Reflections of old Soviet – part 1

Päätimme tuossa yhtäkkiä yllättäin isännän kanssa lähteä poikkeamaan Tallinnassa. Isäntä ei ollut koskaan aiemmin ollut Virossa ja minäkin vain kerran aiemmin joten jännää oli tiedossa. Samalle viikonlopulle mahtuivat Ofelia Market Tampereella ja Velvet Night Tearoom Helsingissä joten pakkaaminen suoritettiin jokseenkin paniikinomaisissa tunnelmissa. Matkasta jäi pusero joten reisussa piti suorittaa pakollista shoppailua koska en halunnut viettää neljättä päivää samoissa vaatteissa vaikka ne kivat olivatkin.

Uhkarohkeasti päätimme että kävelemme satamasta hotellille. Kartan mukaan matkaa oli vain noin vajaa kaksi kilometriä. Tämä kannatti koska törmäsimme kävelymatkalla kiinnostavaan Neuvosto-elämästä kertovaan näyttelyyn sekä hurmaavan rustiikkiin Rotermanni-kvartaaliin jossa vietimmekin sunnuntai-illan kuunnellen livemusiikkia ja nauttien herkullista grilliruokaa kesäravintolassa. Maanantain vietimme Vanhassa Kaupungissa vaeltelemalla ja tutkimalla paikkoja. Kaikenkaikkiaan matkasta jäi tosi hyvä fiilis. Ruoka oli täydellistä, palvelu ensiluokkaista ja maisemat kiinnostavia.

Kuvia tuli napsittua niin paljon että jaan ne kahteen eri postaukseen. Tässä kuvia sunnuntailta.

IN ENGLISH
Me and my hubby suddenly decided we are going to pop in Tallinn. He’s never been in Tallinn before and I’ve been there only once so it was going to be exciting. Same weekend included also Ofelia Market-handcraft event in Tampere and Velvet Night Tearoom-burlesque in Helsinki so packing was done in somewhat panic mode. I forgot to pack a blouse so I was forced to do some shopping. I didn’t want to spend four days wearing same clothing even though how comfy and nice.

Bravely we decided to walk from harbor to the hotel. According to the map it was only about little less than two kilometers. This was worth taking the risk because we found interesting exhibition about Soviet Life and Rotermann Quarter where we actually spent the rest of the Sunday, listening live music and eating delicious grilled food in charming summer restaurant. On Monday we wandered around Old Town, checking places. All in all the trip was success and left both of us very happy. Food was perfect, service was excellent and scenery very interesting.

There is so much photos I will divide them in two separate posts. These are from Sunday.


Neuvostoliitto alkaa tästä /
Soviet Union starts here


Ruumiinkulttuuri kuului Neuvostovenäjän propagandaan. /
Physical culture was part of the Soviet propaganda.


Pelottava sukelluspuku. Pukuun mennään sisään edessä olevasta
“säkinsuusta” jonka jälkeen tiukka pääosa puetaan ja solmitaan
säkinsuu umpeen. Mitenkähän tiivis tämä mahtoi olla? /
Scary diving suit. You go in to the suit from the “bagmouth” in
front, then you put the tight head on and tie the opening.
I wonder how watertight this was?


Hullu sukeltaja sanoo “Moi!” /
Crazy diver says “Hi!”


Neuvosto-kodit oli tehty lähinnä vain nukkumiseen.
Keittiöstä löytyi välttämättömin. /
Soviet homes were only meant for sleeping.
Kitchen had only the necessities.


Neuvostoliitossa oli pulaa vähän kaikesta,
koneetkin rakenneltiin itse. /

Soviet Union had a shortage of everything,
even the machinery were homemade.


Isäntä testaa Ladaa / Hubby testing Lada


Itse näyttelyrakennuskin näytti sille että
romahtaa hetkenä minä hyvänsä. /
The exhibition building itself looked like it’s
going to go down any minute.


Tallinnassa vanha ja moderni lyövät kättä hauskalla tavalla. /
In Tallinn old and new greet each other in intriguing way.


Pieni karuselli Rotermannilla. Kumpi on pelottavampi:
leijona vai hevonen hullunkiilto silmissä? /
Little merry-go-round in Rotermanni Quarter. Which one
is scaryer:
lion or maniac horse?


Ja miksi jääkarhulla on enkelin pää perseessä? /
And why does the polar bear have angel’s head on it’s arse?


Pakollinen ruokakuva: herkullinen pihvi suoraan grillistä. /
Mandatory food photo: delicious beef straight from the grill.

7 Comments

  1. Salka says:

    Yyh, nuo Neukkuaikaiset sukellus- ja kaasunaamarikamat on niin pelottavia..:< Ja siis samaan syssyyn kaikki toisen maailmansodan aikaiset naamarit jne. Muistan joskus nähneeni jonkun dokkarin, jossa oli videotallennetta "ufosta" jota sotilaat pällisteli, joka oli tippunut tyyliin johonkin Neuvostomaahan(??) 50-tai 60-luvulla ja mua oikeasti oksetti, just kaikki ne kaasunaamarit ja videon "rakeinen" laatu..harmi vaan kun ei enempää muista, kuin sen, että se oli puistattava televisiotuokio..:T

    Mutta Viro on ihana maa! Täytyiskin joskus lähteä sinne ja niin, että päiväristeilyn sijaan viipyisi muutaman yön :)

    1. Rhia says:

      Salka – Joo, kaikenlaiset kuminaamarit on kyllä aika kreepyjä. Mulla ei yleensä ole ahtaanpaikankammoa (tuosta metallisesta sukelluskypärästäkään ei sellaista tullut), mutta tiukasti päänmyötäinen kuminaamari voisi sellaisen kyllä tehdä… Onneksi ei tarvitse kokeilla. Mekin innostuttiin lähtemään reisuun kun löytyi kohtalaisen hintainen hotellipaketti. Ja kun tuo laivamatka kestää vain kaksi tuntia niin itse kaupunkiin tutustumiselle jää reilusti aikaa. Suosittelen Tallink City hotellia. Tämä oli nyt toinen kerta kun olen kyseisessä hotellissa ja on pelkkää hyvää sanottavana. Jos jaksaa kantaa matkatavarat niin hotelli on kävelymatkan päässä satamasta ja kävelymatkan päässä oikeastaan mistä hyvänsä. Ostoskeskus löytyy aivan vierestä ja vanhaan kaupunkiinkin on mukava matka käppäillä.

  2. I love looking at other peoples travel photos. Thanks!

  3. Desiree says:

    What a wonderful weekend away, you look so happy to be out with your dear hubby and look at him in that lovely old Lada – what an amazing green!!!! xo

    1. Rhia says:

      Thorne Garnet – Me too, that way you might find interesting places to visit. Better way of planning your own trip, rather than usual tourist guides. More photos to come later.

      Desiree – We really did enjoy that trip, even though it was only for two days. I have been so stressed about the work I needed to go outside the borders to completely forget everything. And it did work :D

  4. Repesin ihan täysin tuon hevosen ilmeelle. :D Jostain syystä se sanoo mun päässäni: “Hellouu there…” sellaisella montypythonmaisella äänellä.

    1. Rhia says:

      Magdalena Hai – No niin :D voit siis kuvitella miten minä repesin kun näin sen ilmeen. Saatika vielä sen jälkeen kun näin jääkarhun perseessä enkelinpään… Varsin pelottava pieni karuselli oli se ;)

Comments are closed.