Harvinaista vihreää

Joskus aikojen alussa joku haastoi minut listaamaan vihreitä asioita kodissamme. En enää muista kuka ihme se oli, mutta joka tunnistaa itsensä niin ilmoittautukoon että saadaan linkkiä kehiin. Vaikka vihreä on isännän lempiväri, ei meiltä kamalasti vihreää löydy. No tässä nyt kuitenkin joitakin vihreitä asioita. Pahoittelen haasteen toteutuksen venymistä vähän pitkäksi.

Vihreät verhot
Nämä verhot olen antanut isännälle lainaan silloin kun hän vielä asui entisessä koirankopin kokoisessa yksiössään. Nyt ne ovat makuuhuoneemme verhoina. Verhot ovat
lapsuudenkodistani, jossa ne erottivat saunan pukeutumistilan käytävästä. Verhot on painanut 70-luvulla Aitoossa muistaakseni Tekstiilipaino E. Helenius, joka painoi alihankintana myös ensimmäiset unikkokankaat 60-luvulla ja monia muita Marimekon kuoseja. Mallin on suunnitellut Pirkko Aimo ja sen nimi on Hekla.


Riikinkukko
Okei, mä myönnän ettei tämä ole kokonaan vihreä vaan enemmänk
in ruosteenruskea. Se on kuitenkin alunperin ollut enimmäkseen vihreä, tujauksella vaaleansinistä. En tiedä mikä tämän poloisen riikinkukon tarina on. Minä löysin sen viime vuonna kirppikseltä muistaakseni eurolla. R-a-kastan riikinkukkoja joten mukaanhan se lähti ja sulostuttaa nyt makkarin seinää.

Vihreät kattolamput
Isännän lamppujahan nämä. Lamppuja on oikeastaan kaksi, mutta siitä toisesta meni joku muoviosa rikki joten se on pois käytöstä. Tästä tulee eteiseen aika hurja valaistus.

Pölyhuiska
Sain vuosia sitten tämän pölyhuiskan lahjaksi entiseltä anoppi-kokelaalta. Rakastan tuota vihreää väriä niin etten ole raaskinut käyttääkään tätä (oikeastaan inhoan pölyjen pyyhkimistä
kuten kaikkea muutakin siivousta, mutta on hyvä tekosyy sanoa että en raaski käyttää kaunista huiskaa). Huiska kulkee mukana muutoista toiseen ja koristaa nyt cd-telinettä.


Korut
Hämmästyksekseni omistan muutaman vihreän korun. Vihreä helminauha on antiikkiliikkeestä. Vieressä samanlainen ruskeana. Vaaleanvihreän rannekorun olen tehnyt itse helmityökurssilla. Tekniikkaa en enää jaksa muistaa. Pitkän kaulakäädyn, jossa seassa myös useampi vaa
leanvihreä iso helmi olen löytänyt kirpputorilta. Kirpputoriostokseksi se oli suhteellisen kallis, 9€, mutta se oli niin hurmaava että en voinut jättää ostamattakaan ja hyvä ostos se olikin sillä on suosikkikorujani.


Edellämainittujen lisäksi löytyy joitakin yksittäisiä vihreitä asioita kuten dvd-koteloita, muutama kirja ja pari vaatetta. Olkkarin sohvatyynyissä on vähän vihreää, samoin keittiön omppu-verhoissa. Näistä en kuitenkaan viitsinyt ottaa kuvia (toden sanoakseni ne tyynyt on aika kamalat ja olen aikonut päällystää ne uudelleen jollain vähän tyylikkäämmällä kankaalla). Omistan tasan kaksi kokonaan vihreää vaatetta: tämän liivin ja vaaleanvihreän topin. Hyvänä kolmosena tulee ryppysifonkinen pusero, mutta sekään ei ole kokonaan vihreä sillä siinä on valkoisia pieniä pilkkuja. Muutamista muista saattaa löytyä vihreää muiden värien ohella. Isännällä taitaa olla vihreää myös muutamissa neuleissa ainakin ja taisi sillä olla tummanvihreä poolokin. Niitä nyt ei kuitenkaan tässä yhteydessä esitellä.

Pistetään värihaaste eteenpäin. Haastan kertomaan kotinsa punaisista asioista Majaynan, Katarimarian ja Teen.

IN ENGLISH
In the beginning of times, somebody tagged me to list green things in our home. It was so long ago I can’t remember who it was. But if you recognise yourself, let me know and I will put link on your blogh in here. Even though green is boyfriends favourite colour, we have only little bit of green stuff around. Sorry about the long delay on making this tag to happen.

Green curtains
I borrowed these curtains to my boyfriend when he was still living in his previous
tiny little closet called studio flat. Now they are hanging in our bedroom. Originally they are from my childhood home, where they were separating sauna dressing corner from the corridoor. Curtains have been printed in the 70’s by E.Helminen in Aitoo, Finland. Same factory made original Poppy-pattern in the 60’s for Marimekko, and also other prints for them aswell. This curtain is designed by Pirkko Aimo and is called Hekla.

Peacock
Allright, I admit this is not completely green, it’s more like rusty brown. It has been green in it’s previous life, with the dash of light blue. I have no idea what is the story behing this poor
old peacock. I got it from fleamarket last year, with only 1€ if I remember correctly. I love peacocks so I just had to take it with me and now it is hanging on our bedroom wall.


Green lamps
These are boyfriends. There is two of them, but other got a bit broken so it’s not in use. This creates rather wild lighting in the hallway.


Featherduster
I got this featherduster years ago from my ex-almost-mother-in-law. I love that green colour so I can’t possibly ruin the duster by using it (actually I hate dusting, like any other cleaning, but it is clever excuse to say that I can’t use that pretty duster). It follows me from one apartment to another and now it is on top of our cd-rack.

Jewelry
For even my own surprise I own some green jewelry. String of green pearls is from antique shop and on the left side is identical necklace in brown. Light green bracelet I made myself in beading course. I can’t remember what technique it is though. Long necklace, with green and other coloured beads is thrifted find. It was rather expensive for thrifted item, 9€, but it was so charming I had to get it. And it was good purchase, one of my favourite necklaces.

In addition
to that list we also have some other green items like dvd-cases, some books and clothes. Livingroom sofa pillows have a bit green and so does apple curtains in kitchen. I didn’t take photos of these though (to tell you the truth those pillows are rather horrible and I keep meaning to make new covers on them with more stylished fabric). I own only two clothes that are completely green: this knitted vest and light green top. I also have light green chiffong top, but it’s not completely green, it has white polka dots. Some other clothes might have green on them, amongst other colours. Boyfriend might also have green atleast on some knitted clothes. Anyway those are not shown at this point.

Let’s put the colour tag forward. I tag Majayna, Katarimaria and Tee to tell about the red things in their homes.