Kashmiria / Cashmere

Koska talvi on tulossa hemmottelin itseni lämpimillä sukkahousuilla. Kashmir-villaisilla sukkahousuilla (no okei okei, ei näissä ole kuin 15% kashmiria, mutta silti).Todella, todella toivon että nämä kestävät kauemmin kuin kaksi viikkoa (se aika jonka sukkahousuni yleensä maksimissaan kestävät, oli materiaali tai hinta-laatusuhde mikä hyvänsä).

inenglish

Because winter is coming I spoiled myself with warm tights. Cashmere tights (okay okay, there’s only 15% of cashmere in these, but still). I really really hope that these will last longer than two weeks (the amount of time that my tights usually last at max, no matter what material or price-qualityrelation).

6 Comments

  1. Sanski says:

    Mulla jatkuu edelleen operaatio Täydellisetn sukkahousujen metsästys. Tai legginssien. Ostan aina joko liian pieniä tai sitten ne XL-kokoiset, jotka alussa on täydellisyyttä hipovat, lörähtää täysin muodottomiksi. Täytyykö tässä käyttää kohta henkseleitä sukkahousujen kanssa!?

    1. Rhia says:

      Sanski – Ainaista etsintää se mullakin on. Ostain pelkkää XL-kokoa, mutta sekään ei aina ole tarpeeksi suuri. Ongelma on mulla paksut pohkeet ja reidet. Sukkisten jousto menee aina siihen leveyteen eikä pituutta ole riittävästi. Kerran löysin hyvät joissa oli 5-7 cm leveä vyötärönauha, ne istuivat täydellisesti eivätkä valuneet tuon hyvän vyötärönauhan ansiosta, mutta kuten sanottu, ne rikkoontuivat aika nopeasti. Kohtalon ivaa oli tietysti se että löysin ne jostakin alennuskorista eikä niitä enää tietenkään valmisteta. Miksi hitossa sen vyötärönauhan pitää aina olla semmoinen kapea ja kiristävä kun se voisi olla leveä ja napakka? Ja paksuissa sukkiksissa mun ongelma on se että haarakiila on aina väärän muotoinen. Se kiristää haaroista aina niin paljon että sauma painautuu pakaran alaosaan ja reilussa viikossa kuluu kireyden vuoksi siitä sauman kohdalta rikki. Valuminen on ärsyttävää mutta vielä ärsyttävämpää on se haaroista kiristäminen ja rikkoutuminen.

  2. Nina says:

    Onnea uusille sukkiksille! Mulla on ainakin toistaiseksi kestänyt hyvänä ne Wolfordin merinovillaiset mitkä ostin talven varalle. Olen siis käyttänyt niitä jo nyt ja lämpimät ja mukavat ovat.

    1. Rhia says:

      Nina – Niin mutta sulla ei varmasti ole sitä haarakiristys-ongelmaa jota kuvailen tuossa kommentissani Sanskille. Mulle oikeasti on noi XL-kokoisetkin sukkikset monesti liian pieniä ja jäävät kiristämään haaroista vaikka olisi haarakiilakin. Sukkikset kiristävät siis leveyssuunnassa ja sitten kun ne vielä samanaikaisesti valuvat niin repeytyvät helposti istuessa.

  3. Hehkuvainen says:

    Onpa hyvän väriset sukkapöksyt! Mulla ei yleensä ole haarakiristysongelmaa (kuulostaa kaamealta vaivalta!), mutta kerran koin jotain sen tapaista. Luulen, että se oli joku valuvika, en ymmärrä miten ne semmoiset olivatkin: seisoessakin tuntuivat hiukan omituisilta ja istuessa olivatkin sitten aivan mahdottomat. Ei ollut yhtään joustoa pakaroille! Eihän semmosia voinut pitää edes siihen asti että olisivat revenneet tai kuluneet puhki.

    Eilen hypistelin kaupassa villasekoitteisia Sidosteen sukkahousuja. Kovin houkuttelivat, mutta pihiys iski. Olin juuri löytänyt täydellisesti istuvan villasekoitehameen kirpparilta kolmella eurolla, enkä kertakaikkiaan voinut laittaa samalla reissulla sukkahousuihin kahtakymmentä euroa…

    1. Rhia says:

      Hehkuvainen – Kyllä, väri on taupe ja tuo ruudutus on hauska :D Sitä haarakiristystä on hankala kuvailla kun ei voi näyttää, enkä viitsi haarojani alkaa blogissa revittelemään ;) Välillä se kiristys on takana kuten tuo sinun kohtaamasi yksittäistapaus ja välillä sitten edessä nivustaipeessa niin että sukkahousut kiristävät reittä. Joskus taas se kiristys on toispuoleinen ja joskus se on niin outo etten osaa edes määritellä mistä kohtaa se tarkalleen kiristää. Olipa se kiristys sitten edessä tai takana niin lopputulos on sama, istuessa ja kävellessä ei voi jalkoja kunnolla liikuttaa kun sukkikset kiristävät juuri siltä kohtaa jossa jalat on kiinni kropassa. Istuessa kiristys tuntuu vielä voimakkaampana kuin seistessä ja usein joudun nostamaan sukkiksia ennen istumista vähentääkseni sitä. Joissakin sukkiksissa se ongelma ilmenee pahempana kuin toisissa. Paksuissa yleensä pahempana kuin ohuissa. Ohuet vatsaa ja pakaroita “muotoilevat” sukkikset on olleet tähän mennessä parhaiten istuvat. Ja verkkosukkikset, niissä on niin paljon joustoa että eivät kiristä mistään. Yhdet verkkosukkikset ovatkin mun pitkäkestoisimmat, ne taitaa olla jo kolme-neljä vuotta vanhat eivätkä vieläkään ole rikki.
      Mä ostan monesti sukkiset tarjouskoreista ;) Niistä löytää kausivärejä ja -malleja joskus tosi edullisesti (parhaimmillaan olen maksanut opaque sukkiksista jotain kaksi euroa pari). Huono puoli on sitten se että jos/kun kerrankin löytää jalkaan hyvät niin niitä ei enää saa. Nämäkin olivat kai jokin tarjous 9,90€, Tampereella Tullintorin sukka-myymälästä.

Comments are closed.