En vaan osaa / I just can’t

Olen tuntenut itseni viimeaikoina jokseenkin tyhmäksi. Minäpä kerron teille. Satuin käymään Jyskissä ja huomasin että ompas halpoja seinäkelloja, ostanpa töihin semmosen. Vitosella lähti. Kävelin kassalle eikä mikään maksukorttini suostunut ottamaan maksua tililtä. Kokeiltiin useita kertoja mutta ei. Ehdin jo epäillä tilin saldoa. No ei kun nostamaan rahaa (saldoa siis löytyi) ja takaisin lunastamaan se halpiskello. Töissä yritin asentaa kelloon paristoa mutta se ei vaan millään mennyt koloseensa. Paristo oli ihan normaali sormiparisto joita seinäkelloihin yleensä menee. Yritin ja tuhrasin ja lopulta soitin Jyskiin että kuulkaa kun tähän teidän halpiskelloonne ei käy tavalliset paristot. Seuraavana päivänä kävin Jyskissä kellon kanssa. Kävelin kassalle, selitin asiani. Myyjä ottaa laatikosta pariston ja sujauttaa se koneistoon sulavan sujuvasti. Siis mitvit??? En voi käsittää miksi oma paristoni ei kelloon mennyt vaikka se oli täsmälleen samanlainen. Mikäs siinä sitten, sain pariston kaupanpäälle ja matka jatkuu. Työhuoneella ajattelin taas että ripustanpa nyt sen kellon seinälle. Mutta mitä ihmettä. Kellon aikaan asettaminen ei onnistu koska isoviisari heiluu ympäriinsä, se on irronnut paikaltaan. Jipii. Ja halpiskello kun on niin takalevyhän on tietenkin liimattu kiinni niin että sitä ei voi irrottaa jotta viisarin voisi kiinnittää paikalleen. Emmääjaksaenää!

Toinen tapaus sattui tänään. Olin lähdössä töistä ja hämmästyksekseni huomasin että ulko-oven lukko on otettu pois käytöstä ja kieli painettu sisään. Renkkasin lukkoa erinäisillä tavoilla mutta en saanut lukon kieltä ponnahtamaan ulos. Kokeilin avaimella, vapautusnappia painamalla, salvasta kääntämällä (joka ei muuten kääntynyt yhtään). Vääntelin lukkoa noin vartin. Soitin jopa kollegalle kysyäkseni neuvoja. Hänen ohjeensa oli: “renkkaa avainta eestaas, paina yhtä aikaa napista ja samalla käännä salpaa”. Kahdella kädellä kolmen käden toimitus? No yritin neuvottua. Lukko ei vaan alkanut toimia. Räpelsin ja kokeilin erilaisia yhdistelmiä avaimella ja ilman avainta, painelin lukonkieltä ja pyöritin salpaa (joka ei pyöri) ja painoin vapautusnappia. Soitin huoltomiehelle joka sanoi tulevansa aikaisintaan tunnin päästä. Jei! En voinut lähteä töistä koska en voinut jättää ulko-ovea auki. Kun huoltomies viimein 1,5 tunnin odottelun jälkeen saapui paikalle hän suoritti nopean ranneliikkeen ja sai lukon toimimaan. Siis mitvit??? Hän näytti miten lukon saa toimintaan ja voisin vaikka vannoa että kokeilin myös sitä mutta lukko ei vaan toiminut. Emmääjaksaenää!

Ihan näyttää sille, että olen tyhmistymässä. Vai onko tää vaan keski-iänkriisi? No aina voin lohduttautua sillä että eivät ne osaa ihan kaikki muutkaan vai mitä sanotte tästä mikrouunin käyttöohjeesta jonka bongasin marketissa joku aika sitten. Vaikka olen puhunut suomen kieltä koko ikäni niin en kyllä yhtään käsitä että mitä tuossa kannessa sanotaan. Tietääkö joku muu?


Siirrettävä tointilaite? /
So sorry but this doesn’t translate
because I have no idea what it means.

IN ENGLISH
I have felt myself a bit dumb lately. Let me tell you. I happened to visit local cheap interior decoration shop and noticed some really cheap clocks there. I thought, ok, I’m going to get one for my workroom wall. I got one and went to the till but none of my paycards worked on the machine. We tried several times. I already started to doubt my account balance. I went to get money from cash dispenser (so balance was ok) and returned to pay. At work I tried to install battery to the clock but it didn’t go in to the slot. I checked and battery was correct size but it just didn’t go in no matter what I did. I called to the shop and they said I could go and change the clock. Next day I went in and explained my business. Lady at the till took a spare battery from the drawer and put it in the battery slot. *WTF? I can’t understand why my battery didn’t go in, it was exactly the same than what she put in. Well, off I go and back to work room. I was going to put the clock in time and hang it on the wall. But I couldn’t because long arm was loose and was just hanging on the bottom. Jay! And because it was cheap clock the back board is glued and doesn’t come off so that I could fix the arm. Ican’ttakethisanymore!

Another case happened today. I was about to leave from work and to my huge surprise I noticed someone had unlocked the door. I fiddled with the lock in different ways, but was not able to get it lock again. I tried with the key, by pressing the release button and turning the lock handle (which wasn’t turning at all). I tried different variations about quarter of an hour with no luck. I even called to my collegue for help. Her instructions were: “turn the key back and forth, at the same time press the release button and simultaneously turn the handle”. Three hand’s job with only two hands? I managed to do that somehow but the lock didn’t start working. I tried again all sorts of things to get lock working but no. I called the maintenance man. He said he’d be there in an hour or so. Yay! I can’t leave work because I can’t leave the door unlocked. When maintenance guy finally arrived after 1,5 hours waiting, he only did little gesture with his wrist and lock was working again. *WTF? He showed me how to get the lock working and I could swore I tried that aswell but the lock just didn’t work. Icant’takethisanymore!

It looks like I’m getting dumber. Or is this just a midlife crisis? Well atleast I can console myself with the fact that there are others who don’t seem to know what they are doing. I saw this microwave oven manual in local supermarket. Finnish translation on the cover doesn’t make sense. I am native finnish speaker and I have absolutely no idea what the finnish part is supposed to say. It just doesn’t make any sense at all. Does it mean something? Only Gods know.

11 Comments

  1. prefecta says:

    Äidin mikron käyttöohjeessa luki “aika ja jyvittää hotellipoika”.
    Ei olla vuodessa saatu selville mitä se tarkoittaa (saati mistä kielestä se on käännetty ja millä ohjelmalla).

    1. Rhia says:

      prefecta – hehe, näitä piisaa. Mä yritän kuvata ne jotka sattuu kohdalle. Mulla on tuolla kirjahyllyssä joku kirja johon on koottu jotain käännöskukkasia ympäri maailmaa, hotelleista, käyttöohjeista jne. Sitä lukiessa kyllä posket kipeytyy herkästi ;)

  2. Cherise says:

    Mulle käy aina tollain tietokeiden ja oheislaitteiden kanssa: saan tyyliin itkupotkuraivarin kun hiiri/piirtopöytä/näppis/jokumuu ei toimi ja kun avokki tulee katsomaan niin tadaa! kaikki toimii taas täydellisesti. Siis mitävit!? :D

    1. Rhia says:

      Cherise – toi on niin tyypillistä, itellekin on käyny useamman kerran vastaavia :) tietokoneen tai jonkun muun asian kanssa. Multa kesti esim melkein vuoden tajuta millä tavalla astianpesukoneen luukku pitää laittaa kiinni että se pysyy kiinni eikä aukea itsekseen ;D tää on niin tätä!

  3. Carys says:

    Don’t worry, we all have days like that! Happy new year!
    From Carys of La Ville Inconnue

    1. Rhia says:

      Carys – well, hopefully days like that don’t last forever :) Happy new year for you too!

  4. Mimosa says:

    Hormoonit, niitä voi aina syyttää.

  5. RautaNeito says:

    se on se Murphyn laki, kun joku alkaa mennä pieleen niin se sit kans menee ja kunnolla :P

    1. Rhia says:

      Mimosa – hyvä pointti, syytän hormooneja ;)

      RautaNeito – Totta, unohdin herra Murphyn

  6. Billie says:

    Ihana toi sun emmäenääjaksa! :D

    1. Rhia says:

      Billie – noku joskus ei vaan enää jaksa :D

Comments are closed.