-filmijärkkärillä jonka jälkeen siirryin Canonin filmijärkkäriin. Nyt kuvaan Canonin 1000D digijärkkärillä. Kuuluin myös lähes 10 vuotta Tampereen kameraseuraan jonka juhlanäyttelyissäkin on nähty ottamiani valokuvia.

Viimevuosina kuvaamiseni on keskittynyt lähinnä blogi-juttuihin joka toisinaan harmittaa minua vietävästi. Huomaan että valokuvaukseni taso on laskenut selvästi. Osasyyllinen on kiire. Kun suunnittelee blogipostausta niin aina ei aika riitä siihen että ottaa valokuvat viimeisenpäälle vaan ne tulee vain nopsasti räpäsistyä sinne päin.

Mutta ettei alkuperäinen visioni pääsisi unohtumaan niin haluan jakaa kanssanne muutamia ottamiani kuvia aiemmilta vuosilta. Joku on saattanut näitä jossain netissä nähdäkin, mutta blogissani en ole näitä aiemmin julkaissut. Tässä kohtaa on taas hyvä muistuttaa että kuviani koskee Creative Commons-lisenssi. Kuvia saa siis lainata ei-kaupalliseen käyttöön kunhan muistaa mainita kuvaajan ja mielellään linkata blogiini. Kaikki ohessa julkaistut kuvat on kuvattu alunperin filmille, mutta niitä on saatettu muokata myös tietokoneen kuvankäsittelyssä. Osa skannauksista on todella vanhoja joten kuvanlaatu on saattanut hieman kärsiä.

IN ENGLISH
When you look at the latest photos in my blog, you might not realize that I have had photography as a hobby for 13 years. I started with Pentax film SLR camera, which was borrowed from family friend. Then I moved to Canon film SLR and now I use Canon 1000D DSLR. I was also a member of local camera association for almost 10 years. I even had some of my photos on display in their anniversary exhibitions.

During past couple years my photographying has mainly concentrated on blog stuff, which sometimes bothers me quite a lot. I have noticed that the quality level of my photos has clearly dropped. Partly due to constant rush. When planning on blog post, I don’t always have time to make sure photos are high quality, but just quick snaps in a hurry.

But lets not forget my original vision. I want to share some of my earlier photos with you. Someone might have seen some of these on the internet, but I have never shown these in my blog before. I would also like to remind you that Creative Commons license is applied to my photos. You are allowed to borrow and publish them for non-commercial use as long as you give credits to the photographer and preferably link back to my blog. All of these photos have originally been photographed on film, but they might have gone through some sort computerized alterations. Some of the scans are really old so photo quality is not the best.

8 people like this post.

8 Comments

 1. Hehkuvainen says:

  Kauniita kuvia! Tuo alempi riikinkukonsulkakuva on jotenkin tosi vintage. Kiire on paha, se estää luomasta taidetta. Onnistunutta viikonloppua!

 2. RautaNeito says:

  Hienoja kuvia. Etenkin pidän tuosta kolmannest.

 3. Eveliina says:

  Talonnurkka on huikea! <3

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Kiitos :D Riikinkukonsulka-kuviin yritin tavoitella sellaista 20-luvun fiilistä. Nämä kaksi muotokuvaa ovat mielestäni onnistuneimpia kuviani ikinä. Ne roikkuivat pitkään olohuoneen seinällä mutta kun muutimme huonekalujen järjestystä jouduin ottamaan ne pois. Pidän itse myöskin savukekuvasta. Makuuhuoneemme seinällä roikkuu siitä tehty neljän kuvan sarja jotka olen vedostanut pimiössä erilaisia efektejä käyttäen. Ne neljä kuvaa ovat mielestäni onnistuneempia kuin tämä julkaisemani, mutta en jaksanut alkaa niitä tähän hätään skannaamaan ja oli liian hämärää valokuvan ottamiseen. Ehkä teen sen joku toinen kerta ;)

   RautaNeito – Kiitän ;) Kolmannen kuvan tarina onkin aika jännä (tai no ei välttämättä sellaiselle joka ei harrasta valokuvausta..) kuva (samoin kuin ongintakuvakin) on otettu mustavalkofilmille jonka lähetin Ifille kehitettäväksi värifilmitekniikalla. Originaali printattu kuva on varsin harmahtava, mutta filmikehityksen mukana tilattuihin digiversioihin oli jostain syystä tullut tällaisia punertavia sävyjä. Itse en ole sävyjä hirveästi enää kuvankäsittelyssä muuttanut. Filmille kuvaamisessa oli hauskaa se että koskaan ei oikein etukäteen tiennyt miltä kuva tulee näyttämään. ERilaiset kikkailut ja kokeilut filmeillä ja kehityksessä olivat hauskoja koska lopputulos saattoi olla ihan mitä tahansa.

   Eveliina – Kiitos, kuvan nimi on “Manmade mountain”. Kyseinen rakennus löytyy Tampereen Hatanpäältä, Nokian kompleksista. Pitäisi varmaan palata filmille kuvaamiseen, tulisi harkittua kuvia vähän pidempään ja lopputulos olisi ehkä laatuisampi kuin nykyään. Filmit ja niiden kehittäminen vaan ovat niin järjettömän kallista puuhaa että ei nykyään ole sellaiseen varaa, eikä oikein aikaakaan… Itse kehittäen toki edullisempaa, mutta ei mulla nykyään ole aikaa puuhailla pimiössä, siksi erosin kameraseurastakin kun en enää ehtinyt pimiöön vuosikausiin.

 4. RautaNeito says:

  Mä harrastin valokuvausta filmiaikaan. Silloin kehitin myös itse filmit ja kuvatkin. Mustavalkokuvista tuli parhaita. Ja silloin piti osata myös kuvata, kun piti onnistua kerralla ettei kulu filmiä hukkaan :D

 5. Desiree says:

  I’m certainly not surprised you’re such a keen photographer, your vision and images are stunning. I love the way you photograph faces (I’m hooked on portraits) – they’re beautiful and timeless shots. You are an artist Rhia. xo

 6. Riikka says:

  Oikein kauniita otoksia!

  1. Rhia says:

   RautaNeito – Joo, tuo on yksi syy miksi haluaisin palata filmiin. Pitäisi vaivata aivojaan vähän pidempään kuvan ottohetkellä eikä vaan näpsiä menemään. Mutta mulla ei ole kotipimiötä eikä tähän kämppään semmoista oikein saa. Filmit toki pystyy kehittämään vaikka vessassa kun tukkii valoaukot. Muistan vieläkin sen kikatuksen määrän kun opiskeluaikana kehitettiin ensimmäisiä mv-filmejä pilkkopimeässä. Hauskaa hommaa.

   Desiree – Thank you so much! Unfortunately I haven’t really done much lately and as I said, my photos are now mostly snapshots for the blog. When I started I was afraid to take portraits, I mostly photographed nature, but at one point I had a chance to take these portraits and they turned out great. However, to progress and evolve in photography also sometimes requires better equipment and I’m not so keen on those, I barely understand the shutter speed and exposure time. I just like aesthetics and I know what looks good to me.

   Riikka – Kiitos :D

Comments are closed.