Värinvaihtoviikko

on


Vapaa alkoi virallisissa merkeissä. Kävin hakemassa pari allekirjoitusta papereihin. Sitten kotiin rentoutumaan. Kaksi tuntia menikin sitten rattoisasti värinvaihtoon. Hiusväri oli alkanut haalistua jo pahaenteisesti harmahtavaksi joten aiemmin hankittu väripaketti pääsi käyttöön. Syntymässäni minulle annettiin vaalea eloveena-tukka. Isäni oli pellavapää, äitini taas on ruskeaverikkö. Mikä on lopputulos kun nämä kaksi yhdistetään? Vanhetessa vaaleat hiukseni alkoivat tummua
kun sekaan tuli tummanruskeita ja mustia hiuksia. Ei ei EIIIII! Sain siis loppujenlopuksi sen perisuomalaisen maantienharmaan kuontalon, jota inhoan yli kaiken. Sama juttu tapahtui veljelleni, hänkin värjää hiuksiaan. Itse aloin värjätä hiuksia jo teini-iässä. Silloin käytin usein kaupan kevytvärejä ja vaihtelin väriä maun mukaan. Tuli testattua mustaa lukuunottamatta lähes kaikki porkkananpunaisesta mahonkiin ja blondiraitoihin. Miellyin blondattuun tukkaan ja olinkin blondina monta vuotta. Kokeilin välillä punaisen eri sävyjä mutta palasin aina blondiin. Sitten tapahtui käänne. Huonompaan? No ei, mutta löysin vuosien blondauksen jälkeen taas tumman hiusvärin. Ensin varovasti keskiruskeaksi, siitä tummemmaksi ruskeaksi, sitten mustanruskeaksi. Ja lopulta sitten mustaksi. Nyt olen viihtynyt monta vuotta tummanruskeassa, mustanruskeassa ja mustassa tukassa. Koen salaista mielihyvää siitä rajusta kontrastista, jota musta hiusväri posliininkalpean (joskin hivenen punoittavan) ihoni kanssa luo. Ajatelkaa miltä näytän luonnollisissa väreissäni: maantienharmaa mitäänsanomattoman värinen pehko ja kalpea punoittava iho. JEEE! KAIKKI TAHTOO!

Hieno neiti syntymä-blondina kultaisella 70-luvulla

Ihoni on sitä pahinta laatua, en rusketu, palan herkästi. Pisamia minulla ei kylläkään ole. Auringonotto ei ole koskaan ollut lempihuvejani. Saan helposti auringonpistoksen, punoittavan ihon ja migreenin. Suojakertoimia pitää olla aurinkorasvassa PALJON. Usein ostan lapsille tarkoitettuja rasvoja, koska niissä on reilut kertoimet ja purkit ovat suht pieniä. En luonnollisestikaan oleile auringossa kuin harvakseltaan joten valtaisat rasvapurkit menevät mulla vanhaksi ennenkuin ehdin käyttää ne loppuun. Harkitsen vakavasti mukana kulkevan päivänvarjon hankkimista aurinkoisia päiviä varten. Säästää aurinkorasvaan hukkuvia roposia.

Ruskea, harmaantumaan päin (tyvessä oma väri)
ja värinvaihdon jälkeen: MUSTAA!
Ps. Miksi mun silmissä näyttää sille että olen
Mariah Carey-kopio tuossa After-kuvassa
IIIIK!