Löytämisen vaikeus


Löytäminen voi
joskus olla varsinaisen työn ja tuskan takana. Etenkin jos haluaa löytää jotain ihan tiettyä. Minä olen yrittänyt etsiä pinkkiä huulikiiltoa, joka toisi luonnollista sävyä huuliin ja olisi kiiltävä mutta ilman niitä kaikenlaisia hileitä ja kimalteita joita näyttää olevan nyt kaiken värisinä kaikissa mahdollisissa huulikiilloissa. Tuntuu olevan todella vaikeaa löytää hileetöntä huulikiiltoa jossa olisi kuitenkin jonkin verran pigmenttiä. Tarvitseeko sitä hilettä tunkea jokapaikkaan? Jos sellainen löytyy niin kiilto on väritön tai väri on joko tummanpunainen tai beige.

Viitisen vuotta
sitten löysin täydellisen pinkin huulikiillon Chanelilta. Siinä oli kyllä hilettä, mutta se oli niin pientä ja juuri oikean sävyistä pinkkiä että sitä ei juuri huulissa erottanut muuta kuin pinkkinä värinä. Ja eikö ne perhanat menneet ja lopettaneet koko kyseisen Cristalle Gloss-sarjan. Siitä asti olen yrittänyt etsiä korvaajaa sillä Cristalle Glossin tilalle tulleessa Chanelin sarjassa ei sopivaa sävyä enää löytynyt. Olen säilyttänyt kiillon loppurääppeitä värimallina.

Käytössäni on
ollut viimeaikoina aika aktiivisesti joku vanha (mutta ihan kunnossa oleva) H&M:n kiilto joka on yllättäen beige, mutta näyttää huulilla vaaleammalta kuin tuubissa. Nyt kun se alkaa olla loppumaisillaan päätin että täytyy löytää uusi huulikiilto. Ostelen niitä harvakseltaan sillä usein käy niin että ne menevät pilalle ennen kuin saan käytettyä loppuun. Tutkailin valikoimaa paikallisessa Prismassa ja en voi kuin kirota sitä hileiden ja kimalteiden määrää. Jostain poistohyllyn tapaisesta (yllätys!) sitten löytyi Nivean Volume Shine Glace jonka hile näytti minimaalisen pieneltä. Ostin sen ja kappas kehveliä, sävy on kovin lähellä Chanelin kiiltoa.

Mitä tulee
huulikiiltojen koostumuksiin niin olen aika nirso. En pidä tahmaisesta joka liimaa huulet toisiinsa. Kiilto ei myöskään saa levitä huulten ulkopuolelle päivän mittaan kuten kävi L’Orealin Glam Shine’lle (terveisin pelle jonka huulissa oli kultaista kimalletta, mutta viininpunainen pigmentti oli paennut juonteisiin huulten ulkopuolelle). Jotkin koostumukset kuivattavat ja saavat aikaan hilseilevät huulet. Toiset kuluvat huulilta pois puolessa tunnissa. Täydellisin koostumus on toistaiseksi löytynyt Oriflamen Giordani-sarjan Gloss Opulence-kiilloista. Kiilto on kermaisen pehmeää ja saa huuletkin tuntumaan ihanan pehmeiltä. Ihanteellista olisi tietysti jos samaan huulikiiltoon saataisiin sekä täydellinen koostumus että haluamani väri, peittävyys ja mahdollisimman vähän hilettä. Etsintä jatkuu.

Vasemmalta oikealle:
Nivea Volume Shine Glace
Lopetettu Chanel Cristalle Gloss
Lopetettu H&M huulikiilto

From left to right:
Nivea Volume Shine Glace
Discontinued Chanel Cristalle Gloss
Discontinued H&M Gloss

Nivea Volume Shine Glace on lips


IN ENGLISH
Finding can sometimes be tricky. Especially if you are trying to find something specific. I have tried to find pink lip gloss, which would give natural colour and would be glossy but not with any sparkles or glitter. Glitter seems to be in every single lip gloss there is and I’m just not a big fan of glitter in lip gloss. Do you really have to stuff glitter everywhere? There are some glitterless glosses but usually colours are dark red or nude, or just clear without any pigments.

Five years ago I found perfect pink gloss from Chanell. There was little glitter in it, but it was so fine it didn’t really stand out much. And glitter was pink so it really looked just pink on lips. And those darn people went and discontinued that Cristalle Gloss-lipgloss. I kept the last bits of that gloss as a colour sampler and tried to find replacement ever since.

Lately I
have been using some old (but working) H&M gloss which is, surprisingly, beige but looks lighter on lips. Now it is almost finished so I decided to get new lip gloss. I don’t buy them very often because they tend to go bad before they are finished. I was checking out the options in local shop and all I could do was to curse the amount of glitter and sparkle. From some discontinuing products shelf (surprise surprise!) I found Nivea Volume Shine Glace that looked tolerable. I bought that and to my big surprise it was pretty close to Chanel.

Talking about
the texture in glosses I am rather picky. I don’t like sticky gloss that glues your lips together. I don’t like gloss running outside of your lips smearing all over like L’Oreal Glam Shine did to me (says one clown who had golden glitter on her lips but wine red pigment had run outside the lips along the wrinkles). Some glosses dry my lips and make them flaky. Some wear off in 30 minutes. The most perfect texture I found so far was Oriflame Giordani Gloss Opulence Gloss. It is creamy and makes your lips feel softer than ever. The most idealistic would be to find a gloss that has the perfect texture with the colour and cover I want, without glitter. Search continues.

7 Comments

  1. Tiinaliina says:

    Tuota etsimisen tuskaa lisää myös se, että muistaa joskus viime viikolla tai viimekuussa nähneensä tuotteen jota ei juuri silloin ajatellut laisinkaan. :D on muuten todella ärsyttävää.

  2. UlMA says:

    Lipcolour woes; I know all about those. What I like always gets discontinued too…

    Do you have Topshop in Finland? They've just brought out their own make-up line and have a Lip Polish which is supposed to be good. I'm not really a Topshop person but I'm going to give it a try, as it's supposedly somewhere between gloss and lipbalm.

    /Sin xx

  3. Anonymous says:

    Toi tuotteiden lopettaminen on niin väärin.
    Mulla oli lemppari huulipuna, Lumenen, sinisessä hylsyssä, jonka valmistus lopetettiin kai joskus 4-5 v sitten.
    Siitä asti olen hakenut toista täydellistä huulipunaa. Kaapit on täynnä kokeiluja, kaupassa tuntuvat olevan ok, mutta käytössä on pakko todeta, että sävy ei vieläkään ole ihan oikea..

    Eppaa, niinkuin 8-v- tyttäreni tapaa sanoa.

    nina

  4. Foxie says:

    Hei, haastoin sinut! Toivottasti et ole tehnyt tätä vielä..

    http://delusive-emancipation.blogspot.com/2010/05/haaste-olenko-tarpeeksi-outo.html

  5. Rhia says:

    Tiinaliina: Joo sepä vasta ärsyttävää. Ja kaikkein ärsyttävintä on sellainen että kävelen kaupungilla, näen näyteikkunassa jotain kivaa ja sitten kun myöhemmin haluaisin palata liikkeeseen katsomaan kyseistä tuotetta niin enpä enää muistakaan että missä liikkeessä se oli tai että missä se liike edes sijaitsi. Ei oo helppoo ihmisen elämä.

    Sin: Unfortunately we don't have Topshop here, but thankfully we can order online. I just recently heard aswell that they have now launched their own make up line. It seems to be some sort of fashion now for clothing shops to have their own make up line. I heard good reviews on Lip Polish. Perhaps I have to order and try =)

    Nina: no eppaa tosiaan! Kumma juttu että ne omat suosikit lopetetaan aina. Erään saksalaisen ruokakaupan lopettamista tuotteista voisin tehdä ihan oman postauksen jos viitsisin… mutten viitsi =) Yhtä kauan kuin sinä olen minäkin koko lailla etsinyt korvaajaa tuolle Chanelin kiillolle. Mutta tää Nivea on aika hyvä, onkohan tääkin nyt lopetettu…

    Foxie: oon tehny jonkun oudot tavat-haasteen joskus reilu vuosi sitten, mut ei se mitään, voin tehdä uudestaan =D ei se on niin justiinsa.

  6. Prefecta says:

    Mä olen tykännnyt eniten Cliniquen kiilloista joissa ei olen (just!) niitä hileitä. Macin kiilloissa on kanssa ihania, oletko testannut ne?

  7. Rhia says:

    Prefecta: en oo testannu kumpiakaan. MAC on jääny väliin lähinnä siksi ettei sitä saa täältä Tampereelta eikä pääse kovin usein niitä hiplaamaan livenä.

Comments are closed.