Stop / Motion

on

Joku joskus jossakin bloggasi stop motion videoista. Ne ovat hämmästyttäviä taidonnäytteitä ja pitkäjänteistä puurtamista jossa video kasataan pala palalta tuhansista still kuvista. Jostain syystä nämä videot sykähdyttävät ja ovat niin kauniita ja jännittäviä. Näistä on tullut myös suosittuja musiikkivideoina. Hämmästelen miten jollakin riittää kärsivällisyys tällaisten tekemiseen. Jaanpa teille tässä muutaman suosikkini.

IN ENGLISH
Long time ago someone somewhere blogged about stop motion videos. They are amazing artwork and it takes huge amount of time to finalize them. They are created by attatching together thousands and thousands of still photos. For some reasons these videos take my breath away, they are so pretty and exciting. They are also popular on music video industry. I’m amazed someone has the patience to create these. Here’s couple of my favourites for your entertainment.

5 Comments Add yours

 1. superheidi says:

  I am such a sucker for stop motion, love it! Did a course once and the time consuming part of the worst motivator. Loved the t-shirt film. Thanks for posting.

  1. Rhia says:

   superheidi – There is some sort of vintage feeling on stop motion isn’t there. This is pretty much what the first animations were and I suppose the time these take to make is one part of the charm, and the cleverness of the planning and designing, like on the t-shirt film. I am sucker for them too :D And the old flip books are pretty much the same technique, I was looking at those just today in the museum where I was having a meeting.

 2. Hehkuvainen says:

  Nämä on kyllä hurjan hienoja. Flip book on ideana lapsuudesta tuttu; vihkojen kulmiin piirreltiin tikku-ukkoja juoksemaan ja hyppimään :D.

 3. Abby says:

  Hi Rhia! Thank you for entering my Sew Grateful Week giveaway. You won the vintage pattern, Vogue 5876! Congratulations! I couldn’t find an email address on your info page, so please email me back within the week with your address so I can ship it off to you. thisdamselflies (at) gmail (dot) com.

  1. Rhia says:

   Hehkuvainen – Joo, samantapaisia sitä on itsekin tullut piirusteltua vihkojen kulmiin. Enää ei riitä aika eikä kärsivällisyys :D

   Abby – Wow, I did? Thank you so much!

Don't be shy, leave a message! / Älä ujostele, jätä viesti!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.