Vapaapäivän kunniaksi…kirpputorille =) !

Oi miten olen odottanut vapaapäivää! Isännän heitin taas aamulla töihin ja sitten kotiin aamupalalle. Aurinko paistaa taas ja ajattelin vapaapäivän kunniaksi mennä kirpputorille. Rakastan kirpputorilöytöjen tekemmistä. Mahtavin fiilis tulee siitä että löytää jonkun tavaran jonka tietää arvokkaaksi mutta itse joutuu pulittamaan siitä pilkkahinnan. Muutkin kauan etsityt jutut saavat sydämen läpättämään onnesta. Osteskelen kirpputoreilta vaatteita, kenkiä, koruja, laukkuja, hattuja, ompelutarvikkeita (nauhat, kankaat, langat, erityisesti napit jne.), huonekaluja, astioita, sisustustavaraa jne. Tässä löytöjäni, olkaa hyvä!

Noin kuukausi sitten löysin kirppikseltä nämä ihanuudet.
Brokadi-laukku ylinnä 6 €, kultalaukku 3 €, helmet 9 €.

Ehkä parhaimpia kirpparilöytöjäni.
Hopeinen akaatti-riipus kristalleilla.
Maksoin tästä 3,50 €. Kultaseppä arvioi sen todelliseksi
arvoksi 50-70 €. Hopealeimojen perusteella
valmistettu Tampereella joskus 60-70-luvulla.
Nupukkikengät, 0,50 €. Väri ei oikein sopinut garderoopiini,
joten tuunasin ne tekstiilimaalilla ja
uusilla kengännauhoilla (beiget, eivät siis kuvassa=). Gansterityyliä!

Eri paikoista tehtyjä löytöjäkin voi yhdistää =)
Samsoniten nahkalaukku ostettu kaverin äidiltä.
Viikkoa myöhemmin löysin kirppikseltä siihen mätsäävät kotimaiset nahkakengät, lempi-kenkäni joita käytetään vain valikoiduissa tilaisuuksissa.
Keräilen laukkuja joten näitä kertyy.
Yläreunan hopeinen Englannista, Woking Collectors Fair, 10 £.
Musta samettinen metallispiraalikirjailuin, Bonus-kirppis, 5 €
(samasta paikasta muuten kuin ensimmäisen kuvan laukut).
Pieni savukepussi ja yhteensopiva sytytin, 3 €.
Alareunan hopeinen pussukka, antiikkiliike, 23 €.

Mahtavia juttuja vai mitä =) Huomasin juuri noita kuvatekstejä kirjoittaessani että melkein kaikki on hankittu Bonus-kirppikseltä Tampereen keskustasta. Toinen suosikkipaikkani on Salsa, Tampereen Nekalassa. Kolmannen sijan saa Pirkan Kirpputorikeskus Suoramalla. Ja siitä muistinkin että itseasiassa viime sunnuntaina tein juuri siellä uusimman löytöni. Musta silkkihuivi hapsureunoin maksoi 3 €. Huivi on silkkiä, mutta myyjä sitä tuskin tiesi. Huivi muistuttaa suvussamme kulkevaa perintöhuivia, joka on esiäitimme sulhaseltaan lahjana saama hääsilkki. Ostamani huivi vain on pienempi ja uudempi. Perintöhuivi on muistaakseni jostain 1800-luvun lopulta tai 1900-luvun alusta.

Jos olet innostunut kirpputorikiertelystä, niin voit innostua linkeistäni löytyvästä Suomen kirpputorit-sivustosta. Siellä pitäisi olla listattuna lähes kaikki Suomen kirpputorit. Onnea metsästykseen !