Höyryä ja kiskoja / Steam and rails

on

Mulla jäi vähän juttu kesken joulukuisesta Englanninmatkasta. Tähän väliin ajattelin tarinoida (tai lähinnä näyttää pari kuvaa) museorautatiestä jota kävimme katsomassa eräänä kirpakkana aamuna. Englannissa on useita museorautateitä ja rautatiemuseoita mukaanlukien tämä Bluebell Railway. Bluebell liikennöi ympäri vuoden ja kesällä myös arkisin. Se on erittäin suosittu kohde varsinkin lapsiperheille. Suomessa toimivat museorautatiet ovat avoinna vain kesäisin ja liikennöivät pääsääntöisesti vain viikonloppuina.

Tällä kertaa emme lähteneet juna-ajelulle, mutta jo asemalla oli paljon jännittävää nähtävää.  Museorautatiet ovat Englannissa myös suosittu harrastus ja suurelta osin ne toimivatkin vapaaehtoisvoimin. Konduktöörit, asemamestarit, veturimiehet ja muut harrastajat myös pukeutuvat asianmukaisiin asuihin, joka tietysti viehätti minua erityisesti. Mutta eikö höyryveturi tuoksukin ihanalta!

IN ENGLISH
I still have some stories left to tell you about our trip to England back in December. Now I’m going to tell you (or rather show you couple photos) about the heritage railways we went to see one crispy morning. There is loads of museum or heritage railways, including this Bluebell Railway. Bluebell is open around the year and is transporting people also during weekdays. It is very popular, especially amongst families with children. Museum railways in Finland are open only on summer and transport mainly on weekends.

This time we didn’t take a train ride, but there was plenty to see in the station. Railways are very popular hobby in England and they mostly work on voluntery staff. Conductors, station masters, engineers and other staff are also dressed accordingly. I was fascinated by those outfits. But don’t you just love the smell of the steam locomotive in the morning!

4 Comments

  1. RautaNeito says:

    Mielenkiintoista. Täytyykin muistaa tämä, kun 2012 kesällä lähdemme kiertämään Brittein saaria :)

  2. Rhia says:

    RautaNeito – Todella mielenkiintoista. Vaikka en varsinaisesti ole rautatie-harrastaja niin vanhat höyryveturit (ja muukin vanha tekniikka) kiinnostavat sekä minua että isäntää. Englannin museorautateistä löytyy kattava lista tuolta harrastuslinkin takaa, Heritage Railways-sivustolta. Niitä on paljon. Yleensä asemalaiturillekin pitää ostaa lippu, ihan kuin entisinä aikoina kun ne joilla ei ollut varaa matkustaa pääsivät katsomaan lähteviä junia pientä korvausta vastaan. Mutta esim tuolla Bluebellillä lipun hintaan sisältyi pääsy myös veturitalliin jonka ajanpuutteen vuoksi jätimme tällä kertaa väliin.

  3. Petriina says:

    Hienoja kuvia. Varsinkin tuo kolmanneksi ylin.

    1. Rhia says:

      Petriina – Kiitos :) Kolmas kuva ei oikeasti tee oikeutta sille tilanteelle. Kun juna lähti asemalta se koko tienoo oli aivan mustanaan savua. Osa oli ehtinyt jo haihtua kun otin tuon kuvan. Aika nokista hommaa siis. Aamu oli tosi kaunis, kirpeä ja aurinkoinen, osa kuvien kauneudesta on täysin upean ilman ansiota ;)

Comments are closed.